Patrick Engels

Ik ben Patrick van Engel I Wedding Photos en ik zit nu al meer dan vijf jaar in dat vak. Ik begon met mijn eerste tien uur durende bruiloft zonder kennis en ervaring en dacht ‘Oh my gosh…’.

Ik was altijd geïnteresseerd in fotografie, vooral in mensen, en hoewel mijn vader heel vaak gedichten probeerde te citeren voor zijn hobbylens, denk ik dat hij een belangrijke invloed voor mij was.

Sinds een paar jaar fotograferen mijn vrouw Rosa en ik bruiloften als een team.

Het belangrijkste: de uitrusting moet werken, zelfs in de postproductie. Ondertussen heb ik min of meer de poging opgegeven om elke nieuwe gimmick of camera te proberen – nu wil ik het gewoon gemakkelijk maken.

Ik denk dat ik helemaal niet veel spullen gebruik. Soms denk ik aan een drone weet je wel, maar… (Mijn vrouw heeft de controle over het account.)

Camera

Canon 5D Mark III – Mijn eerste professionele camera, nog steeds in gebruik. Betrouwbaar, kwam met me mee naar de VS in het jaar dat ik mijn bedrijf begon. Ik had eerder Canons, dus het bleef Canon.

Canon 5D Mark IV – Opvolger van de Mark III: beter in tonen, stiller, hou van het uiterlijk van de beelden, betere weergave, betrouwbaar en zou het opnieuw kopen.

Sony A7 Mark III – Mijn poging om voor spiegelloos te gaan. Nog steeds niet mijn standaard camera in gebruik, maar erg goed voor absoluut stille opnames en andere perspectieven vanwege het beweegbare display. Soms gebruik ik het ook voor video, wat erg goed is.

Lenzen

Canon 35mm f/2 – Mijn meest gebruikte. Hou van het frame en de afbeelding look; plus het is licht, gemakkelijk mee te nemen, kleiner dan de L-lens, betrouwbaar en heeft een gematigde prijs.

Canon 85mm f/1.8 – Altijd op mijn tweede 5D. Meestal gebruikt als ik te ver weg ben voor de perfecte foto of als ik niet wil binnendringen in een scène. Zeer scherpe lens, mooie bokeh.

Canon 70-200mm f/2.8 – Altijd in mijn trolley. Superscherpe en neutrale beelden, mooie bokeh; een echte toplens.

Sigma 20mm f/1.4 – Mijn party lens! Heavy as hell (ik fotografeer feestjes met mijn camera in één hand) maar echt heerlijk in combinatie met korte afstand en flits op het combat-dance-veld.

Sony 28mm f/2 – Simpelweg omdat het een handig, betaalbaar en solide objectief is. Ik probeerde andere Sony lenzen die veel duurder waren, maar kwam terug naar die lens.

Verlichting/Triggers

1 x Canon Speedlite 600 EX RT – Absoluut betrouwbaar, krachtig en ja, ook duur; maar ik geef de voorkeur aan de kwaliteit in vergelijking met 3rd party lampen.
2 x Canon Speedlites 430 EX RT – Hetzelfde hier, normaal gesproken gebruikt als externe flitsers op statieven.
2 x Canon ST-E3-RT triggers op mijn Canon 5D camera’s, omdat ik normaal gesproken de Speedlites off-camera gebruik en normaal gesproken met Magmod gear. Het enige negatieve wat ik kan zeggen over de Speedlites is de relatief lange recycletijd, vooral voor feestjes.
Ik gebruik normaal gesproken Magmod sets zoals gelbol enz.

Tassen/Riemen

Mijn favoriete tas is de ThinkTank Retrospective 40! Het is de beste tas die ik ooit heb gehad.
Sorry Holdfast, maar ik heb mijn eigen riem voor twee camera’s gebouwd en ben er dol op. 🙂
Lowepro trolley voor al het andere.

Statieven

Manfrotto BeFree statieven &Mettle 200 Lightstands.

Hardware en software

Ik gebruik een Apple iMac i7 Retina & een Eizo scherm.
Soms gebruik ik Lightroom CC op mijn iPad Pro voor kleine veranderingen wanneer ik niet in mijn kantoor ben (bedankt Andrew Billington voor dit advies!).
Ik gebruik 90% Lightroom Classic, zelfs voor mijn zakelijke klanten.
Fotomechanica is ondertussen een must voor het ruimen.
Natuurlijk verschillende back-upapparaten zoals een Synology NAS en externe HDD.

MISC.

Energierepen!!
Water
Batterijen, batterijen, batterijen
Een heleboel SD-kaarten (alleen Sandisk)
CD, spiegel, glitter dingen, telefoon, geld
Functioneel sportondergoed!!! Niets is beter!

Het is soms een moeilijke zaak… maar ik hou van wat ik doe. In het eerste jaar dacht ik dat goede apparatuur het verschil maakt. Maar als ik nu mijn eerste pogingen zie is dit belachelijk.

Ik ben heel blij dat mijn beroep, dat normaal heel anders is dan een 9-5 baan met collega’s, mij zoveel mogelijkheden heeft geboden om collega-fotografen te ontmoeten die nu vrienden zijn. Ik ben dankbaar!

www.engelfotografie.com | @patrick_engel_photos

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer