Paul Papanek

Ik ben een reis- en voedselfotograaf gevestigd in Los Angeles. Ik heb de afgelopen 13 jaar voor Cabo Living Magazine gefotografeerd en sinds 2011 schrijven mijn vrouw en ik hoofdartikelen voor het tijdschrift.

In 2010 ontwikkelde ik – geheel toevallig – een droomniche: het fotograferen van kleine, boutique passagiersboten voor de verschillende bedrijven die ze bezitten. De meeste van hen hebben gemiddeld ongeveer 25 hutten of minder. Dit is hoe het allemaal tot stand kwam: We waren van plan een vakantie naar Egypte te maken, en als onderdeel van die reis boekten we een reis van een week op de Nijl op een prachtige boot met 6 passagiershutten.

Terwijl ze rechtstreeks correspondeerden met het bedrijf dat eigenaar is van de boot, keken ze naar mijn website en vroegen of ik geïnteresseerd zou zijn in het maken van een nieuw pakket afbeeldingen voor hen aan boord. Natuurlijk zei ik ja! Mijn vrouw werd mijn art director.

Opeens had ik een portfolio van 1 boot en ik was vastbesloten om er het beste van te maken. Ik heb die ene baan op de markt gebracht en het jaar daarop schoten we een nieuwe boot op de Mekong, wat leidde tot boten op de Amazone in Peru, de Chobe in Botswana, de Hoogly in India, de Irrawaddy in Myanmar, de Senegal-rivier, de Zee van Cortez en de Middellandse Zee.

De afgebeelde kit – en hieronder beschreven – is de kit die ik bijna overal mee naartoe neem. Yikes – dat is veel spullen! Maar of ik nu fotografeer voor Cabo Living Magazine of een van mijn bootklanten, ik wil niet zonder iets zitten waarvan ik weet dat ik het nodig heb. Ik zal waarschijnlijk interieurs, exterieurs, mensen en eten fotograferen en moet overal klaar voor zijn. Vaker wel dan niet, gebruik ik inderdaad bijna alles in die 3 gevallen.

Heeft u vragen? Stuur me een berichtje!

MIJN UITRUSTINGSLIJST

Nikon D810 – Mijn niet-babyd, over de hele wereld werkpaard. Ik hou van deze camera en het heeft me nooit in de steek gelaten.

Nikon D700 (niet afgebeeld) – Was mijn primaire camera in zijn tijd en is nu mijn vertrouwde back-up. Maar omdat de D810 is zo solide, ik heb het nog nooit uit de zaak hoeven trekken.

Fujifilm X100S – Mijn point-and-shoot.

Nikon 14-24mm f/2.8 G ED – Hoewel ik dit op elke baan neem, wordt het zeer beperkt gebruikt. Ik heb de neiging om het op te zetten om de lucht bij zonsopgang of zonsondergang boven een rivierlandschap te accentueren.

Nikon 24-70mm f/2.8 G ED – Samen met de 70-200mm hieronder, is dit de lens die ik het meest gebruik. Geweldig voor alles.

Nikon 70-200mm f/2.8 ED

Nikon 28-300mm f/3.5-5.6 G – Een haarscherpe walk-around lens die me meer bereik geeft – en veel lichter is – dan de 24-70mm. Ik gebruik de heck outta deze lens.

Nikon 85mm f/1.8 – Hoewel het op de kitfoto staat, neem ik deze niet veel meer mee.

Nikon 60mm f/2.8 D Micro – Dit gaat overal heen. Ik gebruik het vooral voor details en eten. Ik vind het geweldig.

Nikon 50mm f/1.4 D – Deze kleine oude man lijkt licht uit te vinden. Altijd in de tas. Altijd.

Rokinon 24mm Tilt Shift f/3.5 – Toen ik begon met het fotograferen van bootinterieurs, kon ik mijn hoofd niet rondslingeren voor de Nikon 24mm PCE. De beoordelingen van de Rokinon waren goed, en ik vond deze gebruikt op eBay.

5 Nikon SB-800 Speedlights – Zoals je misschien al geraden hebt, ben ik niet de man die naar buiten gaat en nieuwe dingen koopt zodra het op de markt komt. In feite heb ik de neiging om nieuwe productintro’s te zien als een kans om gebruikte spullen goedkoop op te halen. De SB-800’s zijn prima, vooral omdat ik de neiging heb om ze meestal te gebruiken in SU-modus (slave-modus geactiveerd door de Elinchrom Quadras) geschoven in badkamers, keukens, enz..

6 Pocket Wizard Plus Triggers – Deze worden tegenwoordig niet veel gebruikt omdat ik de speedlights van de Elinchroms activeer. Dat gezegd hebbende, ze gaan op elke baan – voor het geval dat.

2 Honl 1/4 Speed Grids

Honl Foto Kleur Correctie Gel Kit voor Speedlight Flash – Moet in staat zijn om de kleurtemperatuur in evenwicht te brengen!

2 Elinchrom Quadra RX A-koppen en packs met lithium-ion batterijen – Hoeveel hou ik van deze lampen? Heel veel! Krachtig, lichtgewicht, gemakkelijk te gebruiken gebruik, ongelooflijk draagbaar – deze hele kit – plus de zender, 2 opladers en een synchronisatiekabel (voor het geval dat) – past in een ThinkTank SKB ISeries 3I-2011-7DL Rolling Case.

Elinchrom Zender Pro – Wat een grote verbetering ten opzichte van de voorraad Skyport-afstandsbediening.

Seconic Lightmaster Pro L-478DR-U-EL – Ja – ik gebruik een meter. Het werkt perfect samen met het Skyport-systeem en ik kan het vermogensniveau direct vanaf de meter wijzigen. Heel cool.

Elinchrom Rotalux Diep Octa 39″ – Gewoon een geweldige modifier. Een beetje omvangrijk om mee te reizen en binnenkort te worden vervangen door een Rotalux Mini-Octa 39″.

Elinchrom Q-Portalite Octa 20″ en Square 16×16″ Softbox – Zo eenvoudig in te pakken.

Elinchrom Q-Reflector Adapter (niet afgebeeld)

3 LumoPro LP606S Compacte lichtstandaards – Vergelijkbaar met de Manfotto-versie, maar minder duur. Echt goed gebouwd, en ze passen gemakkelijk in een extra ThinkTank SKB ISeries-behuizing samen met al mijn andere grip-uitrusting en accessoires.

2 Matthews Telescopic Baby Stand Extensions – De LumoPro-stands zijn 7 1/2 ‘voet lang en soms heb ik wat meer hoogte nodig. Deze extensies geven me een extra 3’, maar storten in tot 16 1/2″.

Westcott Convertible Compacte Opvouwbare Paraplu – Ga nooit van huis zonder.

Gitzo heavy duty G-serie statief (exact model niet bekend) – Bij het fotograferen van interieurs is een oerdegelijk statief een must.

Arca Zwitserse MonoBall (exact model niet bekend) – ik neem dit grote, zware hoofd over het algemeen niet mee, omdat ik iets nog groters en zwaarders neem – en een stuk onhandiger om in te pakken. Zie hieronder.

Manfrotto 410 Junior Geared Statiefkop – Ik doe veel bracketing en stroboscooplichtniveauveranderingen bij het fotograferen van interieurs, en ik moet weten dat de kop niet eens een kleine hoeveelheid zal afdrijven. Dit hoofd, hoe log het ook is, is mijn verzekering.

SunwayFoto PNL-810R L-beugel – Doet net zo goed werk als L-Brackets drie keer de prijs.

CamRanger draadloze zender – Onmisbaar bij het beugelen van interieurs. En het is briljant om alle camera-aanpassingen te kunnen maken en af te vuren vanaf mijn iPad zonder de camera aan te raken.

Zwart Rapid RS4 en Lichtgewicht Serie camerariemen – OK. Deze bandjes hebben letterlijk mijn leven veranderd. Dat is geen hyperbool. Vroeger eindigde ik elke dag van het fotograferen met verschroeiende pijn in mijn schouders en nek door een standaard riem over één schouder te gebruiken. Zodra ik BlackRapids begon te gebruiken, verdween de pijn. Het veranderde alles.

2 Samsung Draagbare SSD T3 solid state harde schijven – ik heb een lade gevuld met draagbare schijven die steeds kleiner en kleiner werden, maar deze Samsungs – die aanzienlijk zijn bijgewerkt sinds ik deze heb gekocht – zijn zo klein, licht en slecht snel dat ik nooit meer een mechanische schijf op locatie zal nemen.

Hoodman Steel USB 3.0 UDMA Reader – Bullet-proof.

X-Rite Paspoort Colorchecker – Ik wil ervoor zorgen dat hoe ik het op dit moment zag, is hoe het er later uit zal zien.

Apple iPad Mini – Wie heeft de grote nodig?

Apple Macbook Air (niet getoond) – Het is de hub waarmee ik afbeeldingen naar de Samsung SSD’s kan offloaden. Aan het einde van elke dag laad ik de kaarten op de Samsungs (opgeslagen op verschillende plaatsen) en de laptop. Kan niet te veel back-ups hebben.

Lexar kaarten (niet afgebeeld). Nooit één mislukking gehad. Kanttekening: ik schiet nooit over een kaart heen op een opdracht.

Monster Outlets-To-Go Stekkerdoos – De enige stekkerdoos die ik ooit heb kunnen vinden die kan worden aangesloten op een 240v-stopcontact en niet kan worden opgeblazen.

Leatherman Kick Multitool – Omdat iedereen er een zou moeten hebben (maar niet in je handbagage!).

Leatherman Micro Multitool – Omdat het de schaar heeft die de Kick niet heeft!

Schroevendraaier- Je hebt altijd een stand-alone schroevendraaier nodig.

A-klemmen

2 Wimberly Original Plamp-klemmen – Ik gebruik deze om stukjes reflectorkaarten vast te houden bij het fotograferen van voedsel.

Verschillende stukken zilver, goud, witte en zwarte kaart (niet getoond) – Meestal voor het fotograferen van voedsel.

4×6 zwarte, witte, zilveren en gouden vodden en een zwart net van 6×6 (niet weergegeven) – ik gebruik deze voor lichtregeling. De zwarte effen heeft het raamlicht talloze keren geblokkeerd.

Blauwe en zwarte papieren tape en zwarte elektricienstape – Duh.

Kleine voedselschietset (eetstokjes, tongdepressoren, wattenbollen, q-tips, sponzen, pincetten, verstuivers, wiggen, lepels, enz.). Ik fotografeer veel eten op bootklussen, en het hebben van een kleine kit maakt gewoon zin.

Suunto M3 kompas en Suunto Clinometer – omdat ik old school ben en niet altijd op mijn iPhone wil moeten rekenen. Ik heb een betaald abonnement op www.sunposition.info en ik kan mijn bestemming en datums invoeren en zonnepositiegrafieken afdrukken voordat ik ga. Ik weet dat er talloze apps zijn die hetzelfde doen, maar ik ben altijd bang dat ik ergens zal komen zonder mobiele ontvangst of, erger nog, met een beschadigde telefoon.

Motorola TalkAbout 2-weg radio’s – Als ik een boot fotografeer, fotografeer ik altijd van boot naar boot en mijn art director-vrouw is mijn communicatie met de bemanning.

ThinkTank Airport Internationale rolkoffer (niet getoond) – Zonder twijfel maakt ThinkTank de beste tassen en koffers – punt uit. Dit is de grotere roll-aboard, en het is meerdere keren met mij over de hele wereld geweest. Deze komt altijd met mij mee. Ik sta er altijd versteld van hoeveel spullen ik erin kan passen. De veiligheidsautoriteiten van de luchthaven in India waren ook verbaasd nadat ze me vroegen om alles eruit te halen.

ThinkTank Airport Security rolkast (niet getoond) – Voor banen waarvan ik weet dat ik in kleinere vliegtuigen zal zitten. Net iets compacter dan de International.

ThinkTank Shapeshifter zal rugzak (niet getoond) – Een geweldige uitbreidbare zachte rugzak die veel spullen draagt, maar geen statement maakt.

2 ThinkTank SKB ISeries 3I-2011-7DL Rollende Koffers – Een voor de Elinchroms en een voor lichte standaards en andere grip gear. Onverwoestbare hardcases met briljante ThinkTank-interieurs.

ThinkTank Pocket Rocket kaart portemonnees.

www.paulpapanek.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer