Naman Verma

Ik, Naman Verma, ben een kunst trouwfotograaf uit India. Fotografie kwam in mijn leven toen ik mijn studie medische wetenschappen volgde.

De reis begon met het maken van zelfportretten als een verlengstuk van mijn teken- en schildervaardigheden. Er zit ook een gevoel van surrealisme in mijn trouwfoto’s, als je goed kijkt.

Voor mij ging het nooit om een shot maar om de onuitgesproken verhalen binnen de schietervaring. Het gaat mij om dingen die niet met het blote oog worden gezien, maar om een ziel die voelt wat niet via een ander medium gezegd kan worden.

De wereld is materieel, maar ik ben nog steeds op zoek naar een metafoor erin. Alles wat mij de ruimte geeft om te creëren wat niet gevoeld wordt, is precies het domein waar ik naar op zoek ben.

Wat de gear betreft gebruik ik sinds kort een Nikon D850. en het is een hel van een camera. Ik ben erg blij met de algehele bouw en output. Het draaibare touchscreen fungeert als kers op de taart.

Hiervoor gebruikte ik de Nikon D750 als mijn primaire camera (die nu mijn secundaire camera is nadat ik de D850 in handen kreeg). Ik hou er nog steeds zo van en geloof dat dat mijn een van mijn beste investeringen was. Het is een absoluut fenomenale camera voor elke trouwfotograaf.

Ik heb ook een Nikon D810 wat fantastisch is voor mode- en landschapsfotografie. Wanneer ik op vakantie ben en wil experimenteren met een aantal verschillende foto’s, is dit mijn echte held.

Mijn werkpaardlens zou een Nikon 50mm f/1.4 zijn lens. Ik heb altijd het gevoel dat ik met een 50mm beter kan framen dan met iets anders. Ook de eerste lens die ik ooit kocht toen ik begon met het maken van zelfportretten was een 50mm f/1.8 dus ik ben erg comfortabel met deze specifieke brandpuntsafstand.

Andere lens waar ik dol op ben is een Sigma 24mm f/1.4 Art. Kortom, ik kan een hele bruiloft fotograferen met deze twee lenzen en zal er geen spijt van krijgen. Beide werken als een charme op mijn camera’s.

Ik weet dat de meeste mensen zouden zeggen Sigma 35mm f/1.4 Kunst is hun favoriete lens ter wereld en daar ben ik het helemaal mee eens, maar wat voor jou werkt, is het beste. Ik gebruik het af en toe als ik geen zin heb om een 50mm te gebruiken en wat dichterbij wil gaan om wat intieme momenten vast te leggen.

Ik freelens (Een techniek in de fotografie wanneer de lens niet aan de body van de camera is bevestigd) veel! Meestal vind je me “freelensing” met mijn kapotte Nikon 50mm f/1.8D lens.

Het is via fotograaf Sam Hurd dat ik dit heb leren kennen en ik kan hem niet meer bedanken voor het delen van zijn kennis met de wereld. Prosit!

Andere lenzen en uitrusting in mijn kit zijn Nikon 85mm f/1.8G die nog steeds zo goed als nieuw is omdat ik het niet veel heb gebruikt, samen met Godox V860 II en Yongnuo YN-568EX met wat Magmod eraan toegevoegd.

Piepkleine dingen zoals prismakristallen liggen altijd in mijn Vanguard Uprise 48 Rugzak. Ik hou meer van rugzakken dan van trolleytassen omdat ik ze gemakkelijk mee te nemen vind.

Fotografie is tegenwoordig niet alleen klikken, bewerken en posten, zoals veel mensen beweren. Het is een kunstwerk en heeft het deel nodig van kunstenaars die het investeren en vieren door nieuwe technieken en frames te creëren en te verkennen.

Ik maximaliseer dit door frisheid te brengen door elke opname. Ik hoop dat anderen zich ook bij de community aansluiten!

Blijf klikken om meer kunst te maken!

www.namanverma.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer