Prue Platt-Hepworth

Hallo, mijn naam is Prue en ik ben een in Sydney gevestigde fotograaf. Mijn inspiratie en benadering van fotografie zijn sterk beïnvloed door mijn achtergrond in design.

Aanvankelijk ben ik opgeleid als grafisch ontwerper aan de National Art School in Sydney. Ik ben toen naar Londen gegaan en heb me omgeschoold tot modeontwerper waar ik mijn eigen label tentoonstelde op de British Designer Show. Ik heb altijd van fotografie en textiel gehouden en pas toen ik begon te dollen met het fotograferen van mijn collecties, begon ik echt aan mijn reis in de fotografie.

Na 26 jaar in het Verenigd Koninkrijk te hebben gewoond, kwam ik terug om in Sydney te wonen. Ik heb me ingeschreven voor een aantal fotografiecursussen en heb de afgelopen 10 jaar of zo mijn Fine Art / Conceptuele fotografie tentoongesteld.

In mijn werk als fotograaf gebruik ik de menselijke figuur graag als een manier om de emoties van zelfontdekking te verkennen. Ik voel me erg aangetrokken tot donkere, humeurige, conceptuele en surrealistische soorten fotografie. Het zit niet in mijn DNA om flatterende portretten te maken! Andermans afgedankte rotzooi, die ons landschap bevuilt, wordt mijn rekwisieten, mijn ondersteunende cast. Ik hou van rotzooi!

Na het experimenteren met verschillende genres en een verscheidenheid aan lenzen / camera’s (Pentax – Nikon – Canon) door de jaren heen, realiseer ik me nu dat ik heel erg een studiofotograaf en een “Canon-dame” ben.

Ik probeer mijn ideeën en opstellingen zo eenvoudig mogelijk te houden. Dat gezegd hebbende, ik lijk in de loop der jaren behoorlijk wat spullen te hebben verworven, maar ik lijk altijd een paar van mijn favoriete lenzen te gebruiken. Ik ben niet zo’n technisch persoon (zie mijn tip aan het einde) en gebruik liever mijn fantasie. Geen enkele hoeveelheid apparatuur zal me een betere fotograaf maken.

Fototoestel

Canon EOS 5D Mark III – Ik hou van mijn full frame. Ik ben een flink aantal jaren geleden afgestudeerd van mijn Canon 400D naar een full frame. Het doet alles wat ik wil en ik hou van de meervoudige belichtingsfunctie. Het is een zware camera volgens de normen van vandaag, dus als ik niet in de studio ben, draag ik hem met een fantastische riem die over het lichaam wordt gedragen. Dit verlicht het gewicht rond mijn nek.

Lenzen

Canon EF 24-105mm f/1.4 IS USM L – Dit is mijn go-to lens en ik gebruik het ontzettend veel. Het is zeer veelzijdig, een goede allround lens.

Canon EF 14mm f/2.8L USM – Ik gebruik dit objectief als ik iets ongewoons wil. Ik hou van de vervorming bij het fotograferen van mensen van dichtbij.

Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM – Dit was mijn eerste objectief toen ik begon met fotograferen. Ik hield van de enorme zoomfunctie. Het is een fantastische reislens. Deze lens gaf me de mogelijkheid om te experimenteren en te zien van welke scherptediepte ik ging genieten.

Canon 50mm Prime – Het is even wennen na het zoomen, maar geweldig voor een natuurlijke, meer klassieke look. Een tijdige herinnering om ‘de voeten te bewegen’ en wat voorzichtiger te zijn met de compositie.

Canon Macro EF 100mm IS USM – Een geweldig objectief voor portretten.

Verlichting

Elinchrom BRX 500/500 Softbox to Go Set

XLite 90cm Deep Parabolic Octa Softbox – Ik ben dol op deze enorme softbox die zich opent als een paraplu waardoor hij heel gemakkelijk te monteren is. Groot formaat voor portretten en met zijn verwijderbare klittenbandraster en diffusers heb je de mogelijkheid om zachte humeurige foto’s te maken.

Driepoot

Benro C-158m8 Carbon Fibre Tripod – Ik haat statieven in het algemeen. Ze doden mijn gevoel van vrijheid en creativiteit. Als ik er een moet gebruiken (en dat doe ik af en toe) heb ik mijn Benro leren waarderen omdat hij licht, stabiel is, een balhoofd heeft en gemakkelijk te hanteren is. Het is ook een goede maat en gewicht voor een reisstatief.

Tassen/Riemen

Lowepro Flipside 300 |

Draag flitspaalriem – Een must.

Hardware en software

NIK Collectie

Adobe Lightroom Klassiek

Adobe Photoshop CC

Apple iMac

MISC.

Een kleine, waardevolle tip voor die fotografen die in de studio beginnen met flitsfotografie. Laat ergens in de studio een lampje branden, zodat je niet in het donker rondstort en struikelt over waardevolle apparatuur! Een ‘Fawlty Towers’-moment is niet nodig. Het licht van je flitser overweldigt het omgevingslicht. Van iemand die op de harde manier heeft geleerd!

www.nebuliarts.com | @nebuliarts

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer