Nikon Z7 II Test

Hallo weer! Mijn naam is Matte Hanna en ik ben een fulltime fotograaf die aan de kust van Oregon woont.

Ik ben blij om terug te zijn bij Shotkit en je de eerste indruk te geven van de camera die ik deze zomer het meest in mijn kit heb gebruikt – de Nikon Z 7II.

Nikon Z 7II |

Nikon Z7 II

Robuuste behuizing met uitstekende ergonomie, verbeterde autofocus, krachtige dubbele processors en uitstekende beeldkwaliteit van een ongelooflijke 45,7 MP full-frame sensor.

Controleer de huidige prijs

Ik heb de Z 7II voornamelijk gebruikt voor mijn landschapsfotografie, maar hij heeft de afgelopen maanden zijn weg gevonden in mijn kit naar zowel bruiloften als portretsessies.

In deze Nikon Z7 II test deel ik alle dingen die ik leuk en niet leuk vond, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of deze krachtige spiegelloze camera geschikt voor je is.

Inhoudsopgave

Nikon Z7 II Technische Gegevens

Pros

 • Verbeterde verwerkingssnelheid
 • Verbeterde AF
 • Native ISO van 64Incredible Dynamic Range
 • Mooi design en ergonomie
 • Robuuste behuizing en weerbestendige afdichting
 • Vlaggenschip lenzen zijn geweldig
 • Dubbele kaartsleuven
 • Stabilisatie in het lichaam
 • Uitstekende beeldkwaliteit
Tegens

 • LCD-scherm heeft beperkte articulatie
 • Zoeker lagere resolutie in vergelijking met vergelijkbare prijsconcurrentie
 • Kaartsleuven zijn verschillende formaten
 • EVF-ruis bij weinig licht
Controleer de huidige prijs
 • 45.7MP BS-CMOS sensor met native ISO 64
 • ISO 64-25.600 (uitbreidbaar tot ISO 32-102.400)
 • 4K/60p video met 93% dekking van de sensor (een crop van ~1,08x)
 • 10 fps burst-opnamen met single-point AF
 • 5-assige in-body stabilisatie (3-assig met aangepaste F-mount lenzen)
 • 3.69M-dot EVF, 3.2″ 2.1M-dot achterscherm
 • 1 CFExpress / XQD-kaartsleuf, 1 UHS-II SD-kaartsleuf
 • Dubbele EXPEED 6-beeldprocessors
 • 10 fps continu-opnamen (enkele AF)
 • Carrosserieconstructie: volledige magnesiumlegering, volledig weerbestendig
 • Afmetingen:134 x 101 x 70 Mm (5,28 x 3,98 x 2,76 inch)
 • Gewicht: 705 g (1.55 pond / 24.87 Oz)

De Nikon Z7 II is de tweede iteratie van Nikon’s Z7 spiegelloze model, met een aantal opmerkelijke upgrades.

De Z 7 II is een full-frame 45,7 megapixel camera met dual processors (vergeleken met de enkele processor in zijn voorganger de Nikon Z7), wat een boost geeft in snelheid en verwerkingskracht.

Nieuwe upgrades omvatten ook de toevoeging van een tweede geheugenkaartsleuf, waardoor professionals op het punt staan om een overstap aantrekkelijker te maken naar de spiegelloze camera’s van Nikon.

Voor degenen die in de bruilofts- of live-evenementenindustrie werken, is er veel comfort in de wetenschap dat je een back-up hebt van die speciale momenten die niet opnieuw kunnen worden opgenomen.

Het dynamisch bereik van de Z7 II is indrukwekkend, gemeten op 26,3 bits en 14. EV.

Met een vernieuwd scherpstelsysteem dat gebruikers een autofocussysteem met 493 punten fasedetectie biedt, heeft Nikon verbeteringen aangebracht in de prestaties bij weinig licht en af-modi, waaronder een broodnodige en verbeterde oogdetectie-AF voor mensen en dieren, waardoor trouwfotografen en natuurfotografen rekening houden met Nikons AF-systeem.

Het no optical pass filter in combinatie met de nieuwe Z mount S line serie Nikon objectieven zorgen voor scherpe beelden.

Bouw &uiterlijk

Fotograferen met live view

De weerafdichting van de Nikon Z7 II is aan de top van zijn klasse. Als u een landschapsfotograaf bent die buiten in de crud fotografeert, is het cruciaal om een camera te hebben die bestand is tegen vocht, stof en zanddeeltjes.

De bouw van de Z7 II heeft alles afgehandeld, van de winderige en stoffige omstandigheden op de winderige stranden van Oregon tot de zwaar vochtige en vochtige atmosferen van het mistige Redwood-bos zonder enig incident.

Ik geloof dat camera’s geen goed doen om veilig thuis in een doos te zitten – onze camera’s moeten functioneren in de elementen.

De Z7 II voelt net zo robuust en stevig aan als alle andere besten Nikon camera’s, bekend om hun taaiheid. Het lichaam is gesmeed uit magnesiumlegering waardoor de Z7 II licht en sterk is.

Het voor de hand liggende uiterlijk van de Z7 II zit in het formaat, maar het uiterlijk van de camera zegt nog steeds klassiek Nikon met zijn volledig zwarte body met rode details.

Ergonomie & Handling

De ergonomie van de Nikon Z7 II is perfect en de camera ligt heerlijk in de hand. Het gevoel is heel natuurlijk en comfortabel om voor langere periodes vast te houden. De build voelt stevig aan en op geen enkele manier fragiel of goedkoop.

De lay-out en het formaat van de functieknoppen van de Z7 II zijn goed geplaatst en voelen niet te klein aan.

Fotografen die bekend zijn met nikon’s andere menusystemen zullen heel weinig in de weg hebben van een leercurve om te vinden waar alles op de Z7 II body zit. Alles voelt stevig en solide aan.

Omdat het licht en klein is, geeft deze camera me opties om andere waardevolle spullen in mijn cameratassen te stoppen, zoals mijn drone of kleine verlichtingskit, zonder het extra gewicht.

Focus prestaties

Nikon Z7 II AF menu’s (dieren)

De Focus Performance is een van de beste die ik heb gebruikt met een Nikon camera. De AF-oogdetectie is beter dan ooit.

Hoewel de toevoeging van oogdetectie met zowel mensen als dieren sterk is verbeterd, zullen nikon’s toekomstige firmware-upgrades ook een al geweldig systeem verbeteren.

De nieuwste firmware-upgrade zorgde voor een merkbare verandering in het aantal keepers bij het fotograferen van snel bewegende, verlichte onderwerpen.

Ik was compleet verrast en weggeblazen met schietsessies op bruiloften in de zomer. Bijna al mijn foto’s werden enorm geholpen door de toevoeging van het nieuwe AF systeem. In de handmatige scherpstelmodus werkt de piek van de scherpstelling uitstekend.

De meeste van mijn foto’s gemaakt met de Z7 II waren scherp en scherp met de camera die nooit een beat miste. De focusprestaties zijn echt uitstekend.

Prestaties bij weinig licht

hoge ISO voorbeeld

Nikon Z7 II + Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S, 1/200s, f/2.8, ISO 5600

De Nikon Z7 II hanteert een lage native ISO van 64. Dit zorgt voor een groot dynamisch bereik bij het fotograferen van landschappen met een hoog contrast bij helder en weinig licht.

Het AF-detectiebereik begint bij -3,0 EV, waardoor gebruikers betere controle hebben over het scherpstellen van hun onderwerp bij weinig licht.

Dat gezegd hebbende, hoewel een volledige verbetering ten opzichte van zijn voorgangers, denk ik dat de Z 7II een beetje werk kan gebruiken met sneller bewegende objecten bij weinig licht, en hopelijk zullen er met verdere firmware-updates verbeteringen zijn.

Voor degenen die op een statief fotograferen met de huidige Nikkor S-lijnobjectieven, zijn de prestaties bij weinig licht geweldig en scherp.

Astro en low-light shooters zullen dol zijn op de helderheid in de hogere bereik ISO’s.

De Camera VR maakt het ook gemakkelijker om uit de hand te fotograferen, waardoor beelden scherp blijven bij langere sluitertijden. Portretten bij weinig licht gecomponeerd met behulp van live view waren nauwkeurig en zagen er prachtig uit.

Beeldkwaliteit

Nikon Z7 II + Nikkor Z 14-30mm f/4 S, 1/100s, f/4, ISO 64

Nikon Z7 II + Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S, 20s, f/22, ISO 1600, Polar Pro ND 64

Nikon Z7 II + Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S, 8s, f/3.5, ISO 1600

Nikon Z7 II + Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S, 1/160s, f/18, ISO 800

Deze 45,7 megapixel dual-processor mirrorless is al snel mijn favoriete landschapscamera geworden. De beeldkwaliteit is vergelijkbaar of beter dan die van zijn concurrenten in deze prijsklasse.

Natuurlijk kun je twee keer zoveel geld uitgeven voor meer megapixels, maar hier heeft Nikon het doel bereikt met onderwerpen die helder en schoon zijn als ze correct zijn geschoten en veel creativiteit waar Bokeh er nog nooit zo goed heeft uitgezien.

Beelden zijn geweldig direct uit de camera met Nikon’s bijna legendarische weergave van kleuren.

Alternatieven

Concurrentie voor de Nikon Z7 II omvat onder andere Canon EOS R5, Sony a7R IV, Panasonic Lumix DC-S1R.

De Z7 II kan niet helemaal tippen aan alle specificaties van de concurrentie, maar deze tweede iteratie verbetert of corrigeert de meeste klachten over de originele Z7.

DSLR-bezitters die een overstap naar spiegelloos willen maken, kunnen de Z7 II overtuigend overwegen, vooral met de mogelijkheid om een aantal lenzen met F-vatting op de Z te gebruiken.

Waar voor je geld

Voor ongeveer $ 2.000 – $ 3.000 zijn alle spiegelloze camera’s op de markt in staat om ongelooflijke beelden te produceren, en de Nikon Z7 II is geen uitzondering.

Met zijn ongelooflijke 45,7 MP full-frame BSI-sensor aangedreven door dubbele processors, is de Z7 II een van de weinige camera’s in 2023 die een lage native ISO van 64 biedt.

Een start-ISO van 64 helpt de Z7 II het dynamisch bereik te maximaliseren dat typerend is voor scènes met een hoog contrast (sunsets, middag huwelijksceremonies, enz.), Waardoor het geweldig is voor trouw- en landschapsfotografen.

De nieuwste firmware-updates brengen de AF-prestaties naar zijn rivalen, en ongetwijfeld zullen toekomstige updates het mogelijk maken om de concurrentie bij te houden.

Al met al biedt de Nikon Z7 II een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Controleer de huidige prijs

Nikon Z7 II Test | Conclusie

In een toch al overvolle markt voor spiegelloze camera’s vinkt de Z7 II genoeg vakjes af om een aantrekkelijk aanbod te bieden voor zowel landschaps- als trouwfotografen in het bijzonder.

Eerdere Nikon F-lensbezitters zullen de FTZ-adapter waarderen, waardoor ze de vrijheid hebben om nog steeds oudere lenzen te gebruiken zonder helemaal opnieuw te hoeven beginnen.

De logistieke en financiële last om opnieuw te beginnen met lenzen die passen bij een nieuwe camerabody, is een dure beslissing. Gelukkig geeft Nikon je met Nikon’s FTZ Mount Adapter de keuze om de meeste F mount objectieven op de Z 7II te gebruiken.

Na het gebruik van enkele van de nieuwe Nikkor Z S-objectieven in de afgelopen maanden, gebruik ik eerlijk gezegd mijn oudere Nikon-line-up een stuk minder. De Nikon S objectieven zijn gewoon ongelooflijk.

Voor fotografen die zich afvragen waarom ze overstappen op de Nikon Z-vatting systeemhouder, hier is uw antwoord – de native Nikon Z-objectieven.

Ik heb de Nikkor Z S-line objectieven uitstekend gevonden in hun scherpte en nauwkeurigheid. Beelden zijn scherp wanneer dat nodig is of bokeh op zijn mooist.

Het is wat je zou verwachten van Nikon die misschien wel enkele van de beste lenzen maakt, vooral voor landschapsfotografie.

Vlaggenschiplenzen in combinatie met de lichte en robuuste Nikon Z7 II zorgen voor een uitstekende opname-ervaring. Afkomstig van wandelen met een enorm pak DSLR-uitrusting, is de Z7 II een welkome aanvulling op mijn camerakit.

De Z7 II is een stap in de goede richting met een intuïtieve menu-indeling, een vernieuwd AF-systeem, een uitstekende beeldkwaliteit en krachtige dubbele processors, allemaal verpakt in een robuuste, ergonomisch aangename behuizing.

Veel klikplezier!

Matte Hanna

Nikon Z 7II |

Nikon Z7 II

Robuuste behuizing met uitstekende ergonomie, verbeterde autofocus, krachtige dubbele processors en uitstekende beeldkwaliteit van een ongelooflijke 45,7 MP full-frame sensor.

Controleer de huidige prijs

Disclaimer: Alle aanbevelingen zijn onpartijdig en gebaseerd op gebruikerservaring, zonder vooringenomenheid voor de producten of het merk. De producten in dit bericht kunnen affiliate links bevatten.