Peak Design System Real World Test

Het lijkt erop dat elke fotograaf altijd op zoek is naar de beste manier om een camera mee te nemen. Er zijn zoveel verschillende situaties waarin je verschillende apparatuur nodig hebt en je op het juiste moment toegang moet hebben tot de juiste gereedschappen.

In de loop der jaren heb ik veel verschillende pakketten, riemen en gadgets geprobeerd om mijn camera te dragen. Ik heb zelfs geprobeerd om maken sommige van mijzelf. Toen vond ik Peak Design.

Sinds 2010 heeft Peak Design zoveel unieke en innovatieve producten uitgebracht, beginnend met eenvoudige cameradraagopties en nu uitgebreid naar rugzakken, stroppen, riemen, zakjes en al het andere dat u zich kunt voorstellen voor het dragen van uw uitrusting.

Als trouwfotograaf moet mijn kit georganiseerd, efficiënt en klaar voor alles zijn. Ik beweeg vaak snel en documenteer dingen die maar één keer gebeuren, dus het is cruciaal om snel toegang te hebben tot mijn camera en uitrusting.

Naast het fotograferen van bruiloften fotografeer ik ook outdoor adventure sports. Omdat het Peak Design-systeem zo veelzijdig is, werkt het geweldig voor elk type fotografie.

De kit is aanpasbaar en aanpasbaar aan veel verschillende draagscenario’s, waardoor het perfect is voor iedereen die een verscheidenheid aan onderwerpen fotografeert (landschap, reizen, avontuur, bruiloften, portretten, enz.)!

Peak Design heeft een geweldig systeem van producten gecreëerd die op een modulaire en uitwisselbare manier samenwerken. Hieronder is mijn beoordeling van elk stuk kit dat ik gebruik en wat ik er leuk aan vind!

Inhoudsopgave

Rugzak | Everyday Rugzak 20L

best_peak_design_wedding_kit_04

Peak Design Everyday Rugzak 20L in Charcoal

Als ik een bruiloft fotografeer, zit het grootste deel van mijn spullen op mijn lichaam, maar een paar dingen worden opgeborgen in een rugzak. Die rugzak is de Peak Design Everyday Backpack 20L.

Het is klein/licht genoeg om strak en subtiel, maar groot genoeg om de resterende versnelling vast te houden die niet aan mijn riem gaat.

Terwijl ik fotografeer, bevat het twee extra flitsers, een extra camerabehuizing, een extra lens, een laptop / iPad en een paar kleine diverse items.

best_peak_design_wedding_kit_01

Peak Design Everyday Rugzak 20L.

Wanneer ik alles wegpak, bevat het al het bovenstaande plus een hoofdcamerabehuizing, nog twee lenzen en een veldzakje met accessoires zoals een flitstrigger, camerabatterijen en geheugenkaarten.

Een statief gaat meestal aan de buitenkant van het pakket, met behulp van de handige uitbreidbare zakken en riemen.

Als je extra uitrusting hebt, zou ik aanraden om met de 30L-versie van deze rugzak te gaan.

De 20L is echter leuk omdat hij licht is en niet kan worden overladen met zware uitrusting.

[Editor: See my thoughts on the 20L version here and a full review of the Everyday backpack here.]

| voor riembevestiging Veld Zakje

Veld Zakje

Peak Design Field Etui in houtskool | Filters, batterijen, flitstriggers, Capture Clip, walkietalkie

Hoewel de meeste extra spullen die ik bij me heb in een rugzak gaan, zijn er dingen die ik de hele tijd bij de hand moet hebben!

Als ik bezig ben met het fotograferen van een portret op een bergtop bij zonsondergang of een eerste dans, heb ik geen tijd om terug te rennen naar mijn rugzak om een nieuwe batterij te halen.

Vroeger propte ik mijn zakken vol met extra batterijen en een geheugenkaartportemonnee, maar ik haatte het om uitpuilende zakken te hebben. Ik was ook bang om dingen te laten vallen!

Cargobroeken passen meestal niet op een bruiloft, dus het werd tijd om een oplossing te vinden. Voer het Peak Design Field Pouch in.

De Field Pouch is een geweldige oplossing voor het vasthouden van al die kleine dingen waar ik snel toegang toe nodig heb tijdens een trouwdag.

De mijne bevat meestal: 3 extra camerabatterijen, 4 extra AA-batterijen, een lensdoek, papierwerk / tijdlijn voor trouwdag, mijn mobiele telefoon, een radio en een flitstrigger.

Het zit netjes op mijn riem en schuift rond voor snelle toegang wanneer dat nodig is (ik sla de 2e riemlus over om hem te laten glijden).

Mijn favoriete deel over de Peak Design Field Pouch is dat het houdt alle kleine accessoires georganiseerd in mijn rugzak aan het einde van de dag wduivin leg ik alles weg.

| voor riembevestiging Assortiment Pouch

best_peak_design_wedding_kit_02

Peak Design Everyday Rugzak 20L + Range Pouch + Veldzakje

Samen met een heleboel kleine accessoires heb ik ook een extra lens bij me. Meestal fotograferen mijn vrouw Brenda en ik met verschillende lenzen, zodat we een verscheidenheid aan afbeeldingen maken.

Dit betekent dat ik meestal fotografeer met een Sony 16-35mm f/2.8 GM lens en houd een Sony 55mm f/1.8 lens in mijn tas.

Op verschillende momenten van de dag, de Range Pouch stelt me in staat om op mijn andere lens te gooien om iets anders te creëren.

Mijn Sony 70-200 f/4 is ongeveer het maximale dat ik in de medium Range Pouch kan passen. Ik zou willen voorstellen dat de meeste mensen de grote Range Pouch krijgen. Ik vind het medium iets ondermaats als je met full frame lenzen fotografeert.

De grote versie is net iets flexibeler en maakt het makkelijker om snel grotere full frame lenzen in te brengen/verwijderen.

best_peak_design_wedding_kit_01-2

Sony a7 III + Sony 16-35mm f/2.8 | 1/250 f/4 ISO 200

Twee geweldige functies over de Range Pouch zijn: Ten eerste bevat het twee lenzen met de stapelverdeler.

Dit is fijn als je een lens in je etui hebt en je een plek nodig hebt om er nog een te plaatsen als je met iemand anders aan het ruilen bent.

Ten tweede heeft het klittenband een stille loslatingsfunctie.

Als u voorzichtig aan de Range Pouch-klep naar beneden trekt, is het klittenband omnidirectioneel en maakt het rustig los. Hierdoor kunt u discreet uw zakje openen tijdens een rustige ceremonie!

Het assortimentszakje is de meest veelzijdige optie die ik heb gezien en werkt heel goed voor een trouwfotograaf!

Anker systeem

Peak Design Ankersysteem

Het snelle bevestigings-/loskoppelankersysteem van Peak Design maakt het verwijderen van uw riem zo eenvoudig!

Het belangrijkste onderdeel van wat de camerariemen / tassen / zakjes van Peak Design zo veelzijdig maakt, is het ankersysteem.

Peak heeft het ankersysteem in bijna al hun apparatuur opgenomen. Elke riem (zoals de superpopulaire Peak Design Slide Lite), etui, tas, enz. wordt geleverd met ankers die aan bijna alles kunnen worden bevestigd.

Ik heb ankers op al onze camera’s, lenszakjes en tassen, zodat ik snel riemen aan alles kan bevestigen wanneer dat nodig is.

Dit maakt dingen gemakkelijk mee te nemen wanneer nodig, maar stelt u in staat om minimalistisch wanneer je wilt.

Camerariemen zijn vaak omvangrijk en vervelend, maar met het ankersysteem kun je het beste van twee werelden hebben.

Naast ankers worden veel van hun draagopties geleverd met ARCA-type platen waarmee u de riem aan de onderkant van uw camera kunt bevestigen.

De platen werken ook met de opnameclip en de meeste statiefbevestigingen, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken over het verwijderen ervan voor verschillende situaties!

Camera-| Riem Camera Riem

best_peak_design_wedding_kit_06

Peak Design Leash Camera Strap | Aangesloten op Sony a7III + Sony 35mm f/2.8

Tijdens het grootste deel van een trouwdag ga ik zonder riem. Ik merk dat het mijn beweging van de camera beperkt.

Ik lig vaak op de grond, hurk in ongemakkelijke posities, houd de camera hoog en reik hem opzij. Dit alles zou veel moeilijker zijn als ik een camerariem zou dragen.

Er is echter een tijd en plaats voor riemen. De twee scenario’s die ik uiterst nuttig vind, zijn bij het werken in een precaire omgeving en bij het gebruik van meerdere camera’s.

best_peak_design_wedding_kit_01-3

Een goed moment om de Peak Design Leash Camera Strap te gebruiken!

Ik werk regelmatig op plaatsen waar het slecht zou zijn om mijn camera te laten vallen (d.w.z. in de buurt van water, op klifwanden of klauteren op rotsen waar ik beide handen nodig heb). In deze gevallen is mijn favoriete band de Leash Camera Strap.

Bovendien gebruik ik tijdens een ceremonie vaak twee camera’s en vind ik dat een riem een geweldige manier is om de ene te dragen terwijl je de andere gebruikt.

best_peak_design_wedding_kit_01-6

Peak Design Leash Camera Strap | Aangesloten op Sony a7III + Sony 35mm f/2.8

Het beste deel over de Leash Camera Strap is dat het het ankersysteem gebruikt, zodat het gemakkelijk kan worden bevestigd / verwijderd.

Bovendien combineert de riem goed met spiegelloze camera’s omdat deze dun / lichtgewicht is en gemakkelijk verstelbaar!

Camera-| Manchet Camera Polsband

best_peak_design_wedding_kit_10

Peak Design Manchet Camera Pols Strap.

Omdat ik niet echt van camerariemen houd, vond ik het idee van de Cuff Wrist Strap erg leuk. Het is klein, lichtgewicht en minimalistisch. Ik houd mijn camera liever in mijn hand bij onbeperkt gebruik.

De Peak Design Manchet Polsband stelt me in staat om volledige vrijheid te hebben terwijl ik nog steeds een niveau van bescherming heb. Het beschermt me tegen het laten vallen van mijn camera over een klif of in het water, maar beperkt geen enkele beweging.

Ook gebruik ik regelmatig de Cuff Wrist Strap als een manier om mijn camera aan de haak bij de deur te hangen. De beste camera heb je bij je, dus ik probeer mijn beste camera bij me te houden!

Als ik het aan de haak bij de deur heb, moedigt het me aan om het te pakken wanneer de kinderen iets schattigs doen of als ik op avontuur ga.

Camera-| Clutch Camera Handriem

best_peak_design_wedding_kit_01-4

Peak Design Clutch Camera Handriem.

De volgende stap in volledige vrijheid van de camerariem is de Clutch Camera Hand Strap. Vergelijkbaar met de manchet polsband, het maakt het mogelijk totale bewegingsvrijheid met iets meer veiligheid.

Ik vond dat de Clutch Hand Strap minder compatibel was met kleinere spiegelloze camera’s zoals de Sony a7 reeks tenzij u een verticale greepbevestiging gebruikt. Het was moeilijk om de benodigde knoppen te bereiken en voelde te beperkend om de camera goed te bedienen.

Het is veel effectiever voor DSLR-shootersen kan helpen de hoeveelheid inspanning te verminderen om uw camera goed vast te pakken.

Je kunt het op je hand leggen om veel controle en ondersteuning te bieden. Het is geweldig voor mensen die zwaardere DSLR-opstellingen gebruiken en het gevoel hebben dat hun hand aan het einde van de dag moe wordt.

Bovendien biedt de Clutch Hand Strap iets meer gemoedsrust als je geneigd bent om je camera te laten vallen. Ten slotte wordt het bevestigd met behulp van een karabijnhaakachtige verbinding aan de bovenkant en een anker aan de onderkant, zodat het snel kan worden verwijderd!

(Zie hier voor de volledige Peak Design Clutch review.)

Camera Mount | Cameraclip vastleggen

best_peak_design_wedding_kit_09

Peak Design Capture Pro V3 + Dagelijkse rugzak 20L.

Het laatste apparaat van Peak Design dat ik echt ben gaan waarderen is de Capture Camera Clip. Met dit apparaat kunt u uw camera snel aan uw rugzakriem (of tal van andere locaties!) bevestigen.

De Capture Clip is veelzijdig en werkt met bijna elke rugzak. Het biedt snelle toegang tot uw camera op een onbeperkte manier.

De camera monteert stevig en fladdert niet rond. Ik droeg de Capture Clip tijdens het skiën en vond het vrij stevig. Ik maakte me in eerste instantie zorgen over het feit dat de camera wiebelig was, maar hij hield stevig vast aan de riem!

Het kan met één hand worden verwijderd en als u aan de klink draait, is het op zijn plaats vergrendeld en zal zeker niet uitkomen. Ik hield vooral van deze functie om de camera toegankelijk maar veilig te houden tijdens het klauteren of wandelen in ruw terrein – zie de volledige recensie van de Capture Clip voor meer informatie over het gebruik ervan tijdens het wandelen.

Ik waardeerde ook dat het wordt geleverd met een Arca Swiss montageplaat dat compatibel is met de meeste statieven, waardoor dit nog maar een aspect is van het Peak Design-systeem dat ongelooflijk veelzijdig is!

Laatste gedachten | Compleet piekontwerp Uitrusting

peak design capture camera clip v3

Misschien heb ik de Kool-Aid gedronken, maar ik ben helemaal verkocht aan de Peak Design kit! Het werkt naadloos samen en is allemaal zo doordacht ontworpen.

De jongens en meisjes van Peak lijken echt te kijken naar wat fotografen nodig hebben en willen in draagsystemen.

Vervolgens nemen ze die real-world input en ontwerp functionele en mooie producten die werken!

Samen als een systeem voldoen alle bovengenoemde producten aan al mijn behoeften voor alle soorten shoots die ik doe, van bergtoppen tot stedelijke omgevingen.