Nikole Spot

Hallo, mijn naam is Nik Mock. Ik ben fotograaf sinds 1988.

Mijn vader was de lokale fotograaf van de middelbare school en hij liet me zien hoe ik mijn eigen film kon maken, film (tutorial) kon ontwikkelen en afbeeldingen met een vergroting kon afdrukken. Ik heb zelfs een minor in fotografie op de universiteit.

Ik verdiende ook de rol van Foto-editor voor het jaarboek van de universiteit, twee jaar op rij!

Na mijn afstuderen heb ik één bruiloft gedaan en pas in 2010 de camera weer opgepakt. Instagram kwam ten tonele en wakkerde mijn passie weer aan!

Ik heb alle soorten verschillende merken gebruikt, van Canon tot Pentax.

Mijn eerste camera was een point and shoot Fuji camera. Daarna studeerde ik op de middelbare school af bij Canon en Minolta door de spullen van mijn vader te lenen. Hij was een weekend trouwfotograaf in de stad.

Mijn eerste spiegelreflexcamera om mijn eigen te noemen was een Pentax. Ik heb het nog steeds!

Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot Nikon sinds ik in 1996 deelnam aan hun universiteitsfotowedstrijd. Ik kreeg een eervolle vermelding en werd gepubliceerd!!

Fototoestel

Nikon D5200 – Mijn man kocht mijn eerste DSLR-camera voor mij voor Kerstmis in 2016 om me te helpen mijn fotobedrijf op te bouwen. Ik gebruik het meestal handmatig (behalve de lens) en pas het diafragma aan om de juiste belichting te krijgen (als ik genoeg natuurlijk licht heb). Ik gebruik de Belichtingscompensatie wel graag van tijd tot tijd.

Apple iPhone 8 – Sinds de eerste generatie uitkwam, zijn de camera en de apps in de loop van de tijd beter geworden. Ik loop altijd een paar generaties achter als het gaat om de iPhone. Het is de handigste apparatuur op de markt. Kan het huis niet verlaten zonder!

Lenzen

Nikon 18-55mm f/3.5-5.6

Nikon 35mm f/1.8

(Beide zijn Nikon DX-lenzen.)

Tassen/Riemen

Nikon bandje – Strap werd geleverd met de camera; het doet het werk.

Mosiso – Ik ben een klein persoon, dus ik hou van kleine tassen en deze tas is geweldig! Het heeft genoeg zakken en opbergruimte. Draagt al mijn spullen.

Statieven

AmazonBasics lichtgewicht camera mount statiefstandaard met tas – Ik ging voor deze keuze omdat ik de schroef aan mijn oude statief verloor. Ik had iets snel en goedkoops nodig. Ik heb het nog niet hoeven gebruiken. Ik heb het net gekocht.

Hardware en software

Lightroom CC – Ik heb een aantal VSCO-presets 0, 1 en 7 gedownload, maar ik heb ook enkele LooksLikeFilm-presets gekocht. VSCO stapte uit het desktop preset spel.

VSCOcam – app op iPhone. LOVE LOVE LOVE de Legacy 04 preset. Mijn go-to voor het grootste deel van mijn foto’s.

Google’s Snapseed – Ik hou van de verschillende manieren om je afbeeldingen aan te passen. De selectieve functie is mijn favoriet wanneer ik bepaalde delen van mijn afbeeldingen moet aanpassen.

MISC.

Extra batterijen en SD-schijven.

Laatste woorden

Ik geloof echt dat het niet de apparatuur is die geweldige foto’s maakt, het is de fotograaf. Als je de basisprincipes van fotografie kent, kun je elke camera gebruiken, zelfs een gaatje, en een geweldig beeld maken!

www.lookslikefilm.com/member/nikole-mock/ | @nikmock

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer