Phil Penman

Hallo, ik ben een in het Verenigd Koninkrijk geboren, in NY gevestigde fotograaf die al meer dan 25 jaar de snelle stroom van de straten van New York City heeft gedocumenteerd.

Met klanten variërend van People Magazine tot de Daily Telegraph, heb ik levende legendes gefotografeerd, waaronder Jennifer Lopez, Bill Gates, en historische momenten vastgelegd zoals de terroristische aanslagen van 11 september, waarvoor mijn werk wereldwijde erkenning kreeg en is opgenomen in de archieven van het 9/11 Memorial Museum in New York.

Onlangs werd ik vermeld als een van de top 16 straatfotografen om in 2019 te bekijken door Expert Photography Magazine.

Ik werd ook vermeld als een van de 52 meest invloedrijke straatfotografen naast Sebastiao Salgado en Henri Cartier Bresson.

Voor mij is het de grootste eer om vermeld te worden bij fotografen waar ik enorme bewondering en respect voor heb, ze hebben in de loop der jaren geholpen om mijn fotografie vorm te geven.

Mijn werk is gevarieerd. Ik schrijf dit toe aan het feit dat ik de afgelopen 22 jaar persfotograaf ben geweest. Ik leerde al snel dat ik me moest aanpassen aan een bepaalde situatie en de apparatuur moest hebben om dit op te vangen.

In 2004 kocht ik mijn eerste Leica camera die een M7 was., ik heb het nog steeds tot op de dag van vandaag.

Mijn huidige opzet voor straatfotografie en werk gaat als volgt:

Leica Camera Behuizingen

Ik heb twee Leica SL body’s die beide spiegelloze camera’s zijn. Ze stellen me in staat om te fotograferen met een stille sluiter en stellen me ook in staat om mijn belichtingen van tevoren te bekijken.

Ik kan de zoeker ook op zwart-wit zetten, wat pure vreugde is. Veel beter dan New York City in zwart-wit bekijken wordt het niet.

Eén body heeft een APO VARIO-ELMARIT- SL 90-280mm f/2.8-4 lens erop gemonteerd terwijl de tweede Leica SL heeft een VARIO-ELMARIT 24-90mm f/2.8-4 lens erop.

Ik heb ook een Leica M adapter waardoor ik mijn M-lenzen op de body’s kan monteren, waardoor ik meer scherptediepte heb. Veel van mijn werk is geschoten op f/1.4.

LEICA M MONOCHROM Typ 246

Ik kan hier niet veel over zeggen, gewoon het beste wat ik ooit heb gehad! Het is zo simpel als het maar kan. Ik monteer een oogstuk aan de bovenkant, waarmee ik mijn foto’s weer kan inlijsten en alles in zwart-wit kan bekijken.

Leica M7

Dit was de eerste Leica die ik ooit kocht en nog steeds heb. Dit is alleen voor als ik film wil opnemen of als een klant daarom vraagt.

Leica M lenzen:

Leica APO Summicron 75mm f/2 ASPH

Voornamelijk gebruikt voor portretten waar ik hou van een ondiepe scherptediepte, gebruikt op zowel de SL als Monochom.

Leica Summilux M 24mm f/1.4 ASPH

Vrijwel alleen op de Monochrom de hele tijd, ik was nooit een fan van hoge ISO en heb liever gewoon een snellere lens. Zelfs toen ik de Leica M9 had camera Ik zou alles fotograferen op 80 ISO, hetzelfde geldt nu voor mijn Leica’s.

Leica Summilux M 35mm f/1.4 ASPH

Dit zou mijn meest gebruikte lens zijn. Ik fotografeer er zo’n beetje al mijn straatportretten mee.

Overige accessoires:

– Reservebatterijen voor Camera Bodies, je kunt er nooit te veel hebben.
– Profoto A1 Flitser met reservebatterij.
– Twee cases gemaakt door Honsky voor SD-kaarts.
– Kaartlezer gemaakt door EUASOO.
– Ona Lederen Union Street Bag, zoals wij allemaal heb ik veel tassen, maar dit is mijn dagelijkse leven. Ik gebruik ook Angelo Pelle-tassen en camerariemen, evenals Gitzo-tassen voor ruw weerwerk. Je kunt nooit te veel tassen hebben!
– Alle geheugenkaarten zijn SD-kaarten gemaakt door Sandisk Extreme Pro 95MB 64GB, die ik draag ongeveer 10.

www.philpenman.com | @philpenman

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer