Peter Samuels

FacebookPinterestDelen

Hallo Shotkit-mensen, ik ben Peter Samuels, een commerciële en kunstdierenfotograaf uit San Francisco, Californië.

Ik fotografeer ook mensen, maar mijn dierenwerk lijkt mijn stralende ster te zijn, dus ik rol momenteel in die richting – zowel omdat ik ervan hou, als omdat ik prijzen heb gewonnen voor dit werk.

Dus je weet dat prijzen zijn als een bord met de tekst “blijf dit doen” en ik heb het geluk dat ik de kans krijg om precies dat te doen.

Mijn opleiding en carrière begonnen als product/ stillevenfotograaf en daar heb ik mijn studioverlichtingsvaardigheden aangescherpt.

Mijn overgang naar dieren begon nadat ik in 2007 mijn eerste hond, Leica, kreeg en besefte dat ik een manier had met dit onderwerp. Misschien was het mijn naïviteit om voorheen geen dierenmens te zijn, zoals een toerist die frisse ogen naar een stad brengt, ik weet het niet zeker, maar er werkte iets.

Ik fotografeerde het paard van een vriend en een van die afbeeldingen begon prijzen te winnen, vervolgens te verkopen in galerijen en vervolgens in Restoration Hardware (een reeks van 3 paardenfoto’s die vrij snel uitverkocht waren). Dit is in wezen hoe ik per ongeluk van commerciële naar beeldende kunst ben gegaan.

Ik ben echter nog steeds een commerciële fotograaf. Commerciële banen bieden me de kans om samen te werken met getalenteerde mensen, coole concepten te produceren en met redelijke budgetten te werken aan projecten die ik anders misschien niet had gedaan, en daar hou ik van!

Hoe dan ook, met mijn geschiedenis als product/ stillevenfotograaf, ben ik heel specifiek over hoe ik licht gebruik en ik heb die vaardigheden meegenomen naar mijn dierenwerk. Ik belicht en produceer dieren alsof ze een stillevenbeeld zijn – een nogal moeilijke aanpak, hoewel tegelijkertijd eenvoudig, omdat ik geen complexe belichtingsopstellingen gebruik.

Mijn verlichting, hoewel minimaal, is echter heel specifiek. Al mijn jarenlange ervaring heeft ertoe geleid dat ik minder lampen met meer intentie heb gebruikt.

Hier is mijn primaire lijst met uitrusting:

Nikon Z7

Net verhuisd van de Nikon D800 en ik hou van Z7! De in-body stabilisatie werkt eigenlijk met mijn Sigma-lenzen, die enorme stukken glas zijn, dus elke hulp bij vibratiereductie is een pluspunt. Het is ook verfrissend licht voor een camera met volledige functionaliteit. Een lichtere camera en de stabilisatie zijn belangrijke componenten omdat ik meestal uit de hand fotografeer.

Nikon D800

Dit is nu een back-upcamera voor het geval het onuitsprekelijke gebeurt.

Nikon 85mm f/1.8 G Lens

Geweldige lichte, superscherpe lens. Ik had de 1.4 niet nodig omdat ik meestal op of rond f/10 fotografeer.

Sigma 85mm f/1.4 Art Lens

Hoewel dit objectief verschrikkelijk zwaar is, is het ongelooflijk scherp – merkbaar scherper dan de Nikon 1.4 – dus ik gebruik dit op projecten waar ik verwacht super grote prints of commerciële optredens te maken.

Nikon 105mm f/2.8 microlens

Geweldige allround lens om dichtbij te komen.

Sigma 50mm f/1.4 Art Lens

Heerlijk scherpe lens en gebruik deze wanneer er niet genoeg ruimte is om de 85mm te gebruiken.

Sigma 35mm f/1.4 Art Lens

Een degelijke en betaalbare groothoeklenskeuze, ik heb niet zo vaak groothoek nodig, maar als ik dat doe gebruik ik de Sigma.

Profoto D4 2400 Ws stroboscoop pack – ik kan niet genoeg zeggen over hoe geweldig dit stroboscooppakket is geweest! Nieuwere modellen bieden nu echter een hogere bevriezingssnelheid (lagere flitsduur) in combinatie met de Profoto Air Remote dus mijn volgende stroboscoop aankoop kan de profoto D2 1000 Ws Monologhts zijn. Ik zou nog niet voor de batterijversies gaan, omdat ik meestal meer nodig heb dan de 500 Ws die die eenheden bieden.

Profoto Acute/D4 koppen (x4)

Profoto Acute 1200 stroboscoop pack

Pocket Wizard afstandsbedieningen (x2)

Profoto Wit Grote Diepe Paraplu (met diffusersok)

Profoto Shallow White M Paraplu (x2)

Chimera Pro stripbank (x2)

Wescott Octa XL lichtbank

Tether Tools USB-kabel (voor tethering) – Ik fotografeer altijd tethered.

Niet afgebeeld:

Sony RX100 III

Mijn officiële camera achter de schermen kan ik overhandigen dit aan elke assistent en verwacht perfect goede resultaten (zolang ze mijn goede kant krijgen, haha).

Apple MacBook Pro 15″ 2018 32 GB en 2 TB interne schijf

Magliner Gemini Jr (met plank) – Vervoert mijn uitrusting en wordt vervolgens omgezet in een tafel op de set.

petersamuels.com | @petersamuels

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer