Oleksandr Rupeta

Hallo, ik ben Oleksandr Rupeta, een documentairefotograaf uit Oekraïne die wereldwijd werkt. Ik ben begonnen als fotojournalist, maar de laatste tijd heb ik me gericht op langetermijnprojecten die documentaire- en kunstfotografie combineren.

Ik ben vooral geïnteresseerd in sociale antropologie en sociale conflictonderwerpen, met de nadruk op persoonlijkheid. Ik blijf werken met tijdschriften, persbureaus en NGO’s in Oekraïne en in het buitenland, en ik sta open voor voorstellen voor samenwerking.

Ik gebruik het Nikon systeem voor digitaal en Bronica voor medium filmformaat. Na verloop van tijd besloot ik prime te gebruiken in plaats van zoomlenzen. Meestal gebruik ik Nikon 35mm f/1.4 en Nikon 50mm f/1.4 brandpuntsafstand, als de meest universele voor mij. Soms, voor speciale gelegenheden, gebruik ik ook Nikon 17-35mm f/2.8 en Nikon 105mm f/1.4 lenzen.

Camera’s & Lenzen

Nikon D850, Nikon D610 en Zenza Bronica S2.

Nikon 35mm f/1.4, Nikon 50mm f/1.4, Nikon 17-35mm f/2.8 en Nikon 105mm f/1.4.

80mm f/2.4 Zenzanon + Vivitar 43 Lichtmeter voor Bronica.

Hardware en software

MacBook Pro 13 + 1 TB Silicon Power Drive. Meestal Adobe Camera Raw voor bewerking.

Laatste woorden

Ik geloof dat de keuze van het camerasysteem, evenals de keuze van hardware en software van alle marktleiders, ongeveer hetzelfde is. Het is veel belangrijker om je het resultaat voor te stellen dat je wilt bereiken met behulp van de apparatuur.

www.rupeta.com | @oleksandrrupeta

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer