Ryan Goolds

FacebookPinterestDelen

Hallo. Ik ben Ryan. Ik run Sea Salt Moments die helemaal over bruiloften gaat. Ik heb sinds 2013 bijna 200 bruiloften vastgelegd en hou van de intensiteit en variatie die het biedt.

Tot dit jaar waren al mijn lenzen en camera’s Canon-gebaseerd, met verschillende lenzen van Sigma, Samyang en natuurlijk lenzen uit de L-serie, maar ik besloot om een aantal spiegelloze camera’s uit te proberen en maakte in januari de overstap naar Sony.

Ik probeer mijn kit zo minimaal mogelijk te houden omdat ik veel bij me heb op bruiloften, maar ik gebruik drie primaire lenzen op een bruiloft; de 35mm, 85mm en 135 G-master, dat is een beest.

Ik denk dat de Sony-opstelling goed voor mij werkt, omdat bruiloften zo snel zijn, moet je je aanpassen en door de realtime weergave van de belichting te hebben, helpt het bij het wijzigen van instellingen naar de juiste op belangrijke momenten.

Camera

Sony A7 III x2: Ik heb ervoor gekozen om twee van deze camera’s als mijn setup te gebruiken in plaats van de ongelooflijke A9 vanwege het budget als ik eerlijk ben. De hype achter de A7 III was geweldig en toen ik eenmaal gewend was aan de setup, heb ik sindsdien niet meer achterom gekeken. De scherpstelmogelijkheden zijn waanzinnig nauwkeurig, met name de gezichts- en oogherkenning. Ik gebruik deze lichamen nu voor elk project.

Lenzen

Al mijn lenzen zijn priemgetallen, en ik heb dit gedaan omdat het me meer laat bewegen en dingen vanuit verschillende perspectieven laat zien, wat helpt bij bruiloften, omdat het je dichter bij de actie brengt.

Sony 135 f/1.8: Ik wilde een afstandslens krijgen, en nadat ik de Canon 70-200mm f/2.8 had gehad, besloot ik dingen te veranderen en een prime te krijgen om mezelf te pushen om meer te bewegen en in de juiste positie te komen in plaats van de camera al het werk te laten doen.

Ik haal deze lens vaak tevoorschijn voor de toespraken en openhartige kiekjes. Mijn favoriete onderdeel van dit objectief is de bokeh en lage F-stops, en bij weinig licht doet het wonderen.

Sony 85mm f/1.8: Ik heb deze lens voor het grootste deel van de tijd op mijn tweede body. Het is de perfecte brandpuntsafstand voor bruiloften, of het nu de ceremonie, bruidsvoorbereiding of portretten zijn. Het is licht maar nog steeds een goede maat om vast te houden zonder mijn handen te belasten.

Sony 55mm f/1.8: Ik krijg deze lens er niet vaak uit, maar in de zeldzame gevallen zal ik hem gebruiken voor verschillende weergaven op de dansvloer en portretten. Ik geloof dat elke fotograaf een 50/55mm moet dragen, omdat ze zo aanpasbaar zijn en goede oplossingen voor weinig licht bieden met de lage F-stops.

Sigma 35mm f/1.4: Dit is mijn go-to lens in elke situatie. Ik had dezelfde lens voor Canon voordat ik overstapte naar Sony en zelfs na het lezen en bekijken van reviews online, nam ik de kans en hou nog steeds van de scherpte van de Sigma ten opzichte van de Sony.

Verlichting/Triggers

Godox V350’s x3: ze zijn goedkoop, vergelijkbaar en ideaal voor elke trouwfotograaf met alle functies van een andere vergelijkbare flitser, bijvoorbeeld de Sony HVLF60 die veel duurder is.

Godox X1T-S Trigger x1: Met het Godox-systeem heb je slechts één trigger nodig om een gekanaliseerde verlichtingsopstelling in te stellen, en het is supereenvoudig in te stellen. Er zijn ook geen extra triggers nodig voor de externe flitsers, wat voor mij een verkoopargument was.

Tassen/Riemen

HoldFast MoneyMaker: Ik had vrienden die ze gebruikten en dacht dat ik ze eens zou proberen en hield absoluut van het gemak en de ondersteuning van het wisselen van camera’s en me geen zorgen te hoeven maken over het laten vallen ervan. Ik zou een sterk leren cameraharnas aanbevelen voor elke evenementen / trouwfotograaf.

HoldFast Polsband: Ik gebruik dit voor de dansvloer omdat het me de zekerheid geeft om de camera veilig te houden zonder dat de camera uit mijn handen valt.

Lowepro Protactic 450 AW: Ik gebruik deze tas nu al meer dan drie jaar en hij voelt erg veilig en ondersteund wanneer hij op bruiloften wordt meegenomen wanneer dat nodig is.

Statieven

Ik gebruik twee Manfrotto lichtstandaards voor verschillende tijden op de dag. Ik gebruik graag zoveel mogelijk natuurlijk licht, maar speel ook graag met flitslicht, vooral in de wintermaanden.

Hardware en software

Ik gebruik Lightroom Classic en Photoshop Classic voor het grootste deel van mijn postproductie met verschillende presets die zijn aangepast aan een stijl die ik leuk vind van andere leveranciers. Ik probeer mijn werk contrasterend en tijdloos te houden zonder het te veel te verzadigen.

iMac 21 inch: voor op kantoor.

iPad Pro: voor onderweg.

Verschillende WD passport harde schijven: Ik geloof dat het hebben van meerdere harde schijven het risico vermindert om op een bepaald moment een enorme hoeveelheid werk te verliezen in plaats van minder gegevensopslag te gebruiken.

MISC.

Bananen, Paracetamol, Deodorant, Prisma’s, Batterijen, Schoonmaakset, Timberland laarzen, want ze zijn het meest comfortabele schoeisel als je 12 uur op je voeten staatde onze, en tal van andere stukjes zoals reserve lensdoppen, flitsschoenovertrekken, enz.

Ik geloof dat er een tijd in de geschiedenis is voor huwelijksfotografie en die tijd is nu.

Met de opkomst van technologie en de betaalbaarheid van alles, de enorme hoeveelheid blogs en invloedrijke inhoud, sociale media, smartphones en vele andere factoren, wordt het voor iedereen met interesse in fotografie steeds gemakkelijker om vast te lopen, en ik klaag niet.

Ik heb ooit in die situatie gezeten en het heeft me naar een perfecte start in mijn carrière geleid en zonder nieuwkomers in de industrie zouden we onszelf niet pushen om creatief te zijn en dingen anders te zien, zodat we opvallen en in bedrijf blijven. En wie houdt er nou niet van een goede bruiloft!

www.ryangooldphotography.co.uk | @ryangooldphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer