Rick Messina

FacebookPinterestDelen

Hey allemaal! Ik ben Rick Messina, een trouwfotograaf oorspronkelijk uit NY en woonachtig in Silver Spring, MD! Mijn vrouw Melanie en ik begonnen 7 jaar geleden met het fotograferen van bruiloften.

Ik begon met fotografie als een kind kijken naar mijn vader die altijd een camera in zijn hand had. Ongeveer 7 jaar geleden smeekte een vriend ons om hun bruiloft te fotograferen en de rest is geschiedenis…

De uitrusting die we hebben gebruikt, is in de loop der jaren behoorlijk geëvolueerd … We zijn oorspronkelijk begonnen met Canon, met de Canon 5D Mark III, Canon 6D en een tas vol L-glas.

Toen de Nikon D750 uitkwam, schakelden we daarop over vanwege de ongelooflijke mogelijkheden bij weinig licht plus de Nikon 58mm f/1.4 (die lens zal altijd een van mijn favorieten blijven…) Dat systeem heeft ons ongeveer 4 jaar goed gediend.

In de loop der jaren ontdekten we dat we steeds meer opnamen met live view en uiteindelijk op het punt kwamen dat dat alles was wat we gebruiken. Zo betreed Mirrorless. Ik was meteen geïnteresseerd in de Canon EOS R en na het bekijken van de review van Sam Hurd wisten we dat dit de juiste set-up voor ons was.

De AF is, vooral in donkere settings (lees elke ontvangst ooit), een game-changer geweest. Ik weet dat camera’s zoals de Sony A7III geavanceerder en verfijnder zijn, maar voor ons is de Canon alles geweest waar we naar op zoek waren.

Onze huidige kit is dus als volgt:

Canon EOS R: Ik gebruik er een en Melanie doet dat ook. Hij is licht, intuïtief, comfortabel en we zijn dol op de nieuwe sensor die Canon heeft gebruikt. We kunnen echt niet wachten om te zien hoe deze lijn blijft groeien.

Canon EOS RP: Het is klein, snel/nauwkeurig AF en gewoon leuk. Dit fungeert ook als mijn tweede camera en onze camera voor het dagelijks leven. In combinatie met de Canon 35mm f/1.8 maakt het een geweldige, kleine, maar hoogwaardige combo.

Canon EOS 6D: Niet afgebeeld. Het is onze back-up camera. Zo simpel is het.

Canon EF 50mm f/1.2: Dit is mijn hoofdlens. Het is kleiner dan de nieuwe RF-versie en er is iets aan de weergave van deze lens waar ik gewoon dol op ben. Ik zal altijd de voorkeur geven aan karakter boven scherpte, daarom hield ik van de Nikon 58 1.4G. Ik wacht geduldig op Canon om een RF 50 1.4 of 1.8 uit te brengen. Tegenwoordig is kleiner voor mij belangrijker dan 1.2….

Canon RF 35mm f/1.8: Dit is mijn andere hoofdlens. Voor zijn prijs is het een krachtpatser. De Bokeh is vloeiend, de AF is erg snel, en nogmaals, de kleinere, low profile footprint zorgde er echt voor dat ik verliefd werd op deze lens

Canon EF 135mm f/2: Melanie’s hoofdlens. Het karakter, bokeh/rendering van dit objectief is legendarisch en niet voor niets. Het zorgt er gewoon voor dat we willen schieten … Kan niet wachten om de nieuwe RF 70-200 2.8 te proberen!

Canon EF 85mm f/1.8: Nogmaals, we kozen dit boven de 1.4 versie vanwege het formaat. De kwaliteit van dit objectief is veel hoger dan het prijskaartje en wanneer de nieuwe (uiteindelijk) RF-versie uitkomt, zullen we daar helemaal overheen zijn.

Canon EF 24mm f/2.8: Ik gebruik dit voor receptiedansvloeren en grote groepen. Dat is het… Ik weet dat velen houden van 24mm. Ik heb er gewoon nooit een band mee gehad… Het zorgt echter voor een aantal leuke dansvloerfoto’s 🙂

Canon 600 EXII-RT: De enige flitser die we hebben. Nogmaals, voornamelijk gebruikt op de dansvloer tijdens recepties en af en toe wanneer een beetje invullicht nodig is.

Apple MacBook Pro 15.4″: Dit is al enkele jaren onze hoofdcomputer en vertoont geen tekenen van vertraging. We houden van de draagbaarheid ervan en gebruiken de LG 4K-monitor om ons werk te bewijzen voordat we exporteren.

DVLOP: We hebben in de loop der jaren veel presets gebruikt. Hoewel we sommigen erg leuk vonden, misten ze altijd iets voor ons. We zijn begonnen met het gebruik van DVLOP’s presets en hebben ontdekt dat ze bewerkingsperfectie zijn. In het bijzonder gebruiken we de sets van Gabe McClintock en Samm Blake en tweaken we van daaruit naar smaak.

Peak Everyday Design 30L/20L tassen: Net als onze presets hebben we in de loop der jaren bijna hetzelfde aantal tassen gebruikt (doet niet elke fotograaf???) en toen we op deze tassen belandden (dankzij de geweldige recensies hier!!) hadden we eindelijk het gevoel dat we onze tassen hadden gevonden.

Ze zijn comfortabel, passen op alles wat we nodig hebben en zien er cool uit:). Ik heb de Ash kleur en Melanie heeft de Charcoal tas. Nog steeds beslissen welke kleur we beter vinden …

Naast de bovengenoemde uitrusting zouden we nooit overleven zonder Starbucks :). Het vergezelt ons naar elke bruiloft…

rickmessina.com |@rickmessinaphoto

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer