Nieuwe Google’s Pixel 7-telefoons zijn voorzien van coole cameraverbeteringen

FacebookPinterestDelen

Google heeft vandaag, 6 oktober, officieel zijn Pixel 7-telefoonlijn gelanceerd. Hoewel veel van wat de nieuwe telefoons bieden bekend zal zijn bij gebruikers van eerdere Pixel-telefoons, zitten er een paar nieuwe extra’s in om dingen op te fleuren.

Onder hen zijn verbeteringen aan de camera’s op deze telefoons die fans van fatsoenlijke smartphonefotografie kunnen waarderen.

Google, dat vrij conservatief is in hoe het de ontwerpelementen en specificaties van zijn telefoons bevordert, lijkt er de voorkeur aan te geven veel van wat voorheen goed was te behouden en stapsgewijs nieuwe verbeteringen toe te voegen. Voor de Pixel 7 en Pixel 7 Pro was dit zeker het geval. Laten we beginnen met de camera’s.

In de Pixel 7-telefoons is de meest direct zichtbare verandering een kleine verandering van het uiterlijk voor de hoofdcamera aan de achterzijde. De lenzen steken iets uit en worden nu gebandeerd door een metalen plaat in plaats van de vorige plastic die in oudere Pixel-telefoons te vinden was.

Daarnaast is de enige nieuwe beeldsensor die aan deze telefoons is toegevoegd die in de selfiecamera aan de voorkant van deze telefoons. Dit is verbeterd om gebruikers betere foto’s van zichzelf en vrienden te laten maken, maar ook omdat het de nieuw geïntroduceerde beveiligingsfunctie voor gezichtsontgrendeling in deze telefoons beter laat werken.

De resolutie van de camera aan de achterzijde is hetzelfde als in de Pixel 6 Pro-telefoons, die 50 megapixels zijn. Deze resolutie is gemaakt met een 1 / 1,3-inch beeldsensorgrootte en zoals te verwachten is, zijn de individuele pixels erg klein, wat betekent dat de prestaties bij weinig licht enigszins kunnen lijden.

Google zegt wel dat de 7 telefoons beter presteren bij weinig licht dan de Pixel 6-modellen.

De telefoons oefenen in ieder geval pixel binning uit, dus hun binned resolutie is echt 12,5 megapixels. De camera wordt ook geleverd met een f/1.9 diafragma en bevat optische beeldstabilisatietechnologie.

Een andere cameratechnologie die Google heeft verbeterd, is Night Sight. Het was beschikbaar in eerdere Pixel-telefoons, maar werkt nu twee keer zo snel als in de Pixel 6-modellen volgens Google.

De Tensor G2-chip in deze telefoons voegt ook opnamen van zowel breed als ultrabreed samen omwille van een scherpere gezichtsopname.

Nog een andere functie die is ontworpen om de fotokwaliteit te verbeteren, is Photo Unblur, dat uniek is voor de Pixel 7- en Pixel 7 Pro-modellen. Deze functie verscherpt wazige foto’s en kan zelfs worden gebruikt op oudere foto’s die naar deze telefoons zijn geüpload.

Google heeft naar verluidt ook de 12 megapixel ultragroothoek- en 48 megapixel telelenzen van deze nieuwe telefoons geüpgraded, maar hun specificaties lijken grotendeels hetzelfde. In de Pixel 7 Pro heeft de telelens echter wel een nieuwe prismalens die de optische zoomcapaciteit verhoogt van 4x naar 5x voor een nieuwe brandpuntsafstand van 120mm.

Hybride zoomopnamen zijn ook een beetje versterkt van een eerdere vergroting van 20x naar een nieuwe van 30x. Dit is gedeeltelijk een elektronische zoomfunctie, dus we kunnen niet zeker weten hoe goed de foto’s die hiermee zijn gemaakt, blijken te zijn.

Google noemt deze functie “pro-level zoom” en maakt deze door foto’s te maken van zowel de hoofdlens als de teleoptiek om ze samen te voegen tot een enkele geoptimaliseerde compositie om de scherpte te verbeteren. Beeldstabilisatietechnologie in deze telefoons verhoogt de beeldkwaliteit verder door het stabiliseren van handbewegingen voor opnamen op afstand en bij weinig licht.

We moeten ook de zeer coole nieuwe functies voor macrofotografie in de Pixel 7-telefoons vermelden. Google noemt dit “Macro Focus” en helaas is het alleen beschikbaar in de Pixel 7 Pro.

Als je echter een fan bent van macro-opnamen en besluit om uit te geven aan het 7 Pro-model, kun je Macro Focus gebruiken om onderwerpen vanaf slechts 3 cm afstand vast te leggen. Dat is redelijk indrukwekkend in een smartphonecamera.

De Pixel 7-telefoons missen nog steeds een “professionele” handmatige opnamemodus voor nauwkeurigere beeldkalibratie, maar ze bieden wel RAW-foto-opname en de gebruikelijke dynamische bereik / kleuraanpassingsmodi.

Voor video hebben beide Pixel 7-telefoons de Cinematic Blur-modus en maken ze video in 10-bits HDR. Google heeft ook de autofocus verbeterd voor betere onderwerptracking in video’s.

De nieuwe telefoons gaan verder dan de cameraspecificaties en worden volgens Google geleverd met 25% betere piekhelderheid op hun schermen. De Pixel 7 Pro heeft een 6,7-inch LPTO AMOLED-scherm met een resolutie van 3120×1440, terwijl de Pixel 7 een 6,3-inch AMOLED-scherm heeft met een resolutie van 2400×1080.

Deze specificaties zijn prima, maar niets bijzonders. De meeste gebruikers zouden sowieso niet veel verschil merken als de resolutie hoger was op telefoonschermen.

Beide telefoons come met twee verschillende opslagopties van 128 GB en 256 GB, maar de 7 Pro geniet van de verdere boost van 12 GB RAM in tegenstelling tot de 7 GB RAM van de Pixel 7. Hun batterijvermogen is vrij goed met 5000 mAh voor de 7 Pro en 4.355 voor de Pixel 7. Dit is goed te vergelijken met andere premium telefoons zoals de iPhone 14-modellen van Apple.

Google brengt de Pixel 7 Pro- en Pixel 7-telefoons uit op 13 oktober met startprijzen van $ 599 voor de Pixel 7 en $ 899 voor de Pixel 7 Pro. Versies met een hogere opslag zullen iets meer kosten.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer