Stephen Bunn

FacebookPinterestDelen

Ik ben Stephen Bunn en ik fotografeer bruiloften sinds 2007.

Ik begon met film, maar fotografeer nu uitsluitend digitaal. Ik ben gespecialiseerd in het fotograferen van bruiloften in een documentaire/fotojournalistiek stijl.

Ik fotografeer bestemmingsbruiloften en in het verenigd koninkrijk, maar het grootste deel van mijn werk is in donkere locaties in Londen – gemeentehuizen, pubs en privéclubs voor leden zijn het grootste deel van mijn werk.

Vroeger fotografeerde ik met slechts twee camera’s en twee lenzen; Nikon D700 met 35mm & 85mm. Na een aantal jaren op deze manier te hebben gefotografeerd, ben ik overgestapt op een 28mm omdat ik constant in situaties zat waarin ik net iets meer ruimte nodig had.

Van bruidsvoorbereiding in kleine hotelkamers tot in oude auto’s en dansvloeren… de 35mm sneed het gewoon niet. De 28mm werd mijn belangrijkste brood-en-boter lens op Nikon.

Leica bracht de Leica Q uit met 28mm f/1.7 lens, ik wist dat dit een camera voor mij zou zijn.

Ik hield van het toonbereik van de Leica DNG-bestanden naast de lichtgewicht en goed gebouwde behuizing. De eenvoudige bediening van de Leica camera’s met de mogelijkheid om de belichting snel aan te passen zonder de noodzaak om door eindeloze menu’s te bladeren, werkt zo goed met de manier waarop ik fotografeer.

Het duurde niet lang voordat ik overstapte naar de Leica SL voor mijn tweede lichaam. Die body fotografeer ik met de waanzinnig scherpe Leica SL 24-90mm f/2.8-4 zoomlens. Ik geloof niet in de hele prime lens over zoom zorgen voor luie composities … Ik zou liever in staat zijn om een scène snel in te kaderen zonder de noodzaak om in post bij te snijden.

Fotograferen in een fotojournalistieke stijl met snel bewegende actie, het is gemakkelijk om dingen te missen als je beperkte beweging hebt.

Voor donkere locaties en portretten gebruik ik de Simmilux SL 50mm f/1.4 en een oudere 90mm f/2 handmatige focus M lens die ik bevestig met een M adapter.

Ik gebruik ook een paar flitsers wanneer dat nodig is. YongNuo YN-560 III Flashgun, Niets bijzonders als ik altijd fotografeer handleiding ze zijn goedkoop en worden bashed over een behoorlijke beetje. Ik fotografeer flash off camera met een Nissin NI-HI40N Compact Flashgun op de Q, zodat ik meer controle heb over de richting van het licht.

Ik bewaar mijn kit in een Peli-koffer 1500 wanneer deze niet in gebruik is. op de trouwdag draag ik meestal en Lowepro ProTactic 250 AW rugzak of Domke F802 Reporter’s Satchel (Zwart).

Na het proces blijf ik Camera Bits Photo Mechanic gebruiken voor het verwijderen van foto’s & Adobe Lightroom voor mijn Edit.

www.stephenbunnphotography.com | @stephenbunnphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer