Nancy Flammea

Hallo allemaal, mijn naam is Nancy en ik ben een portretfotograaf die in Melbourne Australië woont. Van jongs af aan is mijn wereld op de een of andere manier betrokken geweest bij de kunsten.

Door op driejarige leeftijd mijn tanden op het podium te zetten in vaudeville-mode en de glamour van oude zwart-witfilms te lepelen, werden mijn passies gecementeerd in de wereld van kunst en cultuur.

Als tiener tijdens de jaren 1970 studeerde ik Klassiek Ballet aan het Victorian College of the Arts en het was op deze unieke school waar ik voor het eerst kennismaakte met fotografie en het donkere kamerproces. Ik ontwikkelde vanaf dat moment een passie voor fotografie, maar kon mezelf pas veel later in mijn leven een fatsoenlijke camera kopen.

Pas vijf jaar geleden, op 50-jarige leeftijd, hernieuwde ik mijn liefde voor fotografie. Putten uit een leven lang artistieke media heeft een grote invloed op de beelden die ik maak, en het gebruik van rekwisieten en kostuums speelt een grote rol bij het ontwikkelen van een theatrale look van mijn beelden.

Ik ben geobsedeerd door het concept van vorige levens en wie we in een vorig leven zouden kunnen zijn geweest, dus mijn beelden zijn voor mij als kleine flarden van voorbije tijd.

Mijn kit is eenvoudig, ik gebruik een Canon EOS 5D Mark III, de eerste camera die ik vijf jaar geleden heb gekocht. Ik vind Canon gemakkelijk te gebruiken en het is waar ik me comfortabel bij voel, samen met mijn vertrouwde Canon zoomlens Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM. Ik vind dit objectief echt veelzijdig en past bij de kleine ruimte waarin ik werk.

Ik bouw op naar andere aankopen en hoop binnenkort de Canon EF 50mm f/1.2L USM te kopen.

Tijdens het fotograferen gebruik ik mijn SpiderPro Single Camera System V2.

Ik heb een kleine studio waar ik voornamelijk één Studio flitslicht Visico VC 500HH plus gebruik, met een 140cm Octagonal Softbox samen met mijn Yongnuo RF-603-II C3. Ik heb een drielaags achtergrondsysteem en een draagbare achtergrondstandaard (zie hier) voor mijn steeds groeiende verzameling achtergronden (gids) en een Godox 150cm opvouwbare 7-in-1 reflector.

Ik fotografeer voornamelijk in mijn studio, maar als ik op locatie ga, pak ik alles wat ik nodig heb in mijn Lowpro Flipside 400AW II-rugzak die vooral geweldig is voor buitenlandse reizen.

Af en toe tijdens het reizen fotografeer ik landschappen en straatfotografie, daarvoor gebruik ik soms mijn ultragroothoek Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 II DG HSM lens en pak ik mijn ProMaster XC-M 525CK statief in voor elke nacht of weinig licht scènes.

Natuurlijk zouden mijn creaties niet tot leven komen zonder mijn Apple iMac 27″-computer, samen met Adobe Lightroom CC en Adobe Photoshop CC om het algehele gevoel en de sfeer van het beeld compleet te maken.

Er is altijd iets nieuws te leren en doelen om naar te streven in fotografie, geniet van de reis.

www.capturedimagephotographymelbourne.com.au | @capturedimagephotography

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele phottagraaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer