Ritsuko Matsushita

Hallo, mijn naam is Ritsuko Matsushita, een kantoormedewerker en een fotograaf die in Japan woont. In 2011 verloor ik mijn baan. In die tijd ontmoette ik een camera en sindsdien ben ik gepassioneerd door het maken van foto’s.

Ik werd geïnspireerd door prentenboeken uit mijn jeugd en zenfilosofie. “Niets is vaste stof. Alles is vormeloos, vloeibaar en verandert voortdurend.” Mijn werken worden beïnvloed door dit idee.

Camera

Ik gebruik de hele tijd Sony-camera’s. Tijdens het reizen, bij het gebruik ervan voor werk of bij het maken werkt. Wanneer ik fotografeer in een studio die ik vertrouw, gebruik ik soms een studiocamera (ik heb mijn serie “Ik keer terug naar het universum, ooit.” op een Nikon D800 en Nikkor AF-S), maar mijn basiscamera’s zijn Sony.

De eerste die ik gebruikte was NEX-3. En de volgende was NEX-7. In het begin voelde de full-size camera voor mij duur en verrassend zwaar aan.

Momenteel gebruik ik Sony A7 voor mijn werk en mijn creaties. De reden is dat het full size is en de lens vervangen kan worden. En ik gebruik Sony RX100V. voor elke dag en op reis. Het is lichtgewicht, klein en hoge prestaties. Na aankoop is de bagage tijdens het reizen afgenomen.

De belangrijkste reden om voor Sony te kiezen is dat het lekker in mijn hand ligt. Ik wil de camera gebruiken als onderdeel van mijn lichaam, dus “in mijn hand passen” is erg belangrijk voor mij.

En nog een ding, ik hou van de kleuren in de foto’s die ik maak met Sony-camera’s. Ik voel de kleur en transparantie die dicht bij het echte werk ligt, niet te flitsend en niet overdreven. Sommige mensen wisselen vaak van camera, maar dat hoeft niet. Ik wil het blijven gebruiken waar mogelijk.

Lenzen

Sony 28-70mm f/3.2-5.6

Sony 30mm f/3.5

Sony 24-105mm f/4

Nikon 28mm f/2.8 + LENSBABY TRANSFORMATOR

Ik wil niet echt van camera wisselen, maar de lenzen zijn veel veranderd. Ik verkoop lenzen die niet meer gebruikt worden en koop nieuwe. Ik fotografeer niet, fotografeer niet ver weg, fotografeer geen sport of dieren, of ik nu op het werk fotografeer of mijn eigen werk maak.

Ik fotografeer vaak met de binnenopnameomgeving op zijn plaats. Telelenzen worden niet meer gebruikt voor klussen en mijn werken. Ik heb LENSBABY sinds ik een camera beginner was. Ik gebruik deze lens nu niet veel, maar ik kan niet loslaten omdat ik het leuk vind. Ik gebruik wanneer ik wil spelen.

Verlichting/Triggers

KOMEET DM360

LPL WP-960

Eigenlijk wil ik fotograferen met zonlicht. Ik gebruik echter soms flitsers en lichten bij het doen van studiowerk.
Bij het fotograferen in een studio die ik vertrouw (hierboven gezegd), gebruik ik de COMET Dm360 die in de studio is geïnstalleerd. Ik draag en gebruik de LPL WP-960 wanneer ik kleine dingen moet fotograferen op niet goed onderhouden plaatsen.

Tassen/Riemen

Ik ben niet specifiek over tassen en riemen. Ik draag mijn spullen in een tas.

Momenteel is de Hakuba Strap bevestigd aan Sony A7. En de Sony RX100V. heeft een bandje waar ik het ontwerp mooi vond.

Hardware en software

Lightroom

MISC.

Ik heb een grote witte dikke katoenen doek in mijn tas. Het is handig omdat het iets kan verbergen, ergens op kan leggen, het kan vervangen door een reflectorbord en soms iets kan inpakken.

Je hebt werken die alleen jij kunt doen. Het kost tijd en geduld om een werk te maken dat je je voorstelt. Maar het werk waar je naar verlangt en wilt creëren, zal eerst jezelf bevredigen. En het zal enig effect hebben op iemand.

www.maturi-co.maturyu.com

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer