Piet Mellows

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Pete Mellows en ik heb gewerkt in de horeca, toerisme en nu stel ik wandelmaaltijden samen. Ik woon in Tasmanië, een van de meest fotogenieke locaties ter wereld.

Ik hou van het buitenleven, dus dat is wat ik meestal fotografeer. Ik hou ervan dat mijn beelden scherp zijn, met veel details. Ik begon me te verdiepen in fotografie toen ik zeven jaar oud was, met een Kodak Instamatic. Mijn vader had een oude Pentax uit de jaren 70, dus het was logisch dat ik er een kocht toen ik volwassen werd. En met de komst van digitaal ontdekte ik dat ik nog steeds al mijn oude lenzen kon gebruiken.

Het was toen ik wildernistochten liep dat ik wist dat ik moest delen wat ik zag. Ongeveer twee jaar geleden begon ik met het upgraden van mijn uitrusting, samen met mijn kennis en technische vaardigheden. Ik deed dit vlak voor een reis naar Nepal, en de resultaten spreken voor zich.

Ik hou niet van sjouwen met spullen – ik vind het omvangrijk en onhandig. Hoewel, ik blijf noodzakelijke items aan de collectie toevoegen, die moeten worden meegenomen, voor het geval dat. Meestal weegt de hele partij ongeveer 10 kg. Als ik een specifiek idee / locatie heb, neem ik alleen mijn 50-500mm-lens mee op een vooraf geplande reis.

Camera

Ik gebruik een Pentax. Het zijn geweldige camera’s, maar bieden weinig nieuwe lensvariatie – je kunt echter op elke lens van de afgelopen 50 jaar gooien. En ik heb geleerd dat de lokale tipwinkel een geweldige bron van oude lenzen is.

Pentax K-1 Mark II – Simpel gezegd, deze camera is een beest. Het heeft een solide constructie (ik ben niet zacht met mijn uitrusting) en is zwaar. In vergelijking met andere professionele camera’s is de Pentax K-1 Mark II aanzienlijk betaalbaarder en heeft hij alle functies en nog wat. En met mijn grote handen past het perfect bij mij.

Pentax K-S1 – Dit was mijn terugkeer in de wereld van de fotografie. Het heeft een crop frame en werkt goed als een tweede camera terwijl ik time-lapse fotografie doe (zie gids) of een lange belichtingstijd (gids).

Lenzen

Sigma 35mm f/1.4 DG Art – Dit was mijn eerste prime lens en wordt nog steeds gebruikt vandaag. Het heeft een prachtige diepte en geeft veel duidelijke details.

Pentax D FA f/2.8 15-30mm ED SDM WR – Edge to edge helderheid met een stabiele f/2.8 over het hele bereik. Ik heb dit speciaal voor nachtopnames gekocht, maar het werkt net zo goed bij volledig daglicht. Het legt ongelooflijk veel details vast voor zo’n brede lens.

Pentax D FA 24-70mm f/2.8 ED SDM WR – Dit is mijn go-to lens voor straatfotografie en kleinere scènes. Het is onopvallend en gemakkelijk te hanteren. En met een constante f/2.8 is het geweldig voor alle omstandigheden.

Pentax D FA 70-200mm f/2.8 ED DC AW – Door velen beschreven als een stel priemgetallen in een enkele lens, kan ik het er alleen maar mee eens zijn. Ik heb deze speciaal gekocht voor het fotograferen van een indoor turnwedstrijd met slechte lichtomstandigheden. Het is een zeer snelle lens die geweldige close-ups mogelijk maakt zonder de atleten af te leiden. Het is een beetje aan de zware kant, met 2,0 kg, maar elke pijn in mijn schouders waard.

Sigma DG 50-500mm f/4.5-6.3 APO HSM – Met een enorm optisch bereik neem ik deze kolos van 2,1 kg op locatiescouts en gebruik ik hem op al mijn buitensportshoots. Voor vol daglicht kan ik het niet versmaden, vooral niet voor het krijgen van close-ups van over een voetbal oval. Voor weinig licht en extreme afstand is dit objectief echter een ramp.

Verlichting/Triggers

Speedlight Viltrox JY610 II Mini – Een handige flitser voor de camerabevestiging. Ik heb het gebruikt voor productopnames als een zijlicht gemonteerd op een klein statief.

Metz MecaStudio BL-200 kit – Ik kocht dit voor een awards diner fotohokje. Het zal niet een hele kamer verlichten, maar het is een geweldige instapkit, waar kwaliteit gegarandeerd is.

Hanimex Movielux – Oké, ik heb dit nog niet gebruikt. Ik kocht het bij de fooienwinkel, wetende dat ik het gewoon moet gebruiken. Het heeft een prachtig glas, zoals een old-school koplamp. De wereldbol is een volledige 650W! Maar kan maximaal vijf minuten worden gebruikt.

Ik gebruik ook wandelkoplampen om een scène te verlichten, omdat ze een instelbare helderheid hebben en gemakkelijk de toppen van bomen bereiken.

Tassen/Riemen

Ortex rugzak – Het is een cheapie van eBay, doet het werk en houdt het grootste deel van mijn standaard kit.

Statieven

Zomei Q666C – Solide constructie van koolstofvezel en aluminium. Het is lichtgewicht, doet ook dienst als monopod en maakt het mogelijk om de camera ondersteboven te hangen.

Slik Mini 8 – Geweldig voor het monteren van de speedlight aan.

Hardware en software

CaptureOne Pro 20 – ik weet niet wat ik zonder zou doen – het is gewoon de beste software die er is. Ik kan een sessie maken en bewerken op mijn laptop, deze vervolgens op de desktop dumpen als ik thuiskom en doorgaan.

Apple MacBook Air 13″ – Ik neem dit overal mee naartoe. Het is geweldig om afbeeldingen op te laden en een beetje pre-workflow te sorteren en te bewerken. Het is oud, maar slaagt er nog steeds in om de basis bij te houden.

Apple iMac – Mijn werkpaard als ik serieus aan het bewerken ben.

MISC.

X-Rite ColorChecker Passport – Essentieel voor kleurnauwkeurigheid en witbalansmeting.

Ik hou echt van beelden bij weinig licht, dus een externe trigger is essentieel. Reservebatterijen en doeken om de lens schoon te vegen. Model vrijgaveformulieren en een pen.

Ik nam de bezienswaardigheden van Kathmandu in me op, maakte foto’s van alles. In de verte stond een gebouw, halverwege de bouw – het was allemaal steigers en zag er ongelooflijk uit in de dikke mix van stof en vervuiling – dus maakte ik een foto. Het was toevallig aan de andere kant van een militaire compound. Voor ik het wist, begeleidde een gewapende officier me naar de poort en liet me al mijn foto’s uit de omgeving verwijderen. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik mijn camera zou verliezen.

Ik koop meestal apparatuur met een specifiek gebruik in gedachten. Het helpt me om een aankoop voor mezelf te rechtvaardigen en elke keer heeft het zijn vruchten afgeworpen. De Pentax K-1 Mark II werd gekocht om een time-lapse van de zonsopgang boven Annapurna te nemen; De 70-200mm lens voor een gymnastiek comp; de lichten voor een prijsuitreiking. Als je oprecht gelooft dat je het gebruik van een item zult krijgen, aarzel dan niet – het zal zichzelf terugbetalen voordat je het weet.

www.tasphotographer.com | @petemellowsphotographer

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer