Peak Design Everyday Sling 10L Beoordeling

Dit is een gastbeoordeling van de Peak Design Everyday Sling 10L door trouwfotograaf Dustin Baker.

We hebben er allemaal van gehoord – dat drieletterwoord dat betekent dat we een probleem hebben. Het is een van de grootste verslavingen die er zijn, en het treft talloze mensen in ons vakgebied, van professionals tot hobbyisten …

GAS, of Gear Acquisition Syndrome is echt, en ja, ik heb het ook. GAS is gewoon een leuke manier om te zeggen: “Ik ben absoluut verslaafd aan het kopen van fotografie-uitrusting.”

Maar ik heb geen probleem… zei terwijl ik aan mijn nek krabde als Dave Chappelle’s Tyrone Biggums personage …

Peak_Design_Everyday_Sling_Review
Peak Design Sling 10L |

Lichtgewicht, functioneel, weerbestendig en betaalbaar – de ideale draagdoek voor camera’s van alle formaten.

Controleer de huidige prijs

Het hebben van GAS betekent niet alleen dat je graag camera’s en lenzen verzamelt. Oh nee, GAS gaat dieper dan dat.

Heb je enig idee hoeveel cameratassen ik de afgelopen 7 jaar heb gehad sinds ik een passie voor fotograferen ontdekte? Waarschijnlijk ongeveer 37.

Naast de zoektocht om de immer ongrijpbare “perfecte” fotografiekit samen te stellen, ben ik ook op zoek geweest naar de perfecte tas om die kit in te stoppen. Het probleem daarmee is dat geen van beide bestaat.

Het is niet voor niets altijd ongrijpbaar – een metafysische constructie van de fotogoden om ons geld te laten uitgeven aan dingen die we waarschijnlijk niet nodig hebben – maar verdomd, het voelt goed om het te blijven proberen!

Ik had onlangs de kans om de Peak Design Everyday Sling 10L te bekijken om te zien of het had wat nodig was om me een paar maanden gelukkig te maken – of hopelijk zelfs langer!

Er is geen enkele manier waarop ik bereid zou zijn om $ 150 US te laten vallen voor een tas die alleen mijn aandacht vasthoudt – of fysiek ophoudt – voor slechts een paar maanden. Dit zou een langetermijninvestering moeten zijn om het de moeite waard te maken.

Maar nu heb ik mijn spullen even in één en heb ik wat gedachten…

😲 UPDATE: Everyday Sling Versie 2 nu beschikbaar!

Inhoudsopgave

Peak Design Everyday Sling 10L | Intro

Controleer de huidige prijs

Al een tijdje ben ik erg geïntrigeerd door een paar van de Peak Design tassen. De Everyday Messenger en de Everyday Backpack staan zeker al een paar jaar op mijn radar.

Ik zal meteen beginnen met dit te zeggen: Peak Design maakt een aantal sexy uitziende dingen. Hun hele lijn tassen ziet er gewoon fantastisch uit, en elke keer dat ik met ze heb gerommeld in mijn lokale camerawinkel en erover heb nagedacht om er een te kopen, heb ik het gevoel gehad dat ze extreem goed zijn ontworpen en zelfs beter zijn gebouwd.

En de Peak Design Everyday Sling 10L is geen uitzondering. Ik besloot om te gaan met de 10L versie in de Charcoal kleur, maar de tas is ook verkrijgbaar in een 5L formaat en in Ash (lichtgrijs) en Zwart ook.

Het is duidelijk dat echte fotografen deel uitmaakten van het ontwerpen van deze tas en het is duidelijk met een doel gebouwd.

Naast dat hij er gewoon geweldig uitziet, heeft de Peak Design Everyday Sling echt behoorlijk wat functie om bij zijn prachtige vorm te passen. Ik waardeer zeker de aandacht voor detail die is besteed aan het ontwerpen van deze tas.

[Related: Peak Design Travel Backpack Review and Peak Design Everyday Messenger Review]

Functies

Peak_Design_Everyday_Sling_Review

Het “FlexFold” zaksysteem biedt aanpasbare bescherming voor uw camera’s en lenzen.

Ik had eerlijk gezegd geen idee dat de Peak Design Everyday Sling 10L zo boordevol functies zat als hij is. Als je ernaar kijkt, zou je kunnen denken dat het een goed uitziende tas is die een beetje spullen bevat, maar er is hier veel meer aan de hand.

Mijn eerste indruk van de tas is dat hij echt behoorlijk ruig en goed gemaakt is. De materialen zijn duidelijk top en ik maak me helemaal geen zorgen dat het op de lange termijn standhoudt. Dat moet de eerste hindernis voor mij zijn bij het overwegen om $ 150USD op een tas te laten vallen en Peak Design heeft die hindernis gemakkelijk genomen.

Als het gaat om the werkelijke functionaliteit van deze tas, het eerste waar ik op moet reageren is dat het organisatiesysteem briljant. Het neemt dezelfde gepatenteerde FlexFold-zakstructuur aan die de andere Peak Design-tassen hebben.

[Related: Best camera bags]

Dit systeem is het meest flexibele zakorganisatiesysteem dat ik heb gezien. Het is bijna eindeloos aanpasbaar zonder te hoeven knoeien met vervelende gewatteerde klittenbandverdelers – man, ik haat die dingen.

De mogelijkheid om de zakken op en neer te draaien om van gewone, volledige hoogte verdelers naar wat Peak Design een “cubby” of “plank” noemt, is echt een droom.

Ik ben momenteel een hybride shooter vanuit het perspectief dat ik in de wereld van Sony mirrorless ben gesprongen met de nieuwe Sony A7III [Related: Sony a7III review], maar ik heb ook een Canon kit bestaande uit een Canon 5D Mark IV en een paar prime lenzen. Terwijl ik deze review schrijf, heb ik momenteel de volgende items in het hoofdvak van mijn 10 Litre Everyday Sling:

   • Canon 5D Mark IV met Canon 135mm f/2L bevestigd
   • Sigma 24mm f/1.4 Kunst
   • Sigma 35mm f/1.4 Kunst
   • Sony 28mm f/2
   • Canon 50mm | f/1.2L
   • Sigma MC-11 Adapter
Peak_Design_Everyday_Sling_Review

Het Peak Design Everyday Sling 10L-model kan behoorlijk wat spullen bevatten, ondanks zijn minimale formaat.

Dat is een behoorlijk goed afgeronde kit om in zo’n slanke tas te passen. Ik dacht eerlijk gezegd niet dat ik er zoveel spullen in kon passen, maar wat echt geweldig is, is dat het past nog meer spul dan dat…

Het heeft een zak voor maximaal een 11 “tablet; het secundaire voorvak is uitbreidbaar en past gemakkelijk op een groot speedlight of LED-videolicht, een trigger, mobiele telefoon, opladers, pennen en visitekaartjes; en de klep van het hoofdvak heeft een etui met ritssluiting dat 4 kleine cubby-vakken bevat die perfect zijn voor het dragen van extra camerabatterijen en geheugenkaarten, naast lensdoppen. Nogmaals, geweldige organisatiemogelijkheden.

Net als alle andere Peak Design-tassen is ook de 10 Litre Everyday Sling compatibel met de modulaire uitbreidingsmogelijkheden van de Peak Design Capture-plaat.

Beide uiteinden van de Sling hebben een speciale lus die is ontworpen om een Capture-plaat stevig vast te maken, wat geweldig is voor het bevestigen van een tweede camerabehuizing of andere accessoires aan de buitenkant van de tas. Dat is een groot pluspunt voor mij, en ik verwacht dat ik binnenkort een Capture-plaat ga bestellen. Dit was een leuke verrassing om over te leren, omdat ik geen idee had dat dit mogelijk was toen ik de tas voor het eerst kreeg.

Een andere geweldige ontwerpcue die Peak Design van zijn andere producten heeft meegenomen, is het snel aan te passen riemsysteem, dat het aanspannen of losmaken van de schouderband uiterst eenvoudig maakt. Ik hou van dit op mijn Peak Design Slide Lite Strap en ik hou er ook van op de Everyday Sling 10L.

[Related: Straps for mirrorless cameras]

De Everyday Sling heeft ook externe gebruiksriemen die perfect zijn voor het bevestigen van een lichtgewicht statief. Ik draag niet vaak een statief, maar het is leuk om deze functie te hebben als ik het nodig had.

Ik woon niet in een zeer ruige en ruwe omgeving – Zuid-Texas wordt behoorlijk heet, maar dat is het zo’n beetje. We hebben veel zon en we hoeven niet vaak in de regen of sneeuw te schieten, maar als ik dat zou doen, zou ik er zeker van zijn dat deze tas het zou houden. Het heeft een weerbestendige coating op de tas zelf en weerbestendige ritsen.

Dus voor al je globetrottende avontuurlijke fotografen die door IJslandse watervallen slenteren, denk ik dat je uitrusting waarschijnlijk behoorlijk droog zal blijven. Het heeft ook een nette kleine diefstalbestendige ritslus om uw spullen te beschermen tegen nieuwsgierige handen.

Peak_Design_Everyday_Sling_Review

Het is duidelijk dat Peak Design duurzaamheid zeer hoog op zijn prioriteitenlijst zet, en de constructie van de Everyday Sling 10L is geen uitzondering.

Een kleine ontwerpkeuze die me een beetje stoort, is dat de onderkant van de tas niet plat is. Ik heb wel de neiging om mijn tas neer te zetten tijdens het fotograferen, en het zou fijn zijn als de tas rechtop kan zitten zodat ik makkelijker bij de inhoud kan.

Omdat de onderkant van de zak schuin naar voren is gericht, heeft deze de neiging om naar voren te rollen wanneer hij op de grond zit. Ik moet er alleen voor zorgen dat de rits helemaal dicht is, zodat mijn lenzen niet uitrollen als ik de tas neerzet.

Uiteraard is deze ontwerpkeuze bedoeld om ruimte te besparen en de tas zo low-profile mogelijk te houden, en het is slechts een kleine overlast, maar ik vond het het vermelden waard.

(Als je iets nog slankers wilt, bekijk dan de Peak Design Everyday Sling 6L review.)

Een ander klein ding over de 10 liter versie van de Everyday Sling is dat de uitbreidbare secundaire zak aan de voorkant van de tas, hoewel ruim, een beetje kieskeurig is om te openen. Ik voelt alsof de ritsopening net iets breder moet zijn om met mijn grotere handen in de zak te graven.

Hoewel ik in staat was om een full-size speedlight in de zak te passen, was het een beetje lastig om hem in handen te krijgen om hem eruit te halen. Dit is echter niet zo’n groot probleem, want de speedlight past immers wel en de rits sluit prima.

Peak_Design_Everyday_Sling_Review

Het voorvak van de Peak Design Dagelijkse Sling is uitbreidbaar, maar kan een beetje krap zijn om in te komen. Een full-size speedlight past echter nog steeds prima.

Met dat alles gezegd, vind ik de Peak Design Everyday Sling een zeer comfortabele tas om te dragen tijdens het fotograferen. Het cross-body ontwerp van de riem maakt het heel gemakkelijk om de tas van je rug naar de zijkant of voorkant van je lichaam te slingeren om toegang te krijgen tot de uitrusting binnenin.

[Related: Camera Sling Bags Reviewed]

Ik kan het heel snel en gemakkelijk van mijn rug zwaaien en een lens verwisselen, weer dichtritsen en terugzwaaien. Het is makkelijker dan de tas van je rug te halen en in een rugzak te moeten graven.

Prijs

Peak_Design_Everyday_Sling_Review

De bouwkwaliteit van de Peak Design Dagelijkse Sling is van topklasse.

Deze reis om de perfecte camera-dragende oplossing te vinden, heeft me verschillende soorten tassen laten proberen, van boodschappers tot rugzakken tot gigantische rollende koffers.

Ze hebben allemaal het doel voor een korte tijd gediend, maar geen enkele moet nog “perfect” zijn. Veel daarvan kan te maken hebben met het feit dat ik een beetje goedkoop ben als het gaat om tassen.

Camera’s en lenzen zijn duur, en laten we eerlijk zijn, ik geef veel liever veel geld uit aan die dingen dan aan een tas – wat dom is, omdat je zou denken dat ik het ultieme in bescherming en stijl zou willen om mijn dure investeringen in te dragen. Maar helaas, ik heb in de loop der jaren meerdere $ 30 “Amazon Specials” geprobeerd, alleen om te beseffen dat ze gewoon niet blijven bestaan.

Hoewel ik het gevoel heb dat deze tas prachtig is gemaakt en echt goed is ontworpen, heb ik het nog steeds een beetje moeilijk om het prijskaartje te slikken.

Als deze tas geprijsd zou zijn van $ 99 – $ 115, dan zou ik er niet eens twee keer over nadenken; het zou voor mij een no-brainer zijn. Maar zelfs met dat gezegd, zal de pijn in de portemonnee van het kopen van deze tas na verloop van tijd verdwijnen en zal ik achterblijven met een geweldige tas die lang meegaat.

Dus ik denk dat dat betekent dat het de moeite waard is. Het oude adagium van “je krijgt waar je voor betaalt” is hier net zo waar als bij de meeste dingen.

Ontvang een exclusieve Peak Design x Shotkit kortingscode:

Meer informatie

Peak Design Everyday Sling Review | Conclusie

Peak_Design_Everyday_Sling_Review

Ik denk dat ik de perfecte tas heb gevonden voor mijn sessiewerk, en ik denk dat ik deze tas waarschijnlijk zelfs op bruiloften zal gaan gebruiken, zodat ik mijn grote Think Tank Harddrive Backpack niet altijd bij me hoef te dragen.

De Peak Design Everyday Sling 10L is perfect voor het fotograferen van de voorbereidings- en portrettijden van een trouwdag, en mijn gigantische “Fit-Everything-I-Own” rugzak kan tijdens de receptie in de kofferbak van mijn auto of achter de tafel van de DJ blijven.

Nee, het zal niet alles bevatten wat ik nodig heb voor een hele trouwdag, maar het zal zeker alles bevatten wat ik nodig heb om het paar mee te nemen voor wat portretten, dat is zeker.

Ik denk dat het tijd is om mijn ” Amazon Special” -messenger bag van $ 30 met pensioen te laten gaan – degene met de kromgetrokken en geplette klittenbandinzet die niets doet om de uitrusting waarmee ik de kost verdien echt te beschermen.

Ik ben blij dat ik eindelijk de beslissing heb genomen om te gaan met iets dat echt lang meegaat en mijn investeringen op lange termijn beschermt. Welkom bij de familie, Everyday Sling! Ik denk dat we het goed met elkaar gaan vinden!

Peak_Design_Everyday_Sling_Review
Peak Design Sling 10L |

Lichtgewicht, functioneel, weerbestendig en betaalbaar – de ideale draagdoek voor camera’s van alle formaten.

Controleer de huidige prijs