WD My Cloud Pro Series 4100 Beoordeling

Als fotografen delen we allemaal enkele basisuitdagingen – van het beheren van ons “Gear Acquisition Syndrome” tot het overwinnen van creatieve inzinkingen.

Maar een van de grootste en meest voorkomende uitdagingen is hoe we onze image- en gegevensopslag het beste kunnen beheren.

Als je op mij lijkt, heb je een stapel externe harde schijven die tot de rand gevuld zijn met afbeeldingen van vakanties en werk van klanten. Laat me raden: het zijn allemaal verschillende merken, maten en gebruiken verschillende connectoren – dongles overal!

WD-PR-4100-review-2

WD My Cloud Pro-serie 4100

Al uw opslagbehoeften gesorteerd – betrouwbaar, georganiseerd en veilig!

Controleer de huidige prijs

Het vol vertrouwen kunnen opslaan, overdragen, beveiligen en openen van afbeeldingsbestanden is van cruciaal belang voor de workflow van elke fotograaf.

En dan is er de pure angst die we allemaal voelen, wetende dat op een dag, elke dag, onze harde schijf gewoon zal stoppen met werken.

Om deze uitdagingen het beste te beheren, hebt u een gegevensopslagsysteem nodig dat veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is. Bovendien wilt u dat het een aantal handige mechanismen heeft om toegang te krijgen tot uw gegevens en deze te beschermen.

Stel je voor dat je je afbeeldingen en essentiële gegevens kunt opslaan op een enkel apparaat dat ze beschermt, er een back-up van maakt en ze ook toegankelijk maakt vanaf elke plek ter wereld, of op een privénetwerk via een app zoals Mylio Photos.

Cloudopslag is geen nieuw concept, maar Western Digital heeft hun decennialange kennis van gegevensopslag in de WD My Cloud Pro Series 4100 gestopt.

Ik gebruik dit briljante apparaat al een tijdje en vond het belangrijk voor alle serieuze fotografen om er meer over te leren.

De WD My Cloud Series 4100 heeft veel van mijn problemen met gegevensbeheer opgelost, niet alleen voor mijn fotografie, maar voor al mijn huishoudelijke gegevensopslagbehoeften.

Laten we eens nader bekijken hoe de WD uw workflow drastisch kan verbeteren en uw gemoedsrust kan verbeteren.

Samenvatting

De My Cloud Pro 4100 is een veilige en krachtige gecentraliseerde opslagoplossing voor al uw gegevens, foto’s, video’s en back-ups. Met 4 x HDD-slots voor opslag tot 40 TB, back-upvoeding, gebruiksvriendelijke software en app-integratie is het een geweldige manier om overal ter wereld toegang te krijgen tot bestanden en deze te bewerken.

Inhoudsopgave

WD My Cloud Pro Series 4100 Specificaties

Pros

 • NAS
 • INVAL
 • Plex
 • Uitbreidbaar
 • Eén oplossing
Tegens

 • HDD is een oudere technologie die uiteindelijk zal slijten
Controleer de huidige prijs
 • Capaciteit: 0TB – 56TB
 • Interface: Gigabit Ethernet > 2xUSB 3.0
 • Afmetingen: 23.2cmL X 17cmW X 19.2cmH (9.13″L x 6.69″B x 7.56″H)
 • Bedrijfstemperatuur 0°C tot 35°C
 • Compatibiliteit: MAC &PC
 • Processor: Intel® Pentium® N3710 quad-core 1,6 GHz
 • RAM: 4 GB

Bouwkwaliteit

De WD My Cloud Pro Series 4100 is een robuust en goed gemaakt opslagapparaat.

De WD My Cloud Pro Series 4100 is een robuust en goed gemaakt opslagapparaat.

De WD My Cloud Pro Series 4100 is een netjes uitziend apparaat dat goed ontworpen met een minimale look.

Het lichaam heeft een matzwarte afwerking die niet te veel aandacht naar zich toe trekt, en het zou mooi passen, of het nu op een tv-console, een bureau of weggestopt in een discrete ruimte zit.

Het doet me eigenlijk denken aan een spelcomputer, vooral wanneer het naast de televisie wordt geplaatst om te streamen.

De voorkant van het apparaat is voorzien van een verlicht digitaal scherm voor essentiële schijfinformatie. Daarnaast is er een op en neer knop om door de getoonde informatie te scrollen.

Het beschikt ook over een verlichte aan / uit-knop en LED voor elk van de afzonderlijke drive bays – alles wat oplicht is blauw en het ziet er ’s nachts cool uit.

U kunt hier zien dat de hardware op the WD My Cloud Pro Series 4100 is professioneel spul.

U kunt hier zien dat de hardware op de WD My Cloud Pro Series 4100 pro-grade dingen zijn.

De bays zijn netjes uitgelijnd met geperforeerde frontcovers om luchtstroom voor koeling mogelijk te maken. De bay-deuren hebben een eenvoudig vergrendelingssysteem waarmee elke afzonderlijke deur kan vallen, zodat u uw NAS-schijven kunt toevoegen en verwijderen.

(Kanttekening: zie hieronder voor een handige gids over wat al deze acroniemen betekenen!)

Hoewel het een mechanisch proces is, voelt het niet te onhandig aan en voelt het ook niet dun aan.

De enige andere functie aan de voorkant van de My Cloud is de USB-poort waar u externe apparaten zoals camera’s en draagbare schijven kunt aansluiten.

Direct daarboven bevindt zich een verlichte kopieerknop die met één druk op de knop uw bestanden van uw externe apparaat naar de My Cloud-opslag verplaatst.

De zijkanten van de WD My Cloud Pro Series 4100 zijn volledig functieloos.

De achterkant van de WD My Cloud Pro Series 4100 is voorzien van dubbele USB-, Ethernet- en zelfs voedingspoorten.

De achterkant van de WD My Cloud Pro Series 4100 is voorzien van dubbele USB-, Ethernet- en zelfs voedingspoorten.

De achterkant van de WD My Cloud Pro Series 4100 is de hardwarezone van het apparaat. Het beschikt over twee USB-3-poorten, twee ethernetpoorten en twee voedingsingangspoorten. Met de twee voedingspoorten kunt u een extra voeding aansluiten voor redundantie.

Over het algemeen voelt het apparaat aan stevig, goed geconstrueerd en zit stevig op zijn plaats in uw werkruimte. Zodra u het hebt ingesteld met de gekozen NAS-schijven, kunt u het vrijwel met rust laten.

Functies

Sommige gegevensopslagstations zijn kaal en doen weinig anders dan het bewaren van uw gegevens.

De My Cloud Pro Series 4100 zit boordevol functies, waardoor hij een zeer aanpasbare opslagoplossing.

U kunt het instellen en alle of geen van deze functies gebruiken om het beste bij u te passen. Hier is een samenvatting van alle geweldige functies van het apparaat:

Interface

De My Cloud Pro maakt gebruik van de nieuwste my cloud OS online interface om snel verbinding te maken en uw schijf en zijn processen in te stellen.

Van daaruit kunt u de desktop- of mobiele app gebruiken om te organiseren hoe uw 4100 uw bestaande en nieuwe gegevens zal beheren. U kunt uw opslag organiseren en zelfs bepalen met wie u specifieke gegevens wilt delen – als er al iemand is.

De online interface is gebruiksvriendelijk en vrij intuïtief – iets dat kan worden beheerst, ongeacht uw niveau van technische knowhow.

De My Cloud app is goed ingedeeld en zeer gebruiksvriendelijk.

De My Cloud app is goed ingedeeld en zeer gebruiksvriendelijk.

Back-up van Mac en pc

Zoals ik heb ervaren, werkt de WD My Cloud Pro Series 4100 naadloos als een back-upapparaat voor Mac via Apple Time Machine.

Als u een pc-gebruiker bent, voert de WD SmartWare Pro-softwareoplossing een vergelijkbare functie uit.

De back-upfuncties werken naadloos en combineren de intelligentie van uw besturingssysteem met de snelheid en capaciteit van de 4100. Je kunt letterlijk instellen en vergeten.

Toegankelijkheid en streaming

Omdat het een NAS-schijf is, kunt u uw afbeeldingen en andere gegevens bewerken, delen en openen vanaf elke locatie waar een internetverbinding is.

Bovendien, als je de Plex Media Server hebt geïnstalleerd, kun je inhoud naar je apparaat streamen, inclusief video van HD-kwaliteit.

Het proces past het formaat en de kwaliteit van de stream aan de internetkwaliteit aan. Als u onderweg bent, presteert de mobiele My Cloud-app uitstekend en biedt deze hetzelfde toegangsniveau.

Dit is uitstekend als u uw werk aan een klant wilt laten zien terwijl u niet achter uw computer zit.

De My Cloud-software ondersteunt mediastreaming volledig, zodat u uw gegevensverslindende muziek en films buiten uw desktop of laptop kunt houden.

De My Cloud-software ondersteunt mediastreaming volledig, zodat u uw gegevensverslindende muziek en films buiten uw desktop of laptop kunt houden.

Opslag

Zoals we allemaal hebben ontdekt, is het belangrijkste doel van een opslagschijf om uw afbeeldingen veilig en beveiligd op te slaan.

Met dank aan de uitbreidbare capaciteit van de Pro 4100 kunt u het aantal en de capaciteit van de HDD-schijven in het apparaat verhogen. Als je wilt vasthouden aan al je RAW-afbeeldingen en uren 4K-video, kan de MyCloud Pro het nemen.

Bovendien kunt u een camera of een draagbaar opslagapparaat aansluiten en het zal zet uw afbeeldingen moeiteloos over met minimale input van u.

De opslagcapaciteit van de WD My Cloud Pro Series 4100 is uitbreidbaar dankzij het gebruik van NAS-schijven met verschillende groottes.

ÞDe opslagcapaciteit van wd my cloud pro series 4100 is uitbreidbaar dankzij het gebruik van NAS-schijven van verschillende grootte.

Gegevensbeveiliging

Dit is een must-have voor elke gegevensopslag, omdat er niets ergers zou zijn dan een paar te moeten vertellen dat je hun trouwfoto’s bent kwijtgeraakt als gevolg van gegevensbeschadiging.

De WD My Cloud Pro Series 4100 heeft zowel versleutelde wachtwoordbeveiliging als RAID om ervoor te zorgen dat er back-upkopieën van al uw gegevens op meerdere schijven zijn.

Verder kunt u voor essentiële gegevensbescherming de My Cloud Pro instellen om een back-up te maken van alle gegevens opnieuw naar een andere My Cloud Pro die zich off-site bevindt.

Een andere leuke bijkomstigheid is de opname van een tweede voedingsinlaatpoort, zodat u redundantie kunt hebben voor het geval een voeding uitvalt. Hoewel dit misschien een beetje overkill lijkt, wat kan het pijn doen?

De RAID 5-functie op de WD My Cloud Pro Series 4100 biedt professionele gegevensback-up.

De RAID 5-functie op de WD My Cloud Pro Series 4100 biedt professionele gegevensback-up.

Adobe-compatibiliteit

Fotografen zullen het geweldig vinden dat u via een mobiel apparaat toegang hebt tot uw afbeeldingen en media vanaf de My Cloud Pro Series 4100. Bovendien kunt u uw werk vervolgens naadloos importeren in Adobe Creative Cloud.

Op deze manier kunt u bewerk en update uw afbeeldingen overal ter wereld waardoor het perfect is voor de reiziger die niet kan wachten om thuis te komen om hun afbeeldingen te bewerken en te delen.

De my cloud mobiele app is net zo eenvoudig te navigeren en te openen als de desktopversie.

De my cloud mobiele app is net zo eenvoudig te navigeren en te openen als de desktopversie.

App-ondersteuning

Een kenmerk van de My Cloud 4100 is dat het een aantal geweldige apps van derden ondersteunt, waaronder Plex, Dropbox en WordPress.

Bovendien is er software beschikbaar van WD voor zowel desktop- als mobiele apparaten.

Dit zijn slechts enkele van de indrukwekkende functies die de WD My Cloud Pro Series 4100 biedt om ervoor te zorgen dat aan al uw behoeften op het gebied van gegevensbeheer effectief wordt voldaan.

Er is een geweldige bibliotheek met apps om uw workflow te ondersteunen met de WD My Cloud Pro Series 4100.

Er is een geweldige bibliotheek met apps om uw workflow te ondersteunen met de WD My Cloud Pro Series 4100.

Systeemvereisten

De WD My Cloud 4100 is ongelooflijk gebruiksvriendelijk en vereist gelukkig geen high-end systeemspecificaties om ermee te werken.

Voor Mac-gebruikers is de enige echte vereiste dat uw besturingssysteem of besturingssysteem El Capitan, Yosemite, Mavericks of zelfs zo ver teruggaat als Mountain Lion.

Voor pc is er een vergelijkbaar niveau van toegankelijkheid met de behoefte aan Windows 10-, Windows 8- of Windows 7-besturingssystemen.

In termen van de browsers die worden ondersteund door het WD Cloud OS, hebt u Internet Explorer 10 of hoger, Safari 6 of hoger, Firefox 30 of hoger of Google Chrome 31.0 of hoger nodig.

Voorstelling

Een briljante functie van de WD My Cloud Pro Series 4100 is de mogelijkheid om een camera aan te sluiten en al uw bestanden over te zetten voor snelle en veilige opslag.

Een briljante functie van de WD My Cloud Pro Series 4100 is de mogelijkheid om een camera aan te sluiten en al uw bestanden over te zetten voor snelle en veilige opslag.

Zoals ik al zei, gebruik ik de WD My Cloud Pro Series 4100 al een tijdje.

In mijn huis gebruik ik het voor draadloze TimeMachine-back-ups naar mijn Mac en voor het opslaan van mijn hele Lightroom-bibliotheek. Houd er rekening mee dat ik een trouwfotograaf ben die duizenden klantfoto’s moet opslaan.

Mijn vrouw gebruikte de 4100 ook als Time Machine-back-up voor haar MacBook. Dit past bij haar omdat haar Mac beperkte interne opslag heeft.

Ik ontdekte dat de WD My Cloud Pro doodeenvoudig in te stellen was en zelfs voor degenen zou zijn die niet technisch onderlegd zijn.

Het beste deel van deze schijf is dat het de perfecte hands-off opslagoplossing is die gewoon geruisloos op de achtergrond werkt – het is ongelooflijk stil voor een HDD-apparaat.

Belangrijke voorwaarden

Zoals met elke technologie, worden er veel termen rondgegooid en vooral gebruikt op beoordelingssites. En tenzij je het jargon op hebt, zijn veel van die termen betekenisloos omdat niemand de tijd neemt om uit te leggen wat ze betekenen.

Hier zijn een paar belangrijke termen die we in deze recensie hebben genoemd:

Wat is HDD?

HDD staat voor Hard Disk Drive. Dit is een bewezen technologie die vertrouwt op een mechanisch systeem dat een metalen schijf of schotel draait. De gegevens op deze schotel worden geschreven en gelezen door een bewegend hoofd. Het mooie van HDD is dat het veel betaalbaarder is dan andere schijftypen.

De WD My CLoud Pro SEries 4100 kan maximaal 4 HDD’s bevatten met elk een eigen bay en vergrendelingshouder. Als u een van uw HDD-apparaten vult of als deze tragisch beschadigd is, kan deze gemakkelijk worden vervangen of geüpgraded naar een groter formaat.

De grootste zorg met HDD is dat de technologie nu vrij oud is – bijna 50 jaar oud. Bovendien heeft HDD bewegende delen om de schotel te laten draaien en de lees- / schrijfkop te verplaatsen – en bewegende delen slijten na verloop van tijd.

De nieuwere, kleinere en snellere SSD-technologie heeft geen bewegende delen, maar is veel duurder dan HDD.

Wat is NAS?

NAS staat voor Network Attached Storage en betekent in feite dat u uw opslagschijf kunt verbinden met internet. Op deze manier kunt u uw gegevens delen en openen vanaf meerdere computers en slimme apparaten.

Dit is geweldig als u toegang wilt tot uw gegevens terwijl u niet thuis bent of als u wilt dat meerdere mensen toegang hebben tot dezelfde gegevens. Een schijf met NAS wordt meestal rechtstreeks op uw router aangesloten met een ethernetkabel.

NAS-schijven zijn veel meer dan alleen eenvoudige opslagapparaten. Ze bevatten meestal meerdere schijven voor redundantie en hebben hun eigen besturingssysteem en RAM voor het verwerken van uw gegevensbeheer.

De WD My Cloud Pro Series 4100 is een NAS-apparaat met alle bovenstaande functies en voordelen.

Dit maakt het perfect voor de reizende fotograaf of professional die beeldbestanden onderweg wil beheren.

Als alternatief, als u alleen laptops met beperkte opslag gebruikt, kunt u al uw gegevensopslag aan een NAS-apparaat toevertrouwen en er snel en draadloos toegang toe krijgen.

Wat is RAID?

RAID staat voor Redundant Array of Independent Disks. Dit betekent dat het gegevensopslagapparaat twee of meer harde schijven heeft.

Deze stations kunnen variëren in grootte en kunnen fungeren als één groot opslagvolume of als meerdere volumes die direct een back-up van uw gegevens bieden.

De WD My Cloud Pro Series 4100 maakt gebruik van RAID5. RAID5 biedt een betere gegevensbescherming en snelheid en is de aanbevolen prestatie voor een apparaat met drie of meer schijven erin. RAID5 maakt gebruik van een systeem om lees- en schrijffouten die zich te allen tijde voordoen te beperken.

Wat is PLEX?

Plex, of Plex Media Server, is een downloadbare app die parallel werkt met de ingebouwde hardwaretranscodering van WD.

Samen kunnen HD-media worden gestreamd van de WD 41o0 naar elk geschikt apparaat met een internetverbinding. De ingebouwde hardwaretranscodering is het systeem dat de media voorbereidt en het formaat en de kwaliteit regelt die passen bij de verbindingsbandbreedte en het apparaat.

Als u een videograaf bent, kunt u met de My Cloud Pro Series 4100 en Plex toegang krijgen tot uw volledige bibliotheek met inhoud en deze in full HD bekijken – waar ook ter wereld.

Waar voor je geld

Het feit dat u kunt kiezen met hoeveel opslagruimte u wilt beginnen, maakt de WD My Cloud Pro Series 4100 voordelig voor uw geld tegen elk budget.

Het feit dat u kunt kiezen met hoeveel opslagruimte u wilt beginnen, maakt de WD My Cloud Pro Series 4100 voordelig voor uw geld tegen elk budget.

Verstandig investeren in geschikte, hoogwaardige gegevensopslag is een no-brainer. Met zoveel van onze levens en geschiedenis digitaal opgeslagen, is het in ons belang om dit veilig op te slaan en te beschermen.

Als fotografen, vooral degenen die in de industrie werken, is de behoefte aan uitbreidbaar en toegankelijk bestandsbeheer een must-have. Een alles-in-één oplossing zoals de WD My Cloud Pro Series 4100 is volkomen logisch om alle redenen die we hierboven hebben behandeld.

Bovendien geeft de WD 4100 u absolute flexibiliteit in het opslagniveau waarmee u wilt werken.

Je kunt het apparaat kopen met absoluut geen NAS-schijven aan boord voor een paar honderd dollar. Voor degenen die met een krap budget werken, kunt u op deze manier beginnen en geleidelijk schijven toevoegen in de loop van de tijd.

Als alternatief kunt u de opslag in elk van de vier bays maximaliseren en de capaciteit boven de 40 TB duwen.

Als u kijkt naar een opslagniveau op instapniveau, kunt u een WD My Cloud Pro Series 4100 met 8 TB op vier NAS-schijven pakken voor ongeveer US $ 950.

Dit is niet het soort investering dat een casual fotograaf doet. Maar als je een professional of een serieuze shooter bent met een behoefte aan geweldige gegevensopslag, dan is de prijs het zeker waard.

Controleer de huidige prijs

WD My Cloud Pro Series 4100 Review | Conclusie

De WD My Cloud Pro Series 4100 is een slim apparaat dat al uw opslagbehoeften oplost.

De WD My Cloud Pro Series 4100 is een slim apparaat dat al uw opslagbehoeften oplost.

Als u denkt aan al het geld dat wordt uitgegeven aan schijven met een kleine capaciteit zonder back-up of NAS-functionaliteit die nu ergens in uw thuiskantoor in een doos zitten …  je wizal waarschijnlijk ineenkrimpen. Ik weet dat ik dat doe!

Maar naarmate we verder komen in ons vak en de behoefte aan betere, grotere en veiligere beeldopslag noodzakelijk wordt, is het geruststellend om te weten dat er geschikte opties zijn.

De WD My Cloud Pro Series 4100 is zo’n optie als deze vinkt alle vakjes aan voor gegevensbeheer op pro-niveau.

Bovendien betekent de aanpassing van de schijfcapaciteit dat u kunt op- of afschalen, afhankelijk van uw workflow.

Als u een enthousiaste fotograaf bent die net is begonnen met 4K-videoproductie, staan uw opslagbehoeften op het punt te escaleren. Als je een sportfotograaf bent die lange continu-hoge bursts fotografeert, maak je duizenden foto’s op één evenement.

Het beste van alles is dat als u een evenement- of commerciële fotograaf bent, u uw bestaande en potentiële klanten real-time werk in uitvoering kunt laten zien.

Of u de WD My Cloud Pro Series 4100 nu thuis, op kantoor of in de studio gebruikt of het apparaat deelt met een team , het zal meer dan aan al uw behoeften voldoen.

WD-PR-4100-review-2

WD My Cloud Pro-serie 4100

Al uw opslagbehoeften gesorteerd – betrouwbaar, georganiseerd en veilig!

Controleer de huidige prijs