Rocio Vega

Wie had gedacht waar ik 20 jaar geleden zou eindigen toen ik voor het eerst in Spanje aankwam met een grote tas vol dromen, een Pentax K1000 en wat filmrolletjes.

Ik kwam cinematografieverlichting studeren (Septima ARS, Madrid), voor een jaar dat met een tweede jaar verlengd kon worden. Ik won een beurs om fotografie te studeren aan EFTI, Madrid, waar ik een bachelordiploma in digitale fotografie behaalde.

Ik was een zwart-wit, analoge filmliefhebber. De digitale wereld was nog maar net begonnen en was nog ver verwijderd van mijn droom om architectuurfotograaf te worden.

Onbedoeld begon ik te werken als trouwvideograaf – met een enorme camera op mijn schouders. Ik haatte elke seconde van die twee jaar, maar het hielp me te beseffen wat ik niet wilde doen.

Ik verhuisde naar een kleinere stad, na vijf jaar in Madrid te hebben gewoond, in de hoop mijn fotografiepassie te kunnen leven – ik begon bruiloften te fotograferen.

Mijn eerste jaar (2004) heb ik vier bruiloften gefotografeerd met mijn Canon Rebel 300D. Ik had geen idee wat ik aan het doen was.

Ik wist alleen dat ik niet wilde doen wat ik anderen zag doen; de klassieke portretten op dezelfde locaties en de geposeerde foto’s die naar de camera kijken.

Ik begon mijn reis naar zonnebloemvelden en gele landelijke velden. Binnen een paar jaar na het fotograferen op die onbekende locaties, begonnen alle andere fotografen mijn werk en mijn locaties te kopiëren.

Dat duwde me om terug te komen naar de stad en op straat te gaan schieten. Tegen die tijd was ik begonnen met het gebruik van off-camera flash (OCF) en had ik een assistent met een flitser op een monopod.

Maar ik had nog steeds geen idee van alle OCF-technieken die ik kon gebruiken. De flash modifiers die we vandaag gebruiken, waren nog niet eens in onze dromen.

Alles veranderde volledig in 2012. Ik realiseerde me dat er een universum was buiten mijn kleine stad met ongelooflijke fotografen die de industrie op hun kop zetten.

Ik ontdekte onverschrokken fotografen, fotoconventies en privéworkshops. Het was alsof ik tot dan toe in een grot leefde en plotseling de echte, moderne wereld in ging.

Het was en is nog steeds een geweldige en gepassioneerde reis. Ik leer mensen om open en leergierig te blijven omdat er zoveel nieuwe elementen van dit ambacht zijn die zich steeds verder uitbreiden.

Nieuwe lagen, nieuwe velden en genres, nieuwe technieken. Fotografie is zo welvarend, daar hou ik van.

Op een gegeven moment realiseerde ik me dat het niet alleen om technieken gaat. Ik heb sterk geleefde ervaringen die mijn leven hebben veranderd en me hebben geholpen te groeien als mens en fotograaf. Die ervaringen hebben mijn fotografie beïnvloed.

Onze lens spreekt over ons leven. Het pad van mezelf kennen is het pad van het vinden van mijn eigen stem, mijn eigen stijl. Door mijn ervaringen is mijn fotografie geëvolueerd en nu is mijn fotografie het pad van mijn leven.

Uitrustingslijst

Camera’s & Lenzen

XT-2 Fuji (x2)
Fujinon 14mm f/2.8
Fujinon 35mm f/1.4
Fujinon 50-140mm f/2.8
Platinum NP-W126S Batterijen

Verlichtingsuitrusting

Godox V1 (x2)
Godox AD200 (x2)
Godox XProF Flits Trigger
Godox VB26 Batterij
Godox AK-R1 Kit (ronde kop, honingraat, koepeldiffuser, snoot)

MagMod-uitrusting

MagBeam
Magbox
Magshoe
MagMod Creatieve Gels
MagWallet
MagSphere
MagGrid

Andere uitrusting

Sandisk SSD 1TB
Sony ICD-TX650 recorder |
GoPro 7
Nieuwe Vision Light Stand (5 secties, 210cm)
Sandisk Kaarthouder
Sandisk Extreme Pro 64GB kaarten
Bershka Fanny-Pack (voor batterijen)
Vanguard Alta Fly 55T |

Over My Gear

Het is niet de camera of de uitrusting die de foto maakt. Foto’s hebben jou nodig, je geest, je hart, je uitzicht. Daarom heb ik besloten om mezelf op te nemen in de versnellingsfoto. 😉

Elk stuk uitrusting dat je op deze foto ziet waar ik van hou, dat ik gebruik, is een deel van mij, is een verlengstuk van mijn lichaam en ziel.

Om te beginnen fotografeer ik al drie trouwseizoenen met de Fuji XT2-camera. Het heeft me een betere fotograaf gemaakt, mijn manier van fotograferen veranderd; het is stiller, lichter en veroorzaakt minder fysieke pijn.

Ik fotografeer nu nauwelijks met de camera in mijn gezicht, wat een enorme gamechanger is geweest voor mijn werk. Ik kijk met beide ogen naar wat ik probeer vast te leggen, ik kan glimlachen en me engageren, en ik kan verschillende punten van bekijken.

De drie lenzen die ik gebruik zijn degenen waar ik het meest van hou, de Fujinon 14mm f/2.8 is perfect voor mijn complexe foto’s en het heeft me gered tijdens het fotograferen in echt kleine ruimtes; het is mijn go-to lens.

De Fujinon 35mm f/1.4 is een prachtige portretlens, voor een intiemere benadering.

Twee jaar geleden heb ik de Fujinon 50-140mm f/2.8 toegevoegd. Mijn partner en fotograaf, Franck Boutonnet, raadde het aan. Ik hou van, hou van, hou van alles wat deze lens aan mijn oeuvre heeft toegevoegd.

Het heeft me geholpen om me beter te isoleren, mijn foto’s op te ruimen, meer recht in de camera te krijgen, en soms is het goed om verder weg te zijn van wat we vastleggen om het moment niet te verpesten.

Dit jaar ben ik begonnen met het gebruik van de Godox AD200 en ik werd er verliefd op. Ik voeg de bevestiging met ronde kop toe en hou gewoon van het licht dat ik van die combinatie krijg. Wanneer ik een MagMod MagBeam toevoeg, helpt het extra vermogen van de AD200 echt om de zon te overmeesteren.

Mijn oudste gear love, degene die al sinds 2015 bij me is: MagMod. Het was een gamechanger voor mij; Ik hou gewoon van het systeem, de kwaliteit van het product en de veelzijdigheid die het toevoegt aan mijn werk.

Als ik mijn favoriete uitrusting van MagMod moet kiezen, ook al vind ik het allemaal geweldig, fotografeer ik nooit zonder mijn MagBeam. Ik grap vaak dat de MagBeam mijn geliefde is – en ik heb net een derde gekocht!

De laatste toevoegingen aan mijn uitrusting, dit jaar, waren de Sony recorder en de GoPro 7.

Ik ben op het pad om te leren hoe ik een andere dimensie aan mijn werk kan toevoegen met behulp van video en geluid. Ik leer onderweg, maar het voelt als de richting die mijn fotografie opgaat.

We zullen zien wat de toekomst brengt!

Mijn enige klacht over al mijn spullen is het aantal batterijen dat ik moet dragen!

Je kunt meer van mijn recente werk zien op Instagram of op mijn website hieronder.

www.momenticos.photo | @momenticosbyrociovega

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer