Sony 24-70mm f/2.8 Test

FacebookPinterestDelen

Voor veel fotografen is een mid-range zoom 24-70mm lens hun werkpaard. Met de release van de Sony 24-70mm f/2.8 GM werd een nieuwe standaard in prestaties gezet.

Als avontuur- en trouwfotograaf evalueerde ik deze lens met het oog van een alles-doen-lens. Iets waarvan je verwacht dat je het gedurende een hele shoot op je camera houdt.

Sony_24-70_f28_Review_07

Sony 24-70mm f/2.8

Verbazingwekkende scherpte en een stevige bouw maken deze allround zoom een waardige toevoeging aan je kit.

Controleer de huidige prijs

Eerdere releases van vergelijkbare lenzen door Sony waren voldoende, maar niets vergeleken met de kwaliteit en precisie met de Sony 24-70mm f/2.8 GM.

Vandaag duiken we in de details van deze lens en waarom ik denk dat het een van de beste Sony-lenzen is. We zullen ook enkele van de uitdagingen bespreken van hoe het zich verhoudt tot andere aanbiedingen.

Inhoudsopgave

Sony 24-70mm f/2.8 GM Technische Gegevens

Pros

 • Beste prestaties in zijn klasse
 • Gebouwd als een tank
 • Breed brandpuntsbereik
 • Ontworpen om lang mee te gaan
Tegens

 • Vrij groot/zwaar
 • Duur
 • Verlengt met zoom
Controleer de huidige prijs
 • Brandpuntsafstand: 24-70 mm
 • Maximaal diafragma: f/2.8
 • Minimaal diafragma: f/22
 • Aantal messen: 9
 • Optica: 18 Elementen in 13 Groepen
 • Minimale focus: 0,38 m (1,25 ft)
 • Gewicht: 1,95 pond / 886 g
 • Dimensies: Diameter 88 mm (3,5″) en lengte 136 mm (5,4″) – 3,45 x 5,35″ / 87,6 x 136 mm
 • Filterdraad: 82 mm

Bouw & Ergonomie

Bij het uitpakken van de Sony 24-70mm f/2.8 merkte ik de forse toename van de bouwkwaliteit ten opzichte van mijn andere Sony objectieven. Deze lens voelt alsof hij is gebouwd om lang mee te gaan!

De stevig gevoel gaat gepaard met een aanzienlijke toename van het gewicht ten opzichte van andere gelijkwaardige lenzen, maar het voelt echt alsof Sony dit met een reden doet. Sommige klachten over eerdere 24-70mm objectieven gingen over slechte bouwkwaliteit en scherpte. Dit objectief legt absoluut de lat op het gebied van duurzaamheid.

Omdat het is gebouwd als een tank, voelt deze lens stevig aan in je handen. Het voelt soepel en precies aan zoals je zou verwachten van een top of the line lens.

Hoewel ik meestal de voorkeur geef aan een interne zoom, waardeer ik hoe deze lens in staat is om compacter wanneer uitgezoomd tot 24mm. Het wordt zelfs geleverd met een vergrendelingsschakelaar, zodat de zoom niet uitschuift terwijl je hem aan een camerariem draagt.

De ergonomie van dit objectief voelde geweldig aan – het is aan de zwaardere kant, maar voelt nog steeds in balans met de Sony-camera’s uit de A7-serie.

Zoals verwacht is de Sony 24-70mm f/2.8 volledig uitgerust met een af/mf schakelaar, een focus hold knop en een zoom lock.

Over het algemeen is dit een eersteklas lens en je kunt gemakkelijk voelen hoe deze de bouwkwaliteit en ergonomie van alle andere aanbiedingen in zijn categorie overtreft.

Focus prestaties

Sony A7iii + Sony 24-70mm f/2.8 | 1/250 | f/4.5 | Iso 1250

Na de wat trage scherpstelprestaties van de Sony 24-70mm f/4 te hebben ervaren, was dit objectief een welkome verbetering.

De focus voelde altijd pittig en stil zonder vertraging, zelfs in donkere omgevingen. Het volgde bewegende onderwerpen met gemak en spijkerde bijna altijd een scherp beeld.

Ik was onder de indruk van hoe deze lens in staat was om op doel te blijven, zelfs tijdens het bewegen en zoomen op hetzelfde moment. Ik probeer vaak te fotograferen op bepaalde brandpuntsafstanden (d.w.z. 35 mm of 50 mm), en deze lens aarzelde niet om aan een onderwerp vast te houden, zelfs terwijl ik constant in beweging was om mijn compositie aan te passen en de brandpuntsafstand te veranderen.

Zoals je zou verwachten bij een G-Master lens van Sony was de 24-70mm f/2.8 GM een genot om mee te werken. Het gebruik van langzame lenzen kan zo pijnlijk zijn wanneer het moment verstrijkt voordat je de opname maakt, maar deze lens heeft dat probleem nooit gehad!

Beeldkwaliteit

Hoewel zoomlenzen niet bekend staan om hun beeldkwaliteit, leverde de Sony 24-70mm f/2.8 GM! Het is scherp, goed gecontroleerd in termen van croma en vervorming, en creërens mooie bokeh aan het tele-einde van de zoom.

Meestal moeten fabrikanten offers brengen als het gaat om het ontwerpen van zoomlenzen, maar Sony lijkt erin geslaagd te zijn om hun ontwerp heel goed in evenwicht te brengen. Het is misschien een grote en zware lens, maar dat is een offer dat de moeite waard is om de verbluffende beeldkwaliteit te krijgen die deze lens levert.

Ik was onder de indruk van hoe scherp de beelden eruit kwamen – iets dat snel een probleem kan worden op de hoge megapixelcamera’s zoals de a7R-serie. Als een lens niet scherp is, zal het duidelijk zijn wanneer je tot 100% inzoomt op een 61 megapixel bestand van de Sony a7R IV.

Sony lijkt hun G-Master-objectieven zoals de Sony 24-70mm f/2.8 GM toekomstbestendig te maken door ze de mogelijkheden van de huidige camerabody’s te laten overtreffen. Naarmate camera’s snellere autofocus en hogere resolutie krijgen, kan dit objectief bijblijven!

Eerlijk gezegd, qua scherpte kon deze lens wedijveren met enkele van de beste lenzen die ik heb gehad! Zo goed is het!

Sony 24-70mm f/2.8 – Voorbeeldafbeeldingen

Bekijk deze voorbeeldfoto’s gemaakt met de Sony 24-70mm f/2.8.

Waar voor je geld

Wil je de beste kwaliteit van een mid-range zoomlens, dan is dit een uitstekende keuze!

Met meer dan $ 2.000 is de Sony 24-70mm f/2.8 GM een grote investering, maar zoals ik eerder al zei, denk ik dat hij lang meegaat! Als iemand die voornamelijk prime lenzen gebruikt, lijkt deze lens duur, maar als je rekening houdt met de enorm bereik van brandpuntsafstanden en de verbazingwekkende beeldkwaliteit, deze zoomlens is een geweldige koop.

Als je op zoek bent naar een opstelling met één camera en één lens voor reizen of het minimaliseren van uitrusting, is de Sony 24-70mm f / 2.8 GM een geweldige optie. Het levert de kwaliteit die u verwacht van een set prime lenzen in één gemakkelijk mee te nemen, alles te doen pakket.

Ik hou ook van de eenvoud van het hebben van één lens, omdat je maak zo snel een verscheidenheid aan afbeeldingen. Met dat in gedachten is dit objectief van grote waarde omdat je nog steeds het beste in optische prestaties krijgt.

Als je op het hek staat over het krijgen van een Sony 24-70mm f/2.8 GM, zou ik ervoor gaan. Kwaliteitsglas behoudt zijn waarde, zodat u het altijd kunt verkopen als u van gedachten verandert.

Controleer de huidige prijs

Sony 24-70mm f/2.8 GM Test | Conclusie

Sony A7iii + Sony 24-70mm f/2.8 | 1/250 | f/4 | Iso 100

De Sony 24-70mm f/2.8 GM was een droom om mee te werken, zeker als ik niet van lens wilde wisselen. Het stelde me in staat om flexibel te zijn en snel te bewegen.

Omdat ik de neiging heb om te kiezen voor de lichtste / kleinste apparatuur, zit deze lens misschien niet regelmatig in mijn tas, maar ik denk dat het een geweldige optie is voor iemand die maar één lens wil.

Als je maar één zoomlens hebt, is deze absoluut de beste optie die momenteel beschikbaar is bij Sony. Het levert alles wat je zou willen op het gebied van prestaties en heeft heel weinig nadelen.

Toegegeven, het is wat zwaar en duur, maar Sony brengt geen offers als het gaat om hun G-Master line-up!

Sony_24-70_f28_Review_07

Sony 24-70mm f/2.8

Verbazingwekkende scherpte en een stevige bouw maken deze allround zoom een waardige toevoeging aan je kit.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen