Samm Blake

FacebookPinterestDelen

Hallo! Ik ben Samm Blake, een trouwfotograaf gevestigd in New York. Oorspronkelijk uit Australië, verhuisde ik zeven jaar geleden naar New York.

Ik fotografeer nu al 16 jaar bruiloften, waarbij mijn eerste paar jaar allemaal op film staan voordat ik naar digitaal ging. Tegenwoordig fotografeer ik voornamelijk digitaal en een filmpje als de klant daarom vraagt.

Sinds ik naar New York ben verhuisd, heb ik de manier waarop ik fotografeer echt moeten veranderen – New Yorkers houden ervan om te trouwen in echt krappe, donkere ruimtes in vergelijking met de wijd open gebieden in Australië.

Ik merkte al snel dat ik breder en breder fotografeerde in New York en ik schakelde constant over van de 24 naar de 35mm-lens, wat ik frustrerend vond. Ik ontdekte de Sigma 24-35mm f/2 lens en al mijn problemen waren opgelost. Het is een geweldige lens en hij komt tegenwoordig nauwelijks van mijn camera af.

Mijn go-to opnamekit is de Canon EOS R met de RF 50mm f/1.2 lens en een Canon 5D Mark IV met de Sigma 24-35mm f/2. Ik fotografeer het grootste deel van mijn werk op deze manier en het is pas als de zon ondergaat dat ik deze opstelling over het algemeen verander.

Ik laat mijn cameratas liever achter op de trouwlocatie als we de straat op gaan om te fotograferen, dus ik vind het geweldig dat ik twee camera’s met twee lenzen heb opgesloten zonder de lenzen te willen vervangen. Ik heb dit heel bevrijdend gevonden en het stelt me in staat om me meer te concentreren op wat ik in plaats daarvan wil creëren.

De Canon EOS R camera is de laatste tijd een hot topic van gesprek, maar ik ben dol op de camera en heb mijn work-arounds voor de enkele kaart. Wanneer Canon de pro-versie met de dubbele slots uitbrengt, zal ik daar volledig op overschakelen.

De nieuwe Canon RF 50mm is zo scherp. De manier waarop ik fotografeer is snel en niet erg geposeerd, dus ik heb een camera nodig die de manier waarop ik wil fotograferen kan bijhouden. De focus is een stuk beter dan op de Mark IV, dus de 50mm blijft de hele dag op mijn en ik hou ervan om te pushen wat die camera kan bereiken bij weinig licht. Ik vind ook dat de camera me licht anders laat zien dankzij de elektronische zoeker.

Als ik op de dansvloer sta, schakel ik over het algemeen de Sigma 24-35mm voor de Canon 24mm. Op dat moment van de dag geef ik de voorkeur aan een lichtere lens en is het gemakkelijker om door een hectische Hora te navigeren. De 85mm/135 mm kom naar buiten voor ceremonie en proost in het algemeen.

Ik gebruik mijn filmapparatuur wanneer een klant er liefde voor heeft uitgesproken. Het is veel extra uitrusting om mee te nemen, dus ik gebruik het alleen als ik een assistent of tweede schutter bij me heb. Ik bied aan om film te maken als extraatje. Op de laatste bruiloft die ik fotografeerde, liet het stel me de hele dag fotograferen in BW. Ik heb tijdens het hele evenement een mix van digitaal en film geschoten met alles in BW. Het was hemels.

Toen ik er een paar jaar geleden achter kwam dat de Fuji Instant Film werd stopgezet, kocht ik me groot in en zal ik vaak een pak film opnemen op een bruiloft.

Ik heb geëxperimenteerd met het Yongnuo LED-licht de laatste tijd en heb ervan genoten. Het helpt echt bij het fotograferen van details bij een receptie als er geen raamlicht is. Wat ik het leukst vind aan dit model is dat het een afstandsbediening en bluetooth-bediening heeft, zodat ik het snel kan in- en uitschakelen vanuit de hele kamer.

Ik gebruik Canon Speedlites alleen op bruiloftsrecepties. Normaal gesproken zet ik er twee op lichtstandaards in de hoeken van de kamer en bedien ik ze met de Canon Speedlite Transmitter. Ik zal de derde op mijn Canon Mark IV hebben camera en gebruik die voor directe flitser.

Mijn kit
Canon EOS R
Canon 5D Mark IV X2

Canon 24mm f/1.4
Canon RF 50mm f/1.2L USM
Canon 85mm f/1.2
Canon 135mm f/2.0
Sigma 24-35mm f/2.0 Kunst
Canon Control Ring Mount Adapter EF-EOS R

Canon Speedlite 600EX II-RT
Canon ST-E3-RT Speedlite Zender
Yongnuo YN600L II LED Studio Video Light met instelbare kleurtemperatuur 3200K-5500K

Mamiya 7 II
Contax 645 met 80mm f/2 lens
Polaroid 100 Land Camera
Sekonic L-758D lichtmeter

Fujifilm FP-3000B Instant Film
Kodak 400 TX 120

Lichtstandaards
Canon Batterijen LP-E6N
Panasonic Eneloop Pro AA Ni-MH oplaadbare batterijen met hoge capaciteit
Sandisk 128gb CF & SD-kaarten

sammblakeweddings.com | @sammblake

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer