Mitch Rouse

Ik ben Mitch. Ik hou al heel lang van fotografie. Ik stapte in de luchtfotografie om iets nieuws te proberen en ik werd verliefd. Ik ga routinematig naar boven en dwaal door de westelijke staten om coole foto’s te maken. Enkele van mijn favoriete dingen om te fotograferen zijn gewassen, pieren en canyonlands.

Camera

Phase One IQ4 is eigenlijk 150mpix fotografie goedheid! Het is absoluut een beest en het biedt me zoveel veelzijdigheid als het gaat om het opnieuw samenstellen en werken aan een afbeelding in Capture One.

Leica SL2 – Als ik geen zin heb om een monster van een camera te hanteren, wend ik me tot de Leica, die me veel meer vrijheid en comfort geeft als het gaat om fotograferen voor lange tijd. De beeldkwaliteit hoewel slechts 50mpix is nog steeds verbluffend.

Lenzen

Schneider 75-150mm is mijn go-to allround lens voor de Phase One. Het heeft een groot wijd open vermogen en die 150mm is mijn favoriet voor luchtwerk. Niet te veel, niet te weinig.

Voor de Leica gebruik ik zowel de Leica SL 24-90mm f/2.8-4 en de APO-Vario-Elmarit-SL 90-280mm f/2.8-4. Ze geven me al het bereik dat ik nodig heb. Ze wisselen ook snel uit, zodat ik een aantal mooie wijd open vergezichten kan pakken en dan lenzen en scope in een aantal leuke details kan veranderen.

Hardware en software

Ik ga altijd naar boven met een laptop om tetheren voor extra beveiliging tijdens het fotograferen. Ik zou het vreselijk vinden om bestanden te verliezen als gevolg van corruptie. Ik werk meestal met een Dell-aanraakscherm met klittenband aan de stoel. Eenmaal in de hotelkamer gebruik ik het om de afbeeldingen te bekijken en een paar eerste ronde keuzes te maken.

Ik doe het meeste RAW-werk in Capture One en verplaats ze vervolgens naar Lightroom voor catalogisering. Ik heb PTGui ook gebruikt voor het naaien en heb ontdekt dat dat een geweldig hulpmiddel is voor die behoeften.

MISC.

Heel veel geheugenkaarten!

Turbulentie kan een moeilijke tijd zijn, maar sterk blijven en vasthouden is nooit teleurstellend geweest. Als je ooit de kans hebt om luchtfotografie uit te proberen, doe het dan!

www.mitchrouseaerials.com | @mitchrouseaerials

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer