Peak Design Travel Statief Review

Peak Design is al vele jaren bezig met het heroverwegen van de markt voor camera-accessoires. Je hebt waarschijnlijk al hun andere zeer innovatieve producten op de markt gezien!

Welnu, al vele jaren brainstormen ze in het geheim over hun meest innovatieve, indrukwekkende en blijkbaar meest complexe product tot nu toe: het Peak Design Travel Tripod.

In plaats van gewoon hun sticker op hetzelfde knock-off statiefontwerp te plakken dat bijna elk ander nieuw merk al jaren kopieert, hebben deze mensen dit reisstatief helemaal opnieuw ontworpen.

Peak-Design-Travel-Tripod-Review

Peak Design Reisstatief

Revolutionair ontwerp met nuttige, goed geïmplementeerde functies. Beste all round – sterk aanbevolen.

Controleer de huidige prijs

Letterlijk, alles eraan is iets wat ik nog nooit eerder heb gezien. Het is lang geleden dat ik zoveel voorbeelden van denken had, “Wat in hemelsnaam? Dit is geniaal!”

Om eerlijk te zijn, toen ik voor het eerst hoorde dat er nog een reisstatief op mijn pad kwam voor beoordeling, kreunde ik. Ik ben de tel kwijtgeraakt hoeveel goedkope statieven ik in de loop der jaren heb gebroken. Vooral reisstatieven zijn meestal veel te kort, erg wiebelig en niet eens licht van gewicht!

Het lijkt erop dat voor de meeste statiefmakers het woord ‘reizen’ zich heeft gericht op de ene dimensie: lengte bij instorting. Maar als een statief nog steeds kort is wanneer het volledig is uitgeschoven, om nog maar te zwijgen van erg wiebelig en een beetje zwaar, dan sjouw ik het niet een berg op!

Dus, was ik verkeerd om met mijn ogen te rollen bij de gedachte aan weer een dinky klein reisstatief? Inderdaad, deze is ronduit klein. En ja, Ik had het heel erg mis.

Inhoudsopgave

Peak Design Travel Tripod Beoordelingscriteria

Peak-Design-Travel-Statief

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Compact, ruimtebesparend beenontwerp
 • Zeer goed gebouwd
 • Verborgen mobiele standaard
 • Ingenieus balhoofdontwerp
 • Snelle implementatie
 • Stijf en sterk
Tegens

 • Duur
 • Kan lichter zijn

Het bekijken van een statief lijkt misschien heel eenvoudig en gemakkelijk. Werkt het goed? Hoe voelt het? Is het duur of betaalbaar? Eigenlijk komt er nog veel meer bij kijken…

Om een lang verhaal kort te maken, ik ben de tel kwijtgeraakt hoeveel statieven ik heb gebruikt die in het begin stevig aanvoelden, hun werk deden en betaalbaar leken, … toch braken ze binnen 6-12 maanden, soms catastrofaal.

Voor degenen onder u die uw dure camera en lens nooit op een statief hebben vertrouwd, is “catastrofale mislukking” geen zin die u ooit wilt horen.

Peak Design Statief Review

Het Peak Design Tripod is bijna net zo kort (en een heel stuk lichter dan) een full-size DSLR &-lens, die het gemakkelijk kan ondersteunen

Dus, nu ik je aandacht heb, is dit precies wat ik heb geleerd om te zoeken in het ontwerp van een statief, en wat rigoureus te testen in het veld, om zeker te bepalen of het een goed product is of niet.

In het bijzonder zijn de beoordelingscategorieën die ik gebruik als volgt:

 1. Beensloten & middenkolomverbindingen
 2. Algehele stijfheid en “onverwoestbaarheid”
 3. Grootte – lengte, gewicht, &draagbaarheid
 4. Totale waarde voor het geld

Voordat we erin duiken, zijn hier de specificaties:

 • Prijs: $ 599.95 (koolstofvezel; Aluminium: $349.95)
 • Max Hoogte: 60″ (152 cm)
 • Min Hoogte: 5.5″ (10 cm)
 • Compact Lengte: 15.5″ (39 cm)
 • Max laadvermogen: 20 lbs (9,1 kg)

Bouwkwaliteit van het Peak Design Statief

Peak Design Travel Statief Review

De koolstofvezel versie ziet er geweldig uit!

Ik ben meteen onder de indruk van het feit dat het Travel Tripod aanvoelt. sterk en stevig. De grootte is bedrieglijk – dit ding is stevig gebouwd en het heeft een beetje gewicht voor zo’n klein item.

Dat komt waarschijnlijk omdat er, in tegenstelling tot de meeste andere statieven, in wezen helemaal geen lege ruimte is tussen de benen of het hoofd; het is de definitie van ruimtebesparend ontwerp!

Maar laat het woord ‘gewicht’ je niet voor de gek houden. Het Peak Design Statief weegt op just onder 3,5 lbs (1,5 kg) inclusief de kop, die ver in de zone van “lichtgewicht“.

Echt, het is de visual van zo’n klein item dat je voor een lus gooit. Wanneer het Reisstatief volledig is geopend / uitgeschoven, krijg je op de een of andere manier, als je er gewoon naar kijkt terwijl je het vasthoudt, precies het tegenovergestelde gevoel. dit statief weegt bijna niets!

Ik kan het echter niet de meest “ultralichte” optie van allemaal noemen, omdat er statieven in het bereik van 2 lb zijn. De meeste van die statieven zijn echter verschrikkelijk en je zult ze willen vermijden. Slechts een select aantal ultralichte statieven zijn het geld waard, en ze zijn ofwel extreem duur, of aanzienlijk groter, of een aanzienlijk compromis op het gebied van stijfheid en / of hoogte.

Simpel gezegd, het Peak Design Travel Tripod vindt een geweldige balans tussen lichtgewicht, compact, sterk en duurzaam.

Peak Design Travel Statief Review

Omdat ik allerlei verschillende statiefplaten gebruik, heb ik meteen een inbussleutelset gepakt en deze veiligheidsspelden verwijderd. (Een inbussleutel die op deze pinnen past, wordt ook meegeleverd. Het zit verstopt in een geheime zak op de statiefzak!)

Peak Design Travel Statief Review

… Nu is de statiefkop klaar voor al mijn Arca-Swiss Plates en voeten!

De materialen en afwerking zijn absoluut superieur aan alle andere generieke, knock-off merken die er zijn die hetzelfde basisstatiefontwerp opnieuw verpakken.

Dit is een statief dat van de grond af aan opnieuw is bedacht.

Niet alleen zijn de benen, basis en middenkolom van de Peak Design Tripod een unieke algehele vorm waardoor hij zo compact kan zijn, maar de meest prominente elementen van het ontwerp, de beenhoeksteel en de balkop, zijn ronduit briljant.

(Kanttekening: het team dat de balkop heeft ontworpen, heeft ook het mobiele statief van Peak Design ontworpen.)

Statief hoogte

Peak Design Travel Statief getoond met camera

Max Hoogte, middelste kolom uitgeschoven: 60″ Min Hoogte, middenkolom ongeschroefd: 4″

Hoe hoog kan een statief je camera veilig en stabiel vasthouden? Dat is een zeer belangrijke vraag die sommige nieuwe fotografen vergeten te overwegen bij het winkelen voor een statief.

Met een reisstatief is het enige dat telt dat het lichtgewicht en draagbaar is, toch? Verkeerd. Want als je voorover moet buigen om door je zoeker te kijken of zelfs om je gezicht dicht bij het lcd-scherm aan de achterkant van de camera te krijgen, kan dat een probleem zijn. Een slechte houding is nooit een goede zaak!

Gelukkig is het Peak Design Tripod, ondanks dat het een van de kleinste statieven is die ik ooit heb gebruikt, ook verrassend hoog. Het stijgt tot 60 ” (150 cm), wat zeer indrukwekkend is voor een statief dat tot slechts 15,4 ” (39 cm) is.

Als iemand die 74 ” lang is (188cm), is het niet lang genoeg voor mij om mijn oog op de zoeker te zetten. Aan de andere kant zijn de meeste reisstatieven dat niet. Met gelede LCD’s die nu op bijna elke camera verschijnen, is 60 “inderdaad lang genoeg voor de meeste mensen.

Peak Design Travel Statief Review Lage Beenhoek

De laagste hoogte van 4″ is mogelijk met de middelste kolom losgeschroefd (mits inbussleutel vereist is)

Ik zal echter zeggen dat een ding dat ik mis de gemiddelde beenhoek is waarmee je de benen halverwege tussen “zo hoog mogelijk” en “helemaal plat” kunt plaatsen.

De meeste statieven hebben in totaal drie beenhoeken en ik ben er erg aan gewend geraakt. Dit zal echter voor de meeste fotografen echt geen deal-breaker zijn. Laat je camera alleen niet onbeheerd achter bij harde wind.

Statief Poot Sloten &Gewrichten

Peak Design Travel Statief Review Lever Leg Locks

De vergrendelingen van de beenhendels zijn misschien een beetje klauwachtig, maar de hefboomwerking die ze bieden, maakt ze pijnloos om te werken bij koude temperaturen.

Ik moet toegeven, uit de pre-release foto’s die ik zag van de Peak Design Tripod voordat het officieel werd aangekondigd, waren de beensloten en gewrichten mijn grootste zorg.

Er zijn vijf beensecties per been, wat vier sloten per been betekent, en ze zijn hendel-lock, geen twist-lock. Voor mij als landschapsfotograaf die statieven heel zwaar gebruikt, leek me dat twee slagen tegen.

Tot mijn verbazing zijn de benen enkele van de stijfste en sterkste Ik ben het ooit tegengekomen, en de sloten zijn sterk, strak en zeer gemakkelijk te gebruiken.

Hun grote, gehaakte ontwerp maakt ze uiterst eenvoudig te ontgrendelen en te vergrendelen in één keer wanneer de benen zijn samengeperst, en gemakkelijk genoeg om te vergrendelen en te ontgrendelen wanneer de benen worden gestrekt.

Als bonus hebben de beensloten wel een gemakkelijk toegankelijke inbussleuteldraaischroef, die veel statiefpoten met hendelvergrendeling niet hebben.

(Trouwens, voor het geval je eenNet als ik en lees de instructies niet volledig voordat je spullen meeneemt naar het veld om het te gebruiken, de meegeleverde inbussleutel is “verborgen” in een geheim vak op de statiefzak.)

Peak Design Statief Review Inbussleutel

Voor het geval u zich afvraagt waar de inbussleutel is verborgen, hier is het!

Echt, de bekroning voor mij is het lage profiel van niet alleen de beenvergrendelingsgewrichten, maar ook de rest van de hendels en klemmen.

Ze zijn allemaal zo gelijk met al het andere dat het bij elkaar opgeteld een enorm verschil maakt in de algehele draagbaarheid van het Peak Design Tripod.

Er steken nergens knoppen uit, zelfs niet op de cameraplaatklem zoals er altijd zijn geweest voor Arca Swiss-klemmen. Goed gedaan, PD!

Een andere nette en originele functie en iets dat ik nog nooit eerder geïmplementeerd heb gezien, is verborgen in de middelste kolom van het Reisstatief – namelijk een uitklapbare standaard voor het bevestigen van een smartphone aan de statiefbalkop.

peak-design-statief-telefoon-stand-1

Weggestopt in de middenkolom zit een keurig smartphonestandaardtje.

Voor fotografen die graag af en toe een selfie-video van een smartphone vastleggen, of misschien zelfs een time-lapse of lange belichtingstijd van nachtfotografie om snel te delen via sociale media, is het een handige kleine functie.

Om het in te zetten, draai je gewoon de haak die aan de basis van de middelste kolom is bevestigd en trek je de klem eruit, die is opgevouwen en magnetisch in de kolom hangt. Vervolgens klem je hem vast aan de balkop, net zoals je de bodemplaat op je camera zou doen, Het opbergen is net zo snel en eenvoudig.

Dit is het soort slim, lateraal denken waar Peak Design zo bekend om staat, en nog een andere kleine maar nuttige functie die dit statief onderscheidt van alle andere op de markt.

Statief Balkop

Peak Design Travel Statief Review Bal Hoofd Center Column

Is de balkop de middelste kolom, of is de middelste kolom de balkop? Ze zijn in wezen één en dezelfde.

De kop van het Peak Design Travel Tripod is absoluut de meest unieke, durf ik te zeggen bizar, en geniale dingen erover. In feite is het volledig integraal onderdeel van het statief zelf.

Peak Design heeft de status quo van de industrie volledig opnieuw bedacht: “je kunt benen en een hoofd apart kopen”. Deze twee delen kunnen onmogelijk meer met elkaar verweven zijn.

De middelste kolom zelf maakt deel uit van het hoofd; het wordt bekroond met een bal en de klem zit er bovenop.

Wanneer volledig ingeklapt, glijdt de klem zelf naar beneden tussen het platform van de beenhoek. Het is deze uiteindelijke ontwerpkarakteristiek die het compacte ontwerp “geen lege ruimtes” voltooit.

Je kunt meer zien over hoe de balkop werkt in de onderstaande video:

Maar werkt de balkop eigenlijk wel goed? Ten eerste is de grip van de klem zelf erg sterk. Het is klaar om zelfs een full-frame DSLR met een groot vlaggenschip f / 2.8 zoom perfect op zijn plaats te houden.

Natuurlijk moet je het vergrendelingsmechanisme een beetje agressief naar beneden draaien als je lichaam en lens de maximale gewichtslimiet beginnen te naderen.

Aan de andere kant zullen al die lichtgewicht spiegelloze camera’s en crop-sensorsystemen die veel fotografen gebruiken, zich perfect thuis voelen op dit rotsvaste platform.

Mijn enige kritiek is dat dit ontwerp inherent een aparte panning-knop voor de balkop verspeelt. De driehoekige vorm van de middelste kolom betekent dat je niet eens kunt valsspelen door hem iets los te maken met de middelste kolom naar beneden.

Over het algemeen is het echter een compromis dat ik volledig bereid ben te sluiten ten behoeve van zo’n sterk, stabiel statief dat zo volkomen klein is wanneer het wordt ingeklapt.

Voorstelling

Peak Design Travel Statief Review

Het Peak Design Travel Tripod is slanker dan, en weegt minder dan, mijn grote koffie thermoskan!

Hoe beoordeel je de prestaties van een statief? Het gaat erom of je wel of niet scherpe foto’s kunt maken bij lange sluitertijden!

Dus, net zoals ik een lens of een camera zou testen, vraag ik me af: “zien de beelden er goed uit?”

Nogmaals, Peak Design heeft een van de stijfste, meest high-performance reisstatieven die ik ooit heb gebruikt.

Ondanks het vreemde been- en hoofdontwerp komt het oordeel eenvoudig: niet alleen doet het statief geweldig werk om een camera perfect stil te houden, maar het zeer unieke balkopontwerp biedt nog steeds een behoorlijke hoeveelheid precisie en eenvoudige bediening.

bevestigd aan de camera. poten en statiefkop met plaat bevestigd

Trouwens, de Peak Design Travel Tripod maakt een geweldige GoPro vlogging “batterijvrije gimbal” 😉

Ik wil echter zeggen dat de balkop niet zonder compromissen is. Naast het ontbreken van een speciale panknop, creëert de klem zelf een klein risico om uw compositie onbedoeld te veranderen bij het vergrendelen van het hoofd naar beneden.

Het is de verdienste van Peak Design dat het eigenlijk verrassend goed is in het precies zo houden van je compositie als je het instelt, maar de lock-down-actie zelf vereist iets meer aandacht dan een traditionele balkop.

Hoe dan ook, ik kan er gewoon niet over uit hoe compact en toch hoog en sterk de Travel Tripod is. Als er iets is, is het ontwerp zo compact dat het gewicht van het statief je in eerste instantie voor een lus gooit.

Maar open en uitgestrekt voelt het ineens vederlicht en toch sterk en lang aan. Het is zeker klaar voor een full-frame DSLR en standaard pro-lenzen, maar het is ook compact en draagbaar genoeg om het een fantastisch, solide platform te maken voor je lichtgewicht spiegelloze en / of crop-sensorsysteem.

Prijs & Waarde | Koolstofvezel VS Aluminium

Peak Design Travel Statief Carbon Fiber

Koolstofvezel ziet er prachtig uit, zeker, maar er is veel meer aan de hand.

Het Peak Design Travel Tripod kost je $ 599,95 voor de koolstofvezelversie en $ 349,95 voor de aluminium versie.

Dus, zijn deze statieven een goede waarde, wanneer je “rommel” statieven (naar mijn mening) voor ongeveer de helft minder kunt vinden? Absoluut omdat die rommelstatieven heel snel zullen breken, terwijl dit product je een leven lang mee kan gaan als je er goed voor zorgt.

De aluminium versie is echter al vrij licht, met slechts 3,44 lbs (1,56 kg) in vergelijking met de 2,81 lbs (1,27 kg) van het koolstofvezelmodel. Je kunt je dus echt afvragen of de koolstofvezelversie het hogere prijskaartje waard is.

Het is zeker de moeite waard om het koolstofvezel Travel Tripod-model te overwegen – koolstofvezel is meer dan alleen het gewicht. Koolstofvezel is ook veel stijver en sterker dan aluminium. Dit kan zich absoluut vertalen in scherpere beelden, met zwaardere camera-uitrusting.

Denk aan je kit en de opnameomstandigheden: Lichte bries? Koolstofvezel zal de neiging weerstaan om een “vibrato” te ervaren dat fijne beelddetails volledig verpest. Supertelelens? Koolstofvezel zorgt ervoor dat uw statief sneller tot rust komt, met of zonder wind, zodat u de eenvoudige belichtingsvertragingsmodus van 2-3 seconden (zelfontspanner) van uw camera kunt gebruiken om haarscherpe beelden te maken bij supertele brandpuntsafstanden.

Ten slotte, als je veel in extreem koude omgevingen fotografeert, zal het vasthouden van koolstofvezelbenen je handen veel warmer houden dan metalen benen, zelfs door dunne handschoenen!

hoogtevergelijking piek ontwerp reisproducten - koolstofvezel model. Gemakkelijk te gebruiken. Lange middelste kolom. Geweldige reisstatieven!

Ter vergelijking- Links: Slik 700DX “heavy duty” statief Centrum: Peak Design Travel Tripod Rechts: Manfrotto Tabletop Statief.

Dus zowel de aluminium als de koolstofvezelversies van het Peak Design Travel Tripod bieden een goede prijs, dankzij hun algehele kwaliteit, verbazingwekkend ontwerp en hun vermogen om uw camera perfect stabiel te houden, zelfs op een behoorlijke hoogte.

Als je het koolstofvezelmodel gewoon niet kunt betalen, vraag jezelf dan af hoe vaak je je statief moet gebruiken en hoe veeleisend je ervan zult zijn.

Fotografeer je in zware omstandigheden, met grotere, zwaardere telelenzen? Blijf gewoon sparen voor het koolstofvezelmodel.

Of fotografeer je meer casual, met een compacte lichtgewicht opstelling bij normale brandpuntsafstanden? Met beide statieven komt het zeker goed.

Wat er ook gebeurt, je krijgt scherpere beelden, plus een minder frustrerend algemene opname-ervaring en een veel langere levensduur, uit een Peak Design Travel Tripod dan elk ander goedkoop statief dat er is, aluminium of koolstofvezel.

Peak Design Travel Tripod Vergelijking - balkop inbegrepen. Middenkolom sterk. Volledig verlengde lengte geweldig! Koolstofvezel model afgebeeld.

Ter vergelijking: Mijn favoriete backpackstatief, de (stopgezette) Slik 614 CF, die slechts ~ 2,1 lbs weegt met een hoofd, is inderdaad aanzienlijk groter dan het Peak Design Travel Tripod. Ook is hij iets minder stijf en slechts marginaal hoger.

Maar wat als je op zoek bent naar iets dat nog lichter is? Hoewel de meeste statieven zonder naam of nieuwkomer een grote duim van mij krijgen, raad ik de ~ 2 lb-reeks backpack- / wandelstatieven van Slik aan, een naammerk, zoals de Slik Sprint- en Lite-serie (zie mijn volledige camerastatiefgids voor meer informatie).

Je ruilt een behoorlijke hoeveelheid algehele bouwkwaliteit door te gaan met een statief dat weegt in op minder dan 2 lbs, natuurlijk, maar voor die wandelaars en reizigers die elke ounce / gram tellen, is het een goede optie om te hebben.

Ontvang een exclusieve Peak Design x Shotkit kortingscode:

Meer informatie

Laatste woorden

reisstatieven - gemakkelijk te gebruiken, koolstofvezel model beschikbaar, meegeleverd statief horen

Voor het geval je het je afvraagt, ja, dat is een 15″-MacBook Pro. Het Peak Design Travel Tripod is ZO klein!

Simpel gezegd is dit het beste compacte reisstatief dat er is, vooral als de ruimte in je tas (en) erg kostbaar is. Het Peak Design Travel Tripod is een voorvechter van draagbaarheid. Geen enkel ander statief is dit low-profile maar ook zo sterk en hoog.

Ja, bij bepaalde gelegenheden zal ik in plaats daarvan kiezen voor mijn statieven in het bereik van ~ 2 lb, zoals wanneer ik 2-3 statieven een berg op moet dragen. Voor de meeste mensen die met slechts één statief reizen, dit kan uw beste keuze zijn.

Het is natuurlijk niet alleen gemaakt voor reizen. De draagbaarheid betekent dat het Travel Tripod ook een geweldig dagelijks statief is dat je in je cameratas, rolkoffer of bijna overal kunt stoppen.

Het is het perfecte statief voor fotografen die niet per se de hele tijd een statief gebruiken, maar er waarschijnlijk niet eens een zouden meenemen als het te groot en log was.

Als u de koolstofvezelversie niet kunt betalen, hoeft u zich geen zorgen te maken, de aluminium versie is ook een geweldige keuze, voor bijna de helft van de prijs. Hoe dan ook, dit is absoluut mijn nieuwe favoriete ultradraagbare reisstatief.

Peak-Design-Travel-Tripod-Review

Peak Design Reisstatief

Revolutionair ontwerp met nuttige, goed geïmplementeerde functies. Beste all round – sterk aanbevolen.

Controleer de huidige prijs