Mindshift Backlight 26L Beoordeling

Als avonturenfotograaf die vaak in de wildernis is, heb ik nooit echt de perfecte camerarugzak gevonden.

Sterker nog, ik ben vaak teleurgesteld in de tassen die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd. Als ik zou moeten raden, zou ik zeggen dat de meeste niet echt door wandelaars lijken te zijn ontworpen.

Betreed de Mindshift Gear Backlight 26L Outdoor Adventure Camera Backpack. Het is niet bijzonder licht, maar het is gebouwd als wandelrugzak.

Van de materialen tot de ergonomie en het zakontwerp, alles op de achtergrondverlichting is duidelijk ontworpen met de serieuze back-country fotograaf in gedachten.

Mindshift Achtergrondverlichting 26L

MindShift Backlight Camera Rugzak

Bekroonde wandelrugzak die ruim, robuust en klaar is voor avontuur.

Controleer de huidige prijs

Ik heb het nu ongeveer een maand en ik kan zeggen dat het snel mijn nieuwe favoriete wandelrugzak is geworden voor middellange wandelingen.

Is het de juiste verpakking voor jou? Laten we eens kijken naar de nitty gritty en erachter komen.

Inhoudsopgave

Mindshift Backlight 26L Technische Gegevens

Pros

 • Zeer comfortabel
 • Veel ruimte voor niet-camera-uitrusting
 • Goed gebouwd en goed ontworpen
 • Geweldig ontwerp
 • Aantrekkelijk voor wie van wandelrugzakken houdt
Tegens

 • Niet compatibel met hydratatie
 • Het is een beetje zwaar
 • Interieur afmetingen:
  10,2″ B x 19,3″ H x 5,9″ D (26 x 49 x 15 cm)
 • Buitenafmetingen:
  11,4″ B x 20,3″ H x 7,9″ D (29 x 51,5 x 20 cm)
 • Laptop:
  10″ B x 15,3″ H x 1″ D (25,5 x 38,8 x 2,5 cm)
 • Tablet:
  9,3″ B x 10,2″ H x 0,6″ D (23,5 x 26 x 1,5 cm)
 • Gewicht:
  1,8 kg (3,9 lb)
 • Volume:
  26 Liter
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

Mindshift Backlight 26L Bouw en Verschijning

De Mindshift Backlight 26L is een middelgrote rugzak – niet bijzonder groot of bijzonder klein. Links zie je het op iemand 5’10”. Rechts, op iemand 5’4″.

De Mindshift Backlight 26L is ongelooflijk goed gebouwd. Elk stukje ervan voelt solide aan. Van de ritssluitingen tot de binnenzakken, alles voelt vrijwel bomvrij aan.

Ervan uitgaande dat je je kostbare camera inpakt om te wandelen en al zijn dure accessoires, is het goed om te weten dat deze rugzak alles zo goed kan beschermen.

In feite is alles zo stevig dat het verbazingwekkend is dat deze tas minder dan 4 pond weegt. Dat is nog steeds behoorlijk zwaar, maar ik twijfel er niet aan dat deze tas tegen een stootje kan.

De ritssluitingen zijn groot en gemakkelijk om met één hand te werken, de zijzakken zijn diep genoeg en rekbaar genoeg om een Nalgene-waterfles vast te houden, de riemgespen hebben elk een vergrendelingsmechanisme – er is duidelijk veel aandacht besteed aan detail op deze tas.

Wat het uiterlijk betreft, is dit waarschijnlijk een van mijn favoriete wandeltassen. Omdat ik niet echt een stedelijk persoon ben, ben ik een voorstander van wandelrugzakken en deze ziet er geweldig uit, zowel in bouw als in kleur. Het is eigenlijk mijn favoriete wandelrugzak tot nu toe.

De twee kleuropties werken heel goed voor boswandelingen. Als je in het bos wandelt, passen beide goed in elkaar op en leiden de mensen achter me niet af van het uitzicht.

Voor degenen die het willen gebruiken om te reizen, is de Mindshift Backlight 26L compact genoeg om onder vliegtuigstoelen te passen, maar draagt nog steeds behoorlijk wat uitrusting.

Uiterlijke kenmerken

Mindshift Achtergrondverlichting backpadding

De Mindshift Backlight 26L heeft een achterpaneel waarmee je toegang hebt tot je uitrusting zonder het pakket uit te doen. Het heeft ook een aanzienlijke rug- en heupvulling en voelt geweldig aan op de rug, ongeacht of de belasting licht of zwaar is.

De uiterlijke kenmerken van deze tas zijn vrij standaard, maar allemaal vrij goed gemaakt. Een van de eerste dingen die me opviel toen ik het aantrok, is dat de vulling in het lumbale gebied bijzonder is comfortabel.

Het maakte niet uit hoe zwaar de tas was of hoe lang de wandeling was, de tas was altijd comfortabel. Sterker nog, everyone die ik op de foto’s hierboven had geprobeerd, merkte ook het comfort van deze tas op (zodra hij goed was gemonteerd).

Omdat iemand zo vaak teleurgesteld is over het gebrek aan aandacht voor heupgordels op de meeste rugzakken van de wandelcamera, is de Mindshift Backlight echt een verademing. De heupgordel is degelijk en houdt het gewicht echt goed vast. Daar mag je niet op beknibbelen.

De ritsen zijn groot met trekken die zelfs gehandschoende handen aankunnen. Dit is belangrijk in de verschillende klimaten waar ik in wandel.

De stof is beide stevig en waterbestendig, met een dubbele laag waterafstotende coating aan de buitenkant en een polyurethaan coating aan de onderkant. Dat is meer dan genoeg om elke vorm van motregen of mist aan te pakken.

Een regenhoes is ook inbegrepen voor degenen onder ons die waarschijnlijk in een regenbui naar buiten gaan.

Superieure ritsen

De ritsen zijn gemaakt van hoogwaardige slijtvaste materialen.

Er zijn twee verschillende manieren om een reisstatief op de Mindshift Backlight 26L te dragen.

Voor het dragen in het midden is er een zakje dat uit een zak aan de onderkant van de tas komt en riemen die uit een etui met rits aan de bovenkant komen.

Statief midden dragen

De Mindshift Backlight 26L heeft een gecentreerd statiefdraagsysteem aan de voorkant dat bestaat uit een zak aan de onderkant (die verborgen blijft wanneer deze niet in gebruik is) en een riemsysteem aan de bovenkant. Mijn reisstatief leek echter een beetje kort voor het bereiken van de bovenste riemen. Ik moest de poten omkeren en de steel uitzetten om hem te bereiken.

Hoewel ik de gewichtsverdeling van de center-carry-methode leuk vind, kon ik het statief niet echt volledig veilig op dit pakket krijgen.

Ik vond het ook niet leuk dat ik mijn reisstatief gedeeltelijk moest openen om het hoog genoeg te krijgen om de bovenste riemen te bereiken.

Statief draagtas

De statief draagtas leeft in een klein vak met rits aan de onderkant van het pakket.

Als gevolg hiervan ging ik naar de side-carry-methode zoals hieronder weergegeven. De zijzakken zijn bijzonder diep en rekbaar en mijn statief past er gemakkelijk in. Het is ook gemakkelijker om volledig te beveiligen.

Statief zijdelings dragen

Mijn reisstatief lijkt beter aan de zijkant van deze tas te dragen dan in het midden.

De buitenkant van het pakket wordt geleverd met veel riemen en tandwiellussen voor het vastzetten van ijsbijlen, wandelstokken en andere wandeluitrusting.

Toegang tot de versnelling op de Mindshift Backlight 26L is zo ontworpen dat u nooit het peloton eraf hoeven te halen. Maak gewoon de heupgordel los, haal de zijwaartse bewegingen eraf en schuif de hele rugzak rond.

Dit maakt het gemakkelijk om niet alleen toegang te krijgen tot uw uitrusting, maar biedt ook een veilige plank voor het vervangen van lenzen of filters.

Lenzen wisselen

Je hoeft de Mindshift Backlight niet uit te doen om je versnellingslenzen te bereiken.

Al met al zijn de uiterlijke kenmerken alles wat je een wandelrugzak zou willen – gemakkelijke toegang tot spullen, een supercomfortabele bouw, slijtvastheid / vuilbestendigheid, waterdichtheid, grote zijzakken, een statiefdraagsysteem en veel bevestigingspunten.

Interieur kenmerken

Mesh zakken

De interieurkenmerken van de Mindshift Backlight 26L zijn ook vrij standaard: mesh-zakken op de voorklep, een vak met ritssluiting voor een 15″-laptop, een tablet en tal van andere kansen en uiteinden.

Laptop- en tablethoezen

Opslagcapaciteit

Mindshift Backlight 26L draagkracht

Ondanks dat het een bescheiden 26L is, kan de Backlight verrassend veel camera-uitrusting opslaan.

Veel wandelcamerarugzakken geven voldoende ruimte om 2-3 camerabody’s en een laptop te dragen, maar bijna geen ruimte voor eten, extra lagen of andere wandelbenodigdheden.

Met de Mindshift Backlight 26L zijn de voorzakken groot genoeg om basisuitrusting voor dagwandelingen te dragen – snacks, een lichte regenjas, kompas, kaarten, opladers, enz.

Al met al is er in principe 9L aan persoonlijke uitrustingsruimte. Voor mij is dat een van de belangrijkste redenen om deze tas te kopen.

Wat camera-uitrusting betreft, draag ik mijn laptop niet op wandelingen en ben ik meestal op zoek naar licht (d.w.z. niet meerdere camerabody’s meenemen op een beklimming van een berg).

Toch, als je iemand bent die al die uitrusting nodig heeft tijdens een uitje, kan de Backlight meer dan geschikt zijn.

Op de foto hierboven heb ik te veel ingepakt (voor mij) en er is nog ruimte over. Daarin vind je:

 • Sony A7iii + Sony FE 16-35mm f/4
 • Sony FE 50mm f/1.8
 • Sony FE 35mm f/1.8
 • Sony FE 70-200 f/2.8
 • Sigma FE 14mm f/1.8 Art lens |
 • Vortex Storm Jas
 • Mindshift Backlight Regenhoes (wordt geleverd met het pakket)
 • Peak Design Capture Clip
 • Ultrapode II
 • Peak Design Slide Lite CameraRiem
 • Filterset
 • FSK Remote Shutter voor Sony
 • Canon PowerShot SX230 HS
 • Reservebatterijen
 • Lensblower
 • Zomei Z699c reisstatief (opzij)

Voor mij zou ik echter willen dat de voorzakken beter uitbreidbaar waren. alleen al het plaatsen van een fleece pullover daar rekt het strak. Bij regenachtig of besneeuwd weer moet ik misschien meer dan één laag meenemen.

Ook als de voorzakken elastischer waren (zoals in de Lowepro Whistler), zou ik mijn hydratatiepakket erin kunnen passen.

Zoals het is, is mijn grootste teleurstelling over dit pakket dat het niet compatibel is met hydratatie. Dat is een echte spelbreker voor mij, omdat het betekent dat ik niet genoeg water met me mee kan dragen tijdens een wandeling van 10 of 15 mijl. In plaats daarvan moest ik een waterfilter meenemen (ervan uitgaande dat ik kreken overstak).

Ik wou ook dat ik toegang had tot wandelspullen terwijl de Mindshift Backlight nog steeds op me was zonder hem te hoeven omdraaien. Zoals het is, omdat de camera-uitrusting veel extra ruimte voor mij heeft, is dat waar ik de snacks stop die ik toegankelijk wil maken zonder het pakket af te nemen.

Toch is er voldoende ruimte voor uitrusting die nodig is op een gemiddelde wandeling en de draagkracht, bouwkwaliteit en functionaliteit van het pakket zullen voor de meeste wandelaars meer dan genoeg zijn.

Gebruiksgemak/Comfort

Mindshift Backlight 26L uiterlijk

Het ziet er een beetje groot uit voor iemand die 5’4 ” is met een klein frame, maar toch comfortabel rijdt.

Het gebruik van de Mindshift Backlight 26L in het veld was een genot. De gewatteerde rugsteun en de riemen rond je middel en borst maken wandelen met deze rugzak een stressvrije ervaring.

Het past als een goede wandelrugzak en de gewichtsverdeling is goed.

In feite was iedereen die ermee probeerde te wandelen (van wie degenen hierboven zijn gefotografeerd) meteen onder de indruk van hoe goed het voelde.

In tegenstelling tot veel rugzakken met wandelcamera’s, beknibbelde Mindshift niet op de heupgordel. Het is stevig, comfortabel en balanceert gemakkelijk het gewicht op je heupen.

Je moet de heupgordel aanzienlijk losmaken om het pakket naar voren te laten slingeren en dit is even wennen – althans om het snel te doen – maar dit is een klein probleem.

Over het algemeen is dit een van de meest comfortabele camera rugzakken Ik ben in het veld gestapt.

Waar voor je geld

Ik vind de Mindshift Backlight 26L een redelijk goed geprijsde tas. Met ongeveer $ 250 is het niet goedkoop, maar ook niet te duur.

De bouwkwaliteit maakt duidelijk dat deze tas zelfs bij de meest inspannende wandelaars lang meegaat.

ThinkTank/Mindshift maken al vele jaren hoogwaardige, duurzame tassen en hebben een grote reputatie in de industrie voor producten die de tand des tijds doorstaan, en dit is niet anders met de Backlight.

Controleer de huidige prijs

Mindshift BackLight 26 L Review | Conclusie

Ik ben deze tas echt leuk gaan vinden. Sterker nog, als het hydratatie compatibel zou zijn, zou het mijn belangrijkste dagwandeltas zijn. Zoals het is, kan ik het alleen meenemen op kortere wandelingen waar een waterfles alles is wat ik nodig heb.

Anders dan dat, is dit een geweldige camerarugzak en zeker de moeite waard om te bekijken voor iedereen die het achterland in gaat.

Sterker nog, ik zou er zelfs mijn primaire reistas van kunnen maken, omdat hij precies de juiste hoeveelheid spullen bevat.

Mindshift Achtergrondverlichting 26L

MindShift Backlight Camera Rugzak

Bekroonde wandelrugzak die ruim, robuust en klaar is voor avontuur.

Controleer de huidige prijs