Pacsafe Camsafe X17 Anti-Theft Camera Bag Beoordeling

Pacsafe bestaat al meer dan 20 jaar en wordt door duizenden reizigers over de hele wereld vertrouwd vanwege hun goed doordachte beveiligingsfuncties die zijn ingebouwd in lichtgewicht draagoplossingen.

Ze creëren veiligheidsgerichte tassen en accessoires voor zowel de dagelijkse gebruiker als de stijlbewuste, fervente reiziger; producten die je helpen beschermen tegen de potentiële dieven, zakkenslashers en opportunistische zakkenrollers die verborgen zijn in menigten over de hele wereld.

Nu valt niet te ontkennen dat er veel geweldige camerarugzakken op de markt zijn.

Maar veel cameratassen schreeuwen gewoon, “Ik ben een cameratas! Ik heb dure spullen bij me!”– en ik durf te zeggen dat er dieven zijn die bepaalde tassen als cameratassen kunnen herkennen aan de branding.

Pacsafe_Camsafe_X17_1_Hero

Camsafe X17 Anti-Diefstal Camera Rugzak

Houd uw kostbare spullen veilig en gezond dankzij antidiefstaltechnologie.

Controleer de huidige prijs

Dus als je je zorgen maakt over je uitrusting en je bent op zoek naar een discrete zwarte rugzak die niet schreeuwt om aandacht, kijk dan eens naar het Camsafe-assortiment van Pacsafe.

Ze beschikken momenteel over drie verschillende maat carry-oplossingen voor fotografen en twee camera-inzetstukken die eenvoudig in elke andere tas van geschikt formaat kunnen worden gedropt.

In dit artikel zal ik een kijkje nemen naar het midden van de drie verschillende maten tassen die worden aangeboden in het Camsafe-assortiment, de Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack.

Inhoudsopgave

Pacsafe Camsafe X17 Technische Gegevens

Pros

  • Lichtgewicht en veel extra accessoirevakken voor extra gemak
  • De geweldige beveiligingsfuncties en overwegingen!
  • Voelt goed gemaakt, duurzaam en gebouwd om lang mee te gaan
Tegens

  • Ze zijn misschien licht, maar sommige van de binnenmaterialen voelen een beetje goedkoop aan
  • Er is een beetje een dode zone rond het camerapakket en een moeilijk toegankelijke ruimte erin
  • Sommige van de riemmaterialen zijn behoorlijk stijf gemaakt en van een harde verbinding (hoewel dit ongetwijfeld ook een veiligheidsmaatregel is)
Specs:

Materialen: 210D Nylon diamond ripstop (hoofdmateriaal) 200D Polyester (voering)
Gewicht: 1.07kg (2.6lbs)
Afmetingen: 46 x 26 x 22 cm (18,1 x 10,2 x 8,7″)
Inhoud: 17L
Lengte rugzakriem (max – min): 92-50 cm (36,2-19,7″)

Beveiligingsfuncties:

– RFIDsafe™ blokkerende zakken en materiaal
– PopNLock beveiligingsclip
– Carrysafe® slashguard band met Dyneema
– eXomesh® slashguard (geborduurde methode)
– Roobar™ Sport sluitsysteem
– Zip clip

Rugzak Kenmerken:

– Ingebouwde regenhoes
– Systeem voor hydratatie pack
– Gewatteerd camera-inzetstuk met modulaire klittenbandverdelers® en zijtoegangspunt
– Verstelbare borstband
– Externe compressiebanden
– Geschikt voor een 13″ laptop
– Geheugenkaartvak
– Bevestigingspunten op schouderbanden voor kleine voorwerpen zoals zakjes of waterflessen
– Interne zakken om uw spullen georganiseerd te houden
– Intern bevestigingspunt voor portefeuilles en sleutels
– Penlus
– Waterflesvak

Andere maten:

– Camsafe X9 Anti-Theft Sling Bag
– Camsafe X25 Anti-Theft Camera Rugzak

Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

De Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack schreeuwt niet om aandacht of ziet eruit als een cameratas.

De Camsafe X17 schreeuwt niet om aandacht en ziet er niet uit als een cameratas.

Op het eerste gezicht zou de Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack gewoon een andere zwarte rugzak kunnen zijn waar je gemakkelijk langs kunt kijken in een menigte.

Het smeekt niet om aandacht: het gaat gewoon op in wat er nog meer omheen hangt. Begrijp me echter niet verkeerd, dit is absoluut geen lelijke tas. Het heeft een eenvoudige, strakke stijl dat vind ik oprecht heel fijn.

Het is een beetje sportief, het is een beetje stijlvol; het heeft mooie nette lijnen, maar is nog steeds functioneel in veel opzichten zonder er omvangrijk uit te zien.

De X17 is gemaakt van lichtgewicht materialen en er zijn ook discrete kleine schuilplaatsen voor een paar van de verborgen clips. Ze zijn dus niet te zien – ze worden over het algemeen mooi uit het zicht weggestopt als ze niet in gebruik zijn.

Ik vind dit ongelooflijk aantrekkelijk als het gaat om een tas die ik veilig wil gebruiken tijdens het reizen naar bestemmingen waar ik misschien meer een doelwit ben dan in mijn dagelijks leven.

Ik dwaal bijvoorbeeld door de krappe, drukke straten rond een populaire toeristische bestemming, waar iemand kan proberen mijn persoonlijke bezittingen te vegen terwijl ik naar de torenhoge kathedraal of het historische monument staar.

Ik wil geen flitsende aandachttrekkende rugzak hebben die het dwalende oog kan vangen van een opportunist die op zoek is naar een snelle ruk en rent.

De Camsafe X17 Anti-Theft Camera Rugzak is verpakt in speciaal ontworpen eXomesh® slashguard afschrikking tas slashers.

De Camsafe X17 Anti-Theft Camera Rugzak is verpakt in speciaal ontworpen eXomesh® slashguard afschrikking tas slashers.

Bij het ophalen van de Camsafe X17 merk je misschien niet meteen dat de gehele onderlaag van de zak is gewikkeld in eXomesh® slashguard.

Dit is speciaal ontworpen om te voorkomen dat vervelende dieven snel je rugzak opensnijden waardoor je spullen over de straten lopen.

Het is iets dat je kunt voelen als je met je handen over de buitenkant van de tas loopt, maar niet iets dat je kunt zien dankzij de buitenste laagmaterialen van de tas.

De tas heeft geen stijve botachtige structuur en is een vrij zachte tas om mee om te gaan tijdens je dagelijkse gebruik.

Het zal niet doorzakken onder het gewicht van het laden, maar het zal mooi plat naar beneden knijpen als je het in je koffer of kledingkast moet stoppen wanneer het niet wordt gebruikt.

Uiterlijke kenmerken

De beveiligingsfuncties van de Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack. Afbeelding van de Pacsafe website.

De beveiligingsfuncties van de Camsafe X17. Afbeelding van de Pacsafe website.

Veel van de opvallende uiterlijke kenmerken van de Camsafe X17 zijn beveiligingskenmerken.

Er zijn twee discrete ritsclips bevestigd aan elastisch materiaal die ze terug in hun verborgen gaten trekken. Deze zijn inbegrepen om drie van uw ritsen gesloten te houden, zodat mensen uw tas niet kunnen openen zonder uw inspraak.

Eén clip beveiligt het laptopzakje en de andere vergrendelt zowel het voorvak als het toegangsdeksel van de camera aan de zijkant.

Het hoofdcompartiment kan worden vergrendeld met behulp van het Roobar™ Sport-vergrendelingssysteem aan de bovenkant, dat een klein gat heeft dat ook een hangslot kan hebben voor extra veiligheid.

Ik heb dit type slot alleen ooit op Pacsafe-producten gezien en ik moet zeggen dat het me een tijdje kostte om erachter te komen hoe ik het moest openen. Dus ik kan me niet voorstellen dat iemand op straat die er nog nooit mee te maken heeft gehad, het zal kunnen uitzoeken!

De ritsen grijpen ook in elkaar om er een extra beveiligingslaag aan toe te voegen.

De Pacsafe Camsafe X17 is voorzien van Carrysafe® slashguard schouderbanden gewikkeld in Dyneema, die lichtgewicht en vrij duurzaam is. Dit helpt je te beschermen tegen mensen die proberen je tas snel van je persoon te verwijderen.

Een van hen heeft ook een PopNLock-beveiligingsclip waarmee je de riem om een paal kunt binden om te voorkomen dat er een ruk en rennen gebeurt terwijl je ergens afgeleid bent en een bedrijf waardeert of gewoon dat foto-ding doet dat je blijkbaar leuk vindt om te doen.

De schouderbanden worden ook geleverd met een afneembare borstband om de lading te helpen spreiden wanneer de tas vol zit met al je dagelijkse spullen.

De Camsafe X17 Anti-Theft Camera Rugzak is voorzien van de PopNLock Security Clip, Roobar™ Sport sluitsysteem en afsluitbare ritsen.

De Camsafe X17 Anti-Theft Rugzak is voorzien van de PopNLock Security Clip, Roobar™ Sport sluitsysteem en afsluitbare ritsen.

Houd er rekening mee dat al deze functies standaard meestal afschrikwekkend zijn en waarschijnlijk alleen maar meer vertraging zullen veroorzaken voor opportunisten die een snelle poging kunnen doen om je spullen te stelen.

Iedereen met wat extra tijd of volledige onopgemerkte toegang tot uw tas kan deze openen.

Toch lijkt Pacsafe rekening te hebben gehouden met extra vergrendelingsmogelijkheden: de ritsen hebben voldoende grote gaten om een hangslot te kunnen plaatsen.

Als u de ritsen koppelt met uw eigen hangsloten, kunt u beter voorkomen dat potentiële dieven uw items meenemen, zelfs als ze uit het zicht zijn.

Als je de ritsen koppelt met je eigen hangsloten dan kun je beter voorkomen dat-dieven zijn die uw voorwerpen meenemen, zelfs als ze uit het zicht zijn.

Als u merkt dat u verstrikt raakt in onvoorspelbare weersomstandigheden, watervallen of zeespray, kunt u er zeker van zijn dat uw Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack in orde zal zijn, omdat Pacsafe een regenhoes in de bodem van de tas heeft opgenomen.

Het is gemakkelijk uit het zakje te verwijderen en over de tas te passen, afneembaar om uit te hangen en te drogen, en net zo gemakkelijk om weg te stoppen als je klaar bent!

Het flessenvak aan de enkele zijkant blijft plat tegen de tas, maar strekt zich heel gemakkelijk uit tot de grootte van wat je erin probeert te laden – of het nu een waterfles, paraplu of een statief ter grootte van een reisformaat is dat mooi en strak is opgevouwen.

Het is een diep geplaatste zak om veel draagondersteuning toe te voegen en is van gaas om de materialen licht van gewicht te houden en geen water vast te houden dat zijn weg naar beneden in de zak kan vinden.

Als je een langer of groter item in die zak plaatst, kun je het aan de zijkant van de tas bevestigen door de meegeleverde uitbreidbare riem te gebruiken.

Het diepe flessenvak op de Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack werkt geweldig in combinatie met de meegeleverde riem om een statief te ondersteunen

Het diepe flessenvak op de Camsafe X17 werkt geweldig in combinatie met de meegeleverde riem om een statief te ondersteunen.

Interieur kenmerken

De vele opbergvakken aan de binnenkant van de Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack

De vele opbergvakken aan de binnenkant van de Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack.

In de Camsafe X17 zit een verwijderbaar intern camerazakje dat is heel eenvoudig en heeft een mooie dikke vulling.

Het ontwerp en de opstelling zijn vergelijkbaar met veel andere cameratassen, dus het is ook een zeer bekende ervaring om mee om te gaan.

Het camerazakje is alleen toegankelijk via de zijkant en is daarom zijdelings georiënteerd en onderworpen aan de wetten van de zwaartekracht. Al je spullen vallen op de basis van het zakje, dus de manier waarop je je verdelers rangschikt, moet daar zeker rekening mee houden.

Ik ontdekte dat deze zijwaarts georiënteerde camerazakjes vaak ongebruikte ruimte kunnen achterlaten en ook de neiging hebben om door te zakken. Gelukkig is deze helemaal onderaan de tas gebaseerd, zodat je er geen verspilde ruimte onder krijgt.

Om bij mijn camera en lens combinatie te passen, heb ik de mijne ingesteld in een L-vorm. Dit neemt 3/4 van het zakje in beslag, maar ik heb een blok dode ruimte binnenin. Om toegang te krijgen tot dat gebied, moet ik eerst mijn camera verwijderen.

Dit is prima als het wordt gebruikt voor opladers en huisgerichte camera-accessoires, maar als je in dit geval snel ergens bij moet, moet je een beetje geduld hebben!

Het zijklepje van de X17 heeft twee kleine zakjes ingebouwd om geheugenkaarten in op te bergen en het voorvak is voorzien van tal van andere geweldige kleine accessoirevakken.

Door het afdekking van het trekkoord te openen en het camerazakje te verwijderen, wordt de Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack een tas in normale stijl

Door het afdeksel van het trekkoord te openen en het camerazakje te verwijderen, wordt de Pacsafe Camsafe X17 een tas in normale stijl.

Ingebouwd in het midden van de tas is een trekkoorddeksel dat de hoofdinhoud veilig en gescheiden van het camerazakje houdt. Dit voorkomt dat al uw kleinere items in het dode gedeelte rond het camerazakje vallen.

Dit was een probleem dat ik had met een andere tas met een verwijderbaar camerazakje aan de zijkant, dus het is geweldig om daar een oplossing voor te zien.

Het betekent ook dat als je het camerazakje verwijdert, je nog steeds een zekere mate van scheiding kunt hebben van items in de rugzak. Maar als je een open holle zak wilt hebben, kun je de hoes loslaten en openen als een normale stijlzak.

De Camsafe X17 Backpack biedt je tal van leuke manieren om je lastige kleine widgets, gadgets, pennen, kabels en meer te sorteren.

Er is een assortiment van kleine rits en klittenband verzegelde organisatorische zakken verspreid over de binnenkant van de tas.

Het voorvak bevat een RFIDsafe-etui™ dat voorkomt dat oplichters uw kaarten en gegevens afscheuren terwijl ze veilig zijn opgeborgen.

Opslagcapaciteit

Ik had niet echt gedacht dat ik zoveel in de Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack kon passen, maar het werkte goed!

Ik had niet echt gedacht dat ik zoveel in de X17 Anti-Theft Backpack kon passen, maar het werkte goed!

De Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack komt binnen met een draagvermogen van 17 liter en is op geen enkele manier een grote tas. Het is zeker een handige kleine dagelijkse woon-werkverkeer grootte en is niet ontworpen voor iemand om een hoop camera-uitrusting in te laden.

Þe bovenzak is het meest geschikt voor dagelijkse items waar u misschien gemakkelijk toegang toe wilt hebben tijdens uw avonturen of terwijl u op weg bent naar uw werk.

Het interne camerahoesje past gemakkelijk op een DSLR of spiegelloos met een lens bevestigd, zoals mijn Canon 5D Mark III met een Canon 24-70mm f/2.8 bevestigd, of mijn Sony a7 III met Tamron 28-75mm f/2.8 bevestigd.

Afhankelijk van hoe u de verdelers hebt ingesteld, kunt u indien nodig gemakkelijk een andere lens van vergelijkbare grootte of andere goodies zoals opladers en andere omvangrijkere accessoires inschuiven.

De Canon 5D Mark III met een Canon 24-70 F2.8 eraan past in de Camsafe X17 Anti-Theft Camera Rugzak met veel ruimte over

De Canon 5D Mark III met een Canon 24-70mm f/2.8 eraan past in de Pacsafe Camsafe X17 met veel ruimte over.

Aan de lichaamszijde van de rugzak bevindt zich een laptophoes die een 13″-laptop door de zijingang past, of u kunt dat gedeelte gemakkelijk gebruiken om afgedrukte reisdocumenten en papieren op te slaan als u niet wilt dat ze samen met de rest van uw goodies worden samengedrukt.

Ik heb geen 13″-laptop om te bewijzen hoe schoon ze daar passen, maar ik heb geprobeerd mijn gaming-laptop erin te stoppen, en ik kan je verzekeren dat een 15,6″-laptop niet past …

Het voorzakje op de Camsafe X17 is geweldig om een heleboel willekeurige goodies en kabels in te laten vallen, evenals belangrijke kaarten en documenten.

U vindt een RFIDsafe-zak™ ingebouwd in het voorzakje dat gemakkelijk kan worden gevuld met uw waardevolle bankpas of creditcards.

De binnenvakken kunnen gemakkelijk uw kleine camerabatterijen, kabels, USB-opladers, geheugenkaarten en alle andere willekeurige kleinere items die u wilt inpakken, opbergen.

Er is niet veel ruimte in de Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack, maar je kunt nog steeds camera- en drone-uitrusting mooi inpassen.

Er is niet veel ruimte in de Camsafe X17, maar je kunt er nog steeds camera- en drone-uitrusting mooi in kwijt.

Als je een DJI Mavic-gebruiker bent, vond ik dat de drone, controller en reservebatterijen mooi en gemakkelijk in het hoofdvak van de tas passen, terwijl mijn Canon 5D Mark III in het camerazakje aan de zijkant zat.

Om het hoofdvak vrij te houden heb ik de opladers voor beide apparaten ook in hetzelfde camerazakje opgeborgen. Ik dacht dat ik geen gemakkelijke toegang tot de opladers nodig had, dus stopte ik ze comfortabel weg in het overdekte gedeelte van het zakje totdat ik klaar was voor de dag.

Gebruiksgemak/Comfort

Het zijtoegangspunt op de Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack is zeer eenvoudig te gebruiken met grote ritsen en een zacht gewatteerd deksel.

Het zijtoegangspunt op de Camsafe X17-rugzak is zeer eenvoudig te gebruiken met grote ritsen en een zacht gewatteerd deksel.

Een zeer lichte tas vanaf het begin is een enorm voordeel bij het reizen of het gebruik van de Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack voor een dagelijks woon-werkverkeer.

Je niet te veel zorgen hoeven te maken over het gecombineerde gewicht van je camera-uitrusting samen met de rugzak zelf is geweldig. Bij een lichte dagelijkse belasting voelt de toch al lichtgewicht rugzak vrij comfortabel aan om te gebruiken.

Ik durf te zeggen dat veel van de gebruikte materialen meer functie dan vorm zijn, wat helpt bij het afscheren van een hoop onnodig gewicht van te gecompliceerde mooie materialen. Dat draagt zeker bij aan de algehele ervaring van het hebben van een zeer functionele en nuttige reistas.

Het hier en daar afscheren van de extra grammen maakt een verschil wanneer je een tas als de X17 vele uren achter elkaar gebruikt. Die mooie materialen die je op andere tassen vindt, zullen meer een negatieve dan een positieve ervaring worden, geloof me op die ene.

Hoewel ik persoonlijk het gevoel heb dat de riemen die de hoofdschouderbanden met de onderkant van de tas verbinden nogal hard zijn en niet zo zacht of kneedbaar zijn als ik hoopte dat ze zouden kunnen zijn.

Ze zijn waarschijnlijk een moeilijker materiaal om te helpen bij het voorkomen van mensen die ze proberen te snijden, maar ze kunnen een beetje ongemakkelijk zijn om mee om te gaan, zowel tijdens het dragen als bij het aanpassen van de riemlengtes.

Ze voelen stijf, sterk en nogal stevig aan, dus ik zou me niet voorstellen dat ze hun doel zouden missen, maar ze kunnen een beetje ruw aanvoelen.

De kleine beveiligingsfuncties van de Camsafe X17 kunnen soms nogal onhandig zijn, vooral als u snel toegang moet krijgen tot iets, of als u constant toegang hebt tot uw tas terwijl u onderweg bent.

Dat gezegd hebbende, ze zijn het zeker waard als ze minstens één keer diefstal voorkomen – omdat het enige dat echt nodig is, slechts één poging is om te worden gedwarsboomd om de tas voor zichzelf te laten betalen.

Waar voor je geld

De Camsafe X17 Anti-Theft Camera Rugzak is zeer redelijk geprijsd en een geweldige lightweight en veilige tas om te gebruiken.

De Camsafe X17 Rugzak is zeer redelijk geprijsd en een geweldige lichtgewicht en veilige tas om te gebruiken.

Ik denk dat de Camsafe X17 goed gerechtvaardigd is in de prijs waarvoor Pacsafe de tas heeft vermeld. Het is lichtgewicht, relatief duurzaam en kan genoeg dragen voor een dag dwalen door de straten van welke stad of dorp je ook bezoekt.

Als je niet iemand bent die altijd enorme hoeveelheden spullen bij je hebt, maar de neiging hebt om het alleen bij een camera en een lens of een opvouwbare drone te houden, dan is het zeker comfortabel genoeg om te gebruiken als een reisrugzak, of vereenvoudigd tot een dagelijkse woon-werktas.

Maar als je meerdere lenzen of body’s nodig hebt, of over het algemeen veel meer spullen meeneemt op je avonturen, kijk dan misschien naar de Camsafe X25 voor die extra ruimte.

De veiligheidskenmerken van de Pacsafe Camsafe X17 verhogen zeker de waarde van de rugzak. Het enige wat de tas hoeft te doen is je één keer te beschermen tegen een poging, of op zijn minst slechts één opportunist af te schrikken en hij heeft zichzelf terecht betaald!

Pacsafe is een zeer groot en populair merk, dus ze hebben een reputatie hoog te houden met betrekking tot hun producten. Ik weet zeker dat ze met hun hele assortiment aan de verwachtingen van hun klanten voldoen.

Ik heb het gevoel dat deze tas zeker de vraagprijs waard en ik zal Pacsafe-tassen graag aanbevelen als iemand om een veilige draagoplossing vraagt.

Controleer de huidige prijs

Pacsafe Camsafe X17 Review | Conclusie

Camsafe X17 Anti-Theft Camera Rugzak is licht van gewicht, veilig en ideaal voor het dagelijkse woon-werkverkeer of reizen.

De Camsafe X17 antidiefstalcamerarugzak is licht, veilig en ideaal voor uw dagelijkse woon-werkverkeer of reisavonturen.

Ik maakte een paar jaar geleden voor het eerst kennis met Pacsafe toen ik met een paar vrienden van mij naar Europa reisde.

Ik had al eerder van het merk gehoord, maar heb zelf nooit echt in hun tassen gekeken en ik was me er niet eens van bewust dat ze een camera-specifiek assortiment hadden. Ik heb niet echt nagedacht over de noodzaak van kleine veiligheidsmaatregelen op een rugzak, omdat ik nooit het gevoel had dat ik een doelwit zou zijn.

Maar toen ik eenmaal de tassen die mijn vrienden kochten van dichterbij bekeek, merkte ik al snel hoe slim de vele kleine afschrikmiddelen en beveiligingsfuncties waren die erin waren ingebouwd. Ik voelde ineens dat mijn eigen tas nogal ontoereikend zou zijn voor de reis.

Na het toevoegen van de Pacsafe Camsafe X17 aan mijn collectie, realiseerde ik me al snel hoe waardevol gemoedsrust kan zijn. Het feit dat ik me de afgelopen jaren zo vaak zorgen en paranoïde heb gemaakt over iets dat gebeurt … als ik in plaats daarvan een tas als deze had gebruikt, had ik op zijn minst een aantal niveaus van bezorgdheid kunnen verlichten.

Zolang u voorzichtig bent en uw waardevolle spullen niet in gevaar brengt, zou u relatief goed moeten zijn met elke rugzak. Maar met de toegevoegde beveiligingsfuncties van de Camsafe X17 Anti-Theft Camera Backpack, kunt u zich echt veel meer op uw gemak voelen.

Pacsafe_Camsafe_X17_1_Hero

Camsafe X17 Anti-Diefstal Camera Rugzak

Houd uw kostbare spullen veilig en gezond dankzij antidiefstaltechnologie.

Controleer de huidige prijs