Paul Fuller

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Paul en ik woon in Kent in het Verenigd Koninkrijk met mijn vrouw Claire en onze drie kinderen. Ik fotografeer al tien jaar bruiloften en zelfs typen voelt helemaal gek voor mij!

Ik herinner me mijn eerste bruiloft nog zo levendig, ik weet eerlijk gezegd niet of ik ooit zo doodsbang ben geweest als die dag, maar ik heb het gehaald.

Ik zal niet doen alsof het altijd mijn passie was om fotograaf te zijn. In feite bezat ik geen ‘echte camera’ totdat ik een Canon 450D kocht voordat Claire en ik op huwelijksreis gingen. Maar toen ik eenmaal die camera bezat, wist ik dat het iets was waar ik van hield en ik wist dat ik beter wilde worden.

Op een dag kwam ik het werk van Jonas Peterson online tegen en ik was gewoon helemaal gebiologeerd. Mijn vooroordeel over huwelijksfotografie, dat het plakkerig en zielloos was, werd volledig weggeblazen. Ik realiseerde me plotseling dat het krachtig en vol betekenis kon zijn.

Ik zag dat hij met een Canon 5D Mark II schoot en om die reden en alleen al om die reden heb ik er uiteindelijk een gekocht! Sindsdien ben ik bij Canon gebleven, niet uit een enorm gevoel van loyaliteit, maar ik weet het gewoon van binnen en van buiten, wat op een trouwdag onbetaalbaar is.

Camera

Ik heb altijd prime lenzen gebruikt met twee camerabody’s, één meestal met de Canon 35mm f/1.4L en één met een langere brandpuntsafstand.

Canon 5D Mark IV – Een prachtige camera en een flinke stap hoger dan mijn vorige Canon 5D Mark II met een uitstekende hoge ISO. De autofocus was een enorme verbetering ten opzichte van de Canon 5D Mark III en het aanraakscherm was voor mij een absolute gamechanger.

Door je scherpstelpunt op het touchscreen te kunnen selecteren, kon ik de hoek van mijn opname wijzigen en een geheel nieuwe manier van fotograferen openen van hoog of laag. Als ik nu de Canon 5D Mark III gebruik, voelt het echt beperkend om die functie niet te hebben. Deze camera heeft de neiging om mijn Canon 35mm f/1.4L het grootste deel van de dag op te hebben.

Canon 5D Mark III – Ik heb een paar jaar met twee van deze gefotografeerd en zou deze dit jaar vervangen door een andere Canon 5D Mark IV voordat het coronavirus de boel teisterde. Toch een prima camera met een uitstekende hoge ISO en goede autofocus, maar lang niet zo goed als de Canon 5D Mark IV. Ik heb de neiging om mijn lenzen met een langere brandpuntsafstand, de Canon 85mm f/1.8L of Canon 135mm f/2L, de hele dag op deze camera te houden.

Fujifilm X-T20 – Ik kocht de eerste versie van de Fujifilm X100 toen deze werd uitgebracht, maar kon gewoon niet verder met de scherpstelling en zijn eigenaardigheden. Dit is zoveel beter en is de perfecte camera voor het vastleggen van mijn gezin.

Lenzen

Canon 35mm f/1.4L – Een zeer essentieel objectief voor mij omdat het vrijwel alles kan doen wat ik nodig heb, van portretten tot documentair werk. Ik zou alleen al op deze lens een hele trouwdag kunnen fotograferen en als ik in de industrie zou beginnen, is dit de brandpuntsafstand waarin ik als eerste zou investeren.

Canon 50mm f/1.2L – Ik gebruik dit objectief niet genoeg, hoewel ik dat altijd van plan ben, maar ik voel me teruggetrokken tot de 35mm brandpuntsafstand. Het lijdt geen twijfel dat het een prachtige lens is die ongelooflijk is voor portretten, vooral ’s avonds fotograferen wanneer het een geweldige overstraling kan produceren.

Canon 85mm f/1.8L – Dit objectief is qua prijs-kwaliteitverhouding ongelooflijk. In vergelijking met mijn andere lenzen is het redelijk goedkoop, maar de beeldkwaliteit is vrijwel niet te onderscheiden, tenzij ik er heel hard naar kijk.

Het heeft de neiging om het grootste deel van de dag op mijn Canon 5D Mark III te staan om die documentaire momenten vast te leggen, maar is ook geweldig voor portretten en groepsfoto’s omdat de brandpuntsafstand de achtergrond op natuurlijke wijze comprimeert. Als ik de kamer op de locatie heb, is dit mijn go-to-lens voor groepsfoto’s.

Canon 135mm f/2L – Perfect voor toespraken, als de dominee je naar de achterkant van de kerk verbannen of om die documentaire shots af te pakken als je mensen niet te veel wilt onderbreken. Als fotograaf heb je de neiging om de keren dat je een stapje terug moet doen te kunnen beoordelen en dit is een geweldige lens voor die momenten.

Sigma 24mm f/1.4 ART (getest) – Wederom een lens die ik niet te veel gebruik, maar perfect voor scène-setting documentaire werk met zijn brede gezichtsveld en voor wanneer het paar gooit de oude, ‘Kunnen we een groepsfoto van alle gasten’ schieten op je. Het kan ook die epische landschapsfoto’s vastleggen als de locatie goed is.

Lichten

Canon 430 EX II Speedlites (x2) – Ik heb de neiging om vrijwel uitsluitend flits te gebruiken tijdens de eerste dans- en avondreceptie. Ik zal het laten stuiteren, op een standaard plaatsen om een randlicht te creëren, of de sluiter slepen om lichtsporen te creëren om wat energie toe te voegen aan de dansfoto’s. Ik heb deze al jaren en zodra de trouwbranche weer op gang komt, schakel ik over op Godox-flitsers.

Hahnel Captur – Een OK stuk kit. U kunt de flitsuitvoer van maximaal drie flitsen onafhankelijk van de zender op de flitsschoen van de camera regelen, wat handig is. Kan soms een beetje wisselvallig zijn in termen van het afvuren van de flitser.

Hardware/software

Lenovo Yoga 920-13IKB / Lightroom – Een vrij prijzige laptop, maar heeft mijn bewerkingsworkflow enorm versneld met de stylus en het touchscreen, waardoor ik gemakkelijk aanpassingspenselen in Lightroom kan gebruiken.

Loupedeck+ – Toen Paddy voor Lightroom stopte, redde dit mijn gezond verstand! Loupedeck halveerde mijn bewerkingstijd voor een bruiloft en maakte het zoveel intuïtiever. Een echte aanrader.

Tas – Think Tank Retrospective 4 V2 – Doet alles wat je wilt van een tas en ziet er geweldig uit. Vervelend genoeg heb ik vorig jaar de rits gebroken door hem in een lensdoekje te vangen, dus ik moet hem vervangen.

MISC.

Mijn ‘gelukkige’ horloge – Mijn opa stierf en liet me het horloge na dat hij kreeg voor 25 jaar dienst als vliegtuigingenieur en ik heb het meegenomen naar elke bruiloft die ik ooit heb gefotografeerd. Op een keer realiseerde ik me tien minuten nadat ik het huis had verlaten dat ik was vergeten het op te halen, dus ik draaide me om om het te halen, er was geen manier waarop ik een bruiloft kon fotograferen zonder!

www.paulfullerkentphotography.com | @paulfullerphoto

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer