Nina Larsen Reed

Ik ben Nina Larsen Reed, een trouwfotograaf gevestigd in Boulder en ik ben gespecialiseerd in het fotograferen van elopements en kleine bruiloften voor koppels in Colorado. Ik begon mijn eigen bedrijf in 2013 na jaren als hobbyist en ik ben sinds 2015 fulltime aan het wandelen, verkennen en foto’s maken.

Ik begon Canon te gebruiken, maar na mijn eerste seizoen van de hele dag twee lichamen ronddragen voor bruiloften en bergen beklimmen met 10 + lbs uitrusting, wist ik dat er iets moest veranderen. Ik verkocht mijn hele Canon-opstelling en investeerde in alle nieuwe Fuji-apparatuur na wat onderzoek te hebben gedaan naar de verschillende opties voor spiegelloze camera’s.

De eerste bruiloft die ik fotografeerde na het wisselen wist ik dat ik de juiste versnelling voor mij had gevonden. Ik had eindelijk het gevoel dat ik me kon concentreren op wat er voor me gebeurde en niet op wat mijn uitrusting deed. Met de elektronische zoeker op de Fuji X-T3 was het maken van “testfoto’s” verleden tijd en schoot mijn percentage bruikbare foto’s van elke bruiloft omhoog.

Wonen en werken in Colorado komt met zijn eigen reeks unieke uitdagingen. Het is niet ongewoon om buiten gevangen te worden in een hagelstorm op een zonnige middag in juli, of begin oktober in een sneeuwstorm te schieten. Ik had spullen nodig die het aankon om te regenen en in te sneeuwen, en het verweerde Fuji-systeem leverde.

Een van mijn angsten bij het overschakelen naar spiegelloos was dat mensen me op de een of andere manier minder serieus zouden nemen als fotograaf als ik geen grote DSLR’s zou gebruiken. Uncle Bobs en hun opmerkingen over mijn “schattige kleine camera’s” terzijde, niemand geeft erom.

Sinds ik ben overgestapt van Canon naar Fuji, besteed ik minder tijd aan het rommelen met instellingen. Ik maak me geen zorgen over het gaan van onder het vriespunt buitenshuis naar het maken van foto’s voor een brullende open haard en mijn polsen en schouders doen aan het einde van de dag geen pijn meer. Wat wil ik nog meer van mijn spullen?

Camera

Fuji X-T3 (x2) – Ik gebruik deze als mijn belangrijkste camerabody’s gedurende een trouwdag. Ik hou ervan hoe het kleine formaat me laat opgaan in menigten en betere candids krijgt zonder dat mensen het merken. Ik vind het ook geweldig om groepsportretten te kunnen maken met behulp van het flip-scherm en de live-modus, zodat ik de camera uit de buurt van mijn gezicht kan houden en aanwijzingen kan geven terwijl ik oogcontact maak.

Fuji X-T2 (x2) – Dit waren mijn eerste Fuji-lichamen en dienen nu als mijn persoonlijke wandel- en verkenningscamera’s waar ik me geen zorgen over hoef te maken.

Lenzen

Fujifilm 16mm f/1.4 WR – Dit is mijn favoriete lens voor het klaarmaken van foto’s in kleine kamers, epische landschapsfoto’s in de bergen en nachtelijke lange belichtingen.

Fujifilm 23mm f/1.4 – Dit objectief blijft 90% van de tijd op een van mijn camera’s zitten.

Fujifilm 23mm f/2 WR – Dit objectief was vroeger mijn belangrijkste, maar nadat de 1.4 het overnam heb ik hem vooral gebruikt voor mijn eigen wandelingen en reizen. Het heeft meer dan een paar tuimelingen in sneeuw en rotsen gekost en is op de een of andere manier nog steeds net zo scherp als de dag dat ik het kreeg.

Fujifilm 35mm f/1.4 – Dit objectief is dromerig maar verlaat bijna nooit mijn spullentas. Daar moet ik waarschijnlijk verandering in brengen.

Fujifilm 35mm f/2 R WR – Fuji’s equivalent van de handige vijftig! Ik gebruik het meestal voor verlovingssessies en portretten waar ik me geen zorgen hoef te maken over het breed gaan.

Fujifilm 50mm f/2 WR – Vaker wel dan niet, is dit de lens die ik de hele dag op mijn tweede camerabody gebruik. Het is lichtgewicht en klein, de perfecte sluipschutterlens tijdens het cocktailuurtje en wanneer ik candids van mensen wil krijgen zonder opgemerkt te worden.

Fujifilm 56mm f/1.2 – Een beetje traag om scherp te stellen in vergelijking met de Fujifilm 50mm f/2 WR, maar de moeite waard voor de mooiste bokeh in de Fuji line-up. Ik hou van deze lens voor portretten en eventuele receptie detail foto’s.

Fujifilm 90mm f/2 LM WR – Dit is mijn favoriete lens voor epische portretten van koppels in de bergen. De compressie zorgt ervoor dat de pieken nog groter lijken en het helpt het paar echt om tegen de achtergrond te knallen. Ik gebruik dit ook altijd voor het gelofteleesgedeelte van ceremonies.

Fujifilm 16-55mm f/2.8 WR – Ik heb meer dan eens een hele elopement op alleen dit objectief geschoten. Het is weerbestendig en perfect voor die dagen dat het zo zwaar sneeuwt dat ik mijn lenzen niet kan verwisselen terwijl ik buiten ben. Ik geef ook de voorkeur aan deze lens wanneer ik maar één camerabody heb tijdens het wandelen – je weet nooit wanneer je die zoom nodig hebt om een eland te vangen die het pad voor je oversteekt!

Drone

DJI Mavic Air – Ik kocht een drone met de gedachte dat ik er zoveel gebruik van zou maken, maar terwijl ik studeerde voor mijn vliegbrevet, leerde ik dat 90% van de locaties waar ik normaal gesproken elopements in de bergen fotografeer, helemaal geen drones toestaan. Voor nu gebruik ik vooral het bij het fotograferen van bruiloften op locaties die drones op hun terrein toestaan en voor mijn eigen persoonlijke reisfoto’s.

Verlichting/Triggers

Godox V860II-F (x3) – Ik was moe van het omgaan met AA-batterijen, dus toen ik de Li-on Speedlights tegenkwam, was ik verkocht. Ik gebruik niet vaak flitsen en draag er maar één mee naar elopements, maar het hebben van drie komt goed van pas voor de paar keer per jaar dat ik een traditionele trouwdansvloer fotografeer.

Tassen/Riemen

ONA – The Bowery – Mijn go-to tas voor traditionele bruiloften om gemakkelijk de hele dag een extra lens, batterijen, geheugenkaarten en snacks mee te nemen. Het ziet er mooi genoeg uit om me niet misplaatst te voelen als ik hem ergens in een hoek moet laten vallen en is klein en licht genoeg dat ik mezelf aan het einde van de nacht niet haat.

– Fjällraven Kånken 15in – Ik draag deze rugzak voor de meeste van mijn kortere wandelmogelijkheden. De ritssluiting aan de voorkant maakt het gemakkelijk om onderweg toegang te krijgen tot zowel mijn spullen als mijn snacks.

ThinkTank Airport Essentials – De perfecte maat om al mijn spullen mee te nemen naar grote bruiloften waar ik ook speedlights nodig heb en ook tijdens het reizen.

HoldFast MoneyMaker – Ik heb meer complimenten gekregen over dit harnas dan enig ander stuk uitrusting dat ik bezit. Bij gebruik met mijn Fuji’s en kleinere lenzen kan ik niet eens voelen dat ik iets draag en mijn rug bedankt me er elke dag voor.

BlackRapid Cross-Body Sling – Ik heb dit ding sinds 2011 en het is nog steeds mijn favoriete manier om een enkele camera te dragen. Geweldig voor zowel wandelen in de bergen als navigeren op de dansvloer!

Statieven

Joby Gorillapod – Het enige statief dat klein genoeg is om in mijn wandelrugzak te leven. Ik gebruik het soms voor portretten met lange belichtingstijd bij bergmeren of ’s nachts, maar meestal gewoon voor het maken van een selfie met elk van mijn paren.

Hardware en software

Lightroom – Ik doe al mijn bewerkingen in Lightroom met mijn eigen voorinstellingen gemaakt van een Mastin Labs-basis.

Táve – Táve runt mijn hele bedrijf en ik weet niet hoe ik iets zou beheren zonder hen. Ik hou ervan om te nerden over manieren om dingen te automatiseren, zodat ik minder tijd achter mijn computer kan doorbrengen en meer tijd in de bergen.

MISC.

Naast mijn hoofduitrusting heb ik altijd een noodpakket bij me met alles van zonnebrandcrème en insectenspray tot pincetten en ibuprofen (en snacks!) – als je mijlenver van de bewoonde wereld bent zonder celservice, kun je nooit te goed voorbereid zijn.

Ik ben ook dol op mijn Matador Pocket Blanket. Dit ding neemt geen ruimte in beslag, maar klapt uit tot een waterbestendige picknickdeken op ware grootte die groot genoeg is voor twee personen. Het is vaker van pas gekomen dan ik kan tellen als een manier om koppels op de grond te krijgen zonder zich zorgen te maken dat ze hun kleren vies maken.

Er is een aanname dat je een enorme verscheidenheid aan uitrusting nodig hebt om een succesvolle fotograaf te zijn. Als ik vandaag helemaal opnieuw zou beginnen, zou ik twee Fuji-body’s krijgen, mijn drie of vier favoriete lenzen en het goed noemen. Hoe minder ik aan mijn spullen hoef te denken, hoe meer ik me kan concentreren op de mensen en momenten die voor me gebeuren.

larsenphoto.co | @larsenphotoco

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer