Ross Grieven

FacebookPinterestDelen

Ik ben Ross Grieve en ik run een portret- en commerciële fotografiebedrijf in Pembrokeshire, Wales, in het Verenigd Koninkrijk.

Op school was ik absoluut gefascineerd door het chemische proces om een afdruk op papier te krijgen in een donkere kamer. Dus ik denk dat je zou kunnen zeggen dat ik in de donkere kamer ben begonnen en toen meer in de fotografie ben gestapt.

Ik hou ervan om mensen te fotograferen – de sociale interactie is een buzz – en hoewel de zenuwen nog steeds beginnen (wat ik een goede zaak vind), is het gewoon magie om mijn klanten te zien genieten van de beelden die ik voor hen heb gemaakt.

Ik heb tot ongeveer 5 jaar geleden op een DSLR-systeem gefotografeerd, toen ik de kans kreeg om de Lumix-reeks uit te proberen. Ik heb nooit achterom gekeken.

Nu gebruik ik beide Lumix-systemen – de S Range, hun full-frame camera’s en lenzen, en de G-serie, hun Micro Four Thirds-reeks vertrouwde camera’s.

Ik heb verschillende tassen voor verschillende banen, waaronder portretten, commercieel, time-lapse (zie meer), en, ook een passie van mij, straatfotografie. Maar vandaag concentreren we ons op mijn algemene tas.

Camera:

Lumix S1R Camera (Volledig frame)
Al mijn studiowerk is nu gedaan met de S1R. Deze full frame camera is een welkome aanvulling op mijn Lumix camerafamilie. De scherpe resultaten zijn gewoon verbluffend, plus de kleurtinten zijn prachtig.

Lumix G9 Camera (Micro 4/3)
Ik noem dit het kleine broertje van de S1R. Het is zo’n werkpaard en is ideaal voor als ik licht moet reizen of als ik een tweede camera wil. Het is een fantastische portretcamera en werkt goed samen met de S1R.

Lumix GH5 Camera (Micro 4/3)
De eisen van klanten zijn nu groter en met zoveel verzoeken om filmwerk, heb ik dit in mijn werk geïntroduceerd, en de GH5 maakt het zo gemakkelijk. Het kunnen schieten van verbluffende 4K-beelden is een puur plezier.

Lumix GX9 Camera (Micro 4/3)
Deze camera gaat overal mee naartoe. Ik gebruik er maar één lens op, de Leica 15mm f/1.7. Het is gewoon perfect voor mijn straatfotografie.

Lenzen:

Lumix S-Pro 50mm f/1.4 (FF)
Ik heb twee favoriete lenzen die ik gebruik voor portretten: een is de 50mm f/1.4, deze heeft veel punch en de details die je toestaat zijn gewoon krankzinnig. In combinatie met de mogelijkheid om te fotograferen met de IBIS (In Body Image Stabilisation) kunt u optimaal profiteren van die omstandigheden met weinig licht.

Lumix 24-105mm f/4 (FF)
Voor een kitlens is dit zo veelzijdig en mag niet over het hoofd worden gezien. Het is mijn go-to lens voor mijn S1R als ik niet zeker ben over de locatie. Geweldig voor portretten en commercieel werk, dus alle vakjes zijn aangevinkt.

Leica 12mm f/1.4 (Micro 4/3)
Een supersnelle lens voor zo’n klein systeem, geweldig voor filmwerk en ook voor landschappen en astrofotografie samen met time-lapse werk.

Leica 8-18mm f/2.8

De eerste keer dat ik ooit met deze lens fotografeerde, was voor een portret in een tattooshop. Het is een prachtige lens voor landschappen, onroerend goed en ook astro. Omdat het asferisch is, kun je er ook een aantal prachtige portretten mee krijgen.

Leica Nocticron 42.5mm f/1.2

Mijn favoriet van al mijn Lumix lenzen, ik gebruik dit al jaren en het blijft nooit leveren. Maakt prachtige prachtige portretten. Ik heb dit gebruikt in de wind, regen en sneeuw. Het is robuust en houdt me gewoon aan het lachen. Als ik ooit mijn G9 heb dit is mijn go-to lens voor portretten of werk bij weinig licht, want het is prachtig met de Dual IS.

Leica 12-60mm f/2.8-4.0

Waarschijnlijk de meest veelzijdige lens die ik ooit heb gebruikt in de Micro 4/3-reeks. Ideaal voor foto’s en video, met een prachtige beeldkwaliteit. Dit is een must-have lens voor je cameratas.

Werkstroom:

MacBook Pro

Ik gebruik Macs al ongeveer 15 jaar en alleen al de pure betrouwbaarheid ervan is het geld waard.

G-Technologie Aandrijving

Het is altijd de moeite waard om te investeren in harde schijven van goede kwaliteit die u gemoedsrust geven bij de opslag van uw afbeeldingen en video’s.

X-Rite ColorChecker

Wanneer u op verschillende locaties fotografeert en u moet nauwkeurige kleuren, deze kleine krachtpatser van een tool maakt kleurbeheer zo eenvoudig. Ik gebruik de mijne op locatie en in de studio.

Wacom Intuos Pro Medium

Als ik op reis ben en ik weet dat ik zal retoucheren, kan ik het op geen enkele manier doen met een muis of touchpad. Voor het gemak en mijn eigen gezond verstand gebruik ik al jaren Wacom-producten en ze maken mijn retoucheren zo eenvoudig en veel sneller.

H&Y Filters

Nu hou ik van apparatuur die goed is ontworpen, moeilijk om de klappen op te vangen en gemakkelijk te gebruiken en op te bergen. Ik zag H &Y Filters op een show en hou echt van het magnetische systeem. Hierdoor zullen de filters nooit naar beneden glijden in de houder en kun je eenvoudig filters op elkaar opbouwen. Zo’n eenvoudig maar effectief idee.

Zwart Rapid Harnas

Zodra ik een nieuwe camera krijg, is het eerste wat ik doe de bandjes verwijderen. Als trouw- en sportfotograaf maakt het gebruik van Black Rapid-riemen je dag veel comfortabeler en vermindert het ook het risico dat een camera van je schouder glijdt.

www.rossgrieve.com | @rossagrieve

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer