Natalie Thomassen

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Natalie Thomas en ik noem mijn familie en mezelf graag moderne zigeuners. We blijven nooit te lang op één plek. Dankzij het leger hebben we een aantal behoorlijk verbazingwekkende delen van ons land en de wereld kunnen verkennen.

Ik ben een geboren en getogen Californiër, waar zonlicht op de tweede plaats komt na ademhalen. Mijn reis met fotografie begon voordat ik zelfs maar wist dat het begon.

Mijn Opa was fotograaf in het leger tijdens de Koreaanse oorlog en mijn moeder was altijd degene met een camera in de hand tijdens familiebijeenkomsten. Dus ik heb het gevoel dat het bijna een deel van mij was voordat mijn passie naar boven kwam.

Ik volgde mijn eerste fotografieles op de middelbare school – zwart-witfotografie en ontwikkeling in de donkere kamer. Ik was verslaafd; toen begon de realiteit, ik had wild haar, ging bij het leger en werd een hospik.

Nog een paar jaar, huwelijk en inzet tussendoor, scheidde ik van het leger om een thuisblijfmoeder te worden. Ik merkte dat ik uren na uren tijd had die ik niet wist te vullen. Voeg een tweede kiddo en nog een zet toe, ik pakte en stofte mijn Nikon D3100 af en mijn 50mm f/1.8 Nikkor lens en toen vormde mijn passie zich echt.

Mijn man was op zijn tweede uitzending en ik had twee kleine kinderen en hij miste alles. Ik had een manier nodig om onze beide werelden met elkaar te verbinden.

Ik hou ervan als mijn beelden voor zichzelf spreken. Geen bijschrift nodig. Licht, beweging en verbinding samensmelten is altijd mijn doel. Ik streef ernaar om oprechte gevoelens en verbindingen vast te leggen.

Camera:
Nikon D750
Dit is mijn hoofdlichaam waarmee ik fotografeer. Het dynamisch bereik is ongelooflijk (hoewel ik graag fotografeer voor de juiste belichting), maar als ik de grenzen wil verleggen of als ik fotografeer in niet-ideale omstandigheden, laat het me nooit in de steek.

Nikon D610
Dit was mijn eerste upgrade naar een full frame. Het was jarenlang mijn werkpaard en is zo’n degelijke camera. Ik draag het altijd als mijn back-up tijdens sessies.

Nikon FG
Dit is dezelfde camera die mijn moeder gebruikte om foto’s van mij als kind te maken, dus het is niet alleen sentimenteel, het is een geweldige optie als ik in een creatieve sleur kom en me tot het opnemen van film ga wenden.

Lenzen:
Sigma ART 35mm f/1.4
Deze lens zit 90% van de tijd op mijn camera. Ik voel me echt aangetrokken tot deze brandpuntsafstand omdat het me in krappe ruimtes laat passen (ik zal indien nodig uit de kast van een klant fotograferen), maar het laat me ook een aantal mooie pull-backs krijgen. Prachtige, veelzijdige lens.

Sigma ART 50mm f/1.4
De andere 10% fotografeer ik met mijn 50. Het is perfect voor mijn outdoor lifestyle sessies. Mijn tweede favoriete brandpuntsafstand.

Nikkor 50mm f/1.8
Mijn allereerste prime lens. Het werd veel gebruikt in het begin van mijn reis. Nu gebruik ik het vooral als ik wil freelensen.

Nikkor 85mm f/1.8
Ik gebruik deze lens niet meer zo vaak, maar hij zit altijd in mijn cameratas. Als ik zin heb in wat extra romige bokeh, en als ik me herinner dat het er is, probeer ik het eruit te halen tijdens mijn buitensessies.

Nikkor 20mm f/2.8
Zeker niet gefotografeerd met deze lens in een lange tijd. Maar het was mijn go-to toen ik in Alaska woonde en een groothoek wilde om het noorderlicht in al zijn glorie vast te leggen.

Accessoires:
Langly Alpha Pro Rugzak
Ik heb deze rugzak nu bijna vier jaar en heb verder niets nodig, dus dat zegt veel. Het kan twee camerabody’s en twee lenzen bevatten, meer als ik het bovenste compartiment gebruik. Maar ik zal eerlijk zijn, het bovenste gedeelte is voor gummyberen voor klanten kinderen … zeker niet voor mij. Totaal niet voor mij…

Extra batterijen – Omdat je altijd een reserve moet hebben.

Reserve SD-kaarten – Dezelfde opmerking als hierboven. En ik fotografeer en gebruik beide geheugenkaartsleuven voor elke sessie, voor het geval dat.

Apple iMac 27″
Waar de magie gebeurt. Maar echt, ik ben hier al jaren mee bezig en ik hou van dit ding.

www.nataliethomasphotography.com | @the.natalie.thomas

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer