Steve Wijs

FacebookPinterestDelen

Hey allemaal, ik ben Steve Wise en ik ben een bruilofts-, commerciële en medische fotograaf hier in Perth, West-Australië … en hoewel het bovenstaande de rekeningen betaalt, ligt mijn echte passie in Portretkunst.

Ik fotografeer serieus sinds 2005 en fotografeerde mijn eerste studioportret in 2009. Ik was verslaafd. Voor mij gaat het niet alleen om het eindresultaat, maar om de interactie en samenwerking met het onderwerp – het uittekenen van het verhaal – hun verhaal.

Ik geniet ook van het proces van reverse engineering portretten – werken vanuit een idee, een rekwisiet, een metafoor – en op zijn beurt een onderwerp vinden dat bij me past. Veranderende context en misschien uitnodigend om de ervaringen van de kijker in het spel te brengen. Het opnemen van mijn werk als medisch fotograaf in mijn portretten is ook een uitdaging geweest die ik mezelf heb gesteld en blijf pushen, waardoor ik de mogelijkheid krijg voor een aantal verschillende en krachtige beelden.

Ik heb in de loop der jaren behoorlijk wat spullen opgebouwd en ben van de filosofie om nooit te kort te komen en altijd bij de hand te hebben wat je nodig hebt – ik kan niets ergers bedenken op een bruiloft of commerciële shoot!

Ik ben er trots op een Australische ambassadeur te zijn voor Elinchrom en Magmod.

Mijn hoofdrugzak bestaat uit:
2 x Canon 1DS Mark III Lichamen – hebben ze al een tijdje, maar ze produceren nog steeds prachtige bestanden en zijn absolute werkpaarden.
Canon 15mm f/2.8 Fisheye

Canon 16-35mm f/2.8L II – de enige zoom die ik bezit. Groot voorstander van prime lenzen met superieur glas en beter oplossend vermogen.
Canon 35mm f/1.4L

Canon 50mm f/1.2L

Canon 85mm f/1.2L II

Canon 135mm f/2 L

Plus een 300mm f/2.8L / 1,4x extender / 2x extender – voornamelijk voor sport.
Canon 580EXII | en 600EX-RT Speedlites zijn verpakt in een CP-E4 batterijpakket, twee sets Yongnuo E-TTL draadloze Tranceivers, Magmod roosters & gels en een Magmod snoot.

Mijn belangrijkste locatie licht is de Elinchrom ELB 1200 met de Hi-Sync kop – genoeg kracht om het harde WA-zonlicht aan te kunnen! – gecombineerd met een beauty dish of gridded softbox.

Ik fotografeer vastgebonden in de studio met verschillende Elinchrom-koppen en softboxen / modifiers – allemaal aan de ene kant, terwijl het drumstel van mijn zoon en mijn bassen de ruimte aan de andere kant innemen; )
Het kan daar luidruchtig worden.

Ik heb ook het geluk om toegang te hebben tot een Phase One Kit of een Hasselblad X1D voor veel van mijn studioportretten, met extra resolutie en absoluut verbluffende bestanden om mee te werken – wat resulteert in ENORME afdrukken met een enorme diepte.

Op een dag zal ik me deze camera’s kunnen veroorloven. (Eigenlijk waarschijnlijk niet ; )

… en ik geniet ook echt van het filmen en het proces van vertragen – ik wou gewoon dat ik meer tijd had om het te doen!

Prosit.

www.27creative.com.au

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer