Martin Hechts

FacebookPinterestDelen

Hey Guys, mijn naam is Martin en ik ben een fotograaf – niet alleen een fotograaf, maar een trouwfotograaf uit Göppingen in Duitsland.

Ik begeleid pasgetrouwden al 10 jaar op hun mooiste dag en ik hou ervan om de herinneringen levend te houden en de heldere ogen te zien wanneer mijn koppels hun foto’s krijgen.

Mijn hoofduitrusting is een Sony A9 camera, voor back-up heb ik een Sony A7 III, en voor mijn feestfoto’s gebruik ik de Panasonic Lumix GX9 met een Walimex Pro 7.5mm FishEye.

Vorig jaar ben ik overgestapt van Canon naar Sony – ik heb de stap gezet om mijn apparatuur te veranderen vanwege het gewicht dat ik de hele dag met me meedraag. Ik hield van mijn Canon 1D-X, maar op de lange termijn werd het gewoon te moeilijk.

Camera

Sony A9: Mijn hoofdcamera body en ik gebruik het elke keer op de trouwdag. Deze camera is net zo snel en betrouwbaar als een oude Porsche en ik ben er dol op.

Sony A7III: Mijn back-up body en normaal gebruik ik het niet 😉

Lumix GX9: Dit is mijn feestcamera en ’s avonds als het huwelijksfeest doorgaat, gebruik ik hem met een 7,5mm FishEye voor de epische feestfoto’s.

Lenzen

Canon 35mm f/1.4: Mijn meest gebruikte objectief. Ik hou van de beeldlook die deze lens creëert en aangezien ik nog steeds geen geschikte van Sony heb gevonden, gebruik ik hem nog steeds.

Sigma MC-11 Converter: Dit is het ding dat ik nodig heb om mijn Canon lenzen te gebruiken op de Sony camera’s. De converter werkt snel en werkt met alle functies van de camera en lens.

Canon 16-35mm f/4: Dit is mijn party lens als ik de Sony A9 gebruik op het feest.

Sony 28mm f/2: Ik heb dit objectief gekocht omdat het klein, licht en een beetje breder is dan mijn Canon 35mm f/1.4, maar ik heb het niet nodig – het is leuk om te hebben.

Sony 50mm f/1.8: Leuk om te hebben.

Sony 28-70mm f/3.5-5.6: Leuk om te hebben maar niet gebruikt.

Sony 85mm f/1.8: Dit is het objectief dat ik soms gebruik voor portretopnames, maar normaal neem ik 90 procent van de trouwdag met mijn Canon 35mm f/1.4 lens.

Samyang 14mm f/2.8: Dit is een nieuwe.  Ik heb het vorige week gekocht en het is leuk om te hebben.

Samyang 18mm f/2.8: Net als de Samyang 14mm is hij nieuw en fijn om te hebben.

Walimex Pro 7.5mm FishEye: De Party Lens – kijk naar de camera – het is een geweldige camera, en ik heb de foto’s gemaakt met diafragma 11 en ik kijk nooit naar wat ik heb geschoten – het is de Party Machine 😉

Verlichting/Triggers

3x Godox V860II-S: Mijn Flitsers om mijn eigen Licht en effecten te maken op het feest. Overdag fotografeer ik alleen met beschikbaar Licht.

Godox XPro-O: Trigger voor de Lumix.

Godox XPro-S: Trigger voor de Sony’s.

Tassen/Riemen

PeliCase 1510: Deze Case heb ik 6 jaar geleden gekocht en het is mijn kluis.  Alle camera’s en lenzen zitten binnenin en je kunt de case gebruiken om op te zitten of te staan – het maakt gewoon niet uit. Het is het beste geval.

Tamrac Pro12 Bag: Het is de tas voor de flash stuff – al mijn flash spullen zit erin en het is erg groot.

Compagnon Messenger 1st Generation: Ik hou van mijn boodschapper.  Dit was mijn eerste leren tas en het is zo zacht buffelleer.

PeakDesign Leash: Voor de Sony A7 III.

SmallRig Camera Strap: Voor mijn Sony A9.

Statieven

Sommige van Walimex en andere merken

Hardware en software

ASUS ROG Intel i7 Laptop met 32 GB Ram: Dit is de hoofdcomputer die ik gebruik om mijn foto’s te bewerken. Aangezien ik geen kantoor meer heb en mijn kamer aan mijn kleine Frida moest geven toen ze geboren werd, werk ik alleen nog met een laptop en dit werkt heel goed met deze machine.

Microsoft Surface Pro Intel i7: het is de machine om mijn foto’s te bewerken wanneer ik naar buiten ga of in een hotel en vakantie. De Surface is er altijd als ik onderweg ben. Het heeft veel kracht, is klein en licht en stelt me in staat om mijn foto’s te bewerken, waar ik ook ben.

Adobe Photoshop

Adobe Lightroom

MISC.

5x Sony NPFZ100: Voor de Sony A9 en Sony A7 III.

3x Panasonic DMW-BLG10: Voor de Lumix GX9.

SanDisk Extreme Pro SD-kaarten 128 GB, SanDisk Extreme Pro SD-kaarten 64 GB en SanDisk Extreme Pro SD-kaarten 32 GB

ProGrade SD-kaarten 64 GB

DJI Mavic Mini Copter: Ik gebruik het op de trouwdag om groepsfoto’s van de gasten te maken wanneer ik meer dan 30 mensen heb om te fotograferen.

En veel glucosedruppels 😉 voor mij en de kinderen op de bruiloft.

Wat kleding en schoenen, spullen voor de foto’s en een heleboel dingen.

Ik hou van mijn werk en ik hou van de mensen op alle bruiloften die ik heb gefotografeerd. Trouwfotograaf zijn is een heel moeilijke zaken soms. Maar als je houdt van dat wat je doet – dan is het de juiste manier.

www.fineart-weddings.de | @fineart_weddings

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer