Visual Flow Presets Review

Visual Flow is een nieuw beeldontwikkelingsbedrijf dat is ontstaan door een samenwerking tussen SLR Lounge en DVLOP.

Visual Flow heeft twee pakketten met presets beschikbaar; het Modern Preset Pack (er zijn meer pakketten in ontwikkeling) voor wereldwijde look-and-feel en ook hun retoucheergereedschappen voor de lokale aanpassingen zoals penselen.

Visual Flow is van mening dat de meeste vooraf ingestelde pakketten in Lightroom niet werken omdat ze zijn ontworpen voor ideale lichtomstandigheden.

Ze beweren dat dit betekent dat de fotograaf langer bezig is met het aanpassen van de preset, waardoor een van de voordelen van het kopen van een preset pack teniet wordt gedaan.

Hun oplossing? Met behulp van hun interne cameraprofiel en verwerkingsexperts van DVLOP om een nieuwe gepatenteerde aanpak te bieden.

Ik ben altijd een beetje een scepticus geweest als het gaat om Lightroom Presets, omdat degenen die ik kort heb geprobeerd, de schuifregelaarposities slechts ruw hebben veranderd en ik ben nooit te overweldigd geweest met de resultaten. Een voorinstelling ziet er misschien prima uit op de ene afbeelding, maar doet helemaal niets voor een andere afbeelding.

Ik geef er de voorkeur aan om mijn eigen presets te ontwikkelen om de Nick Church Photography look en feel te geven, maar ik ben altijd op zoek naar manieren om de kwaliteit, consistentie en efficiëntie te verbeteren, dus laten we deze testen!

Inhoudsopgave

Hoe werken visual flow presets?

  • De preset packs

Om Visual Flow-presets te creëren, werkt SLR Lounge samen met DVLOP-experts op het gebied van cameraprofieltechnologie en RAW-verwerking.

Hierdoor konden ze wat ze de ‘Colour Engine’ noemen creëren om elke preset zijn uiterlijk te geven.

Een belangrijke aanvulling hierop is wat zij ‘Lighting Condition Based Development’ noemen.

Er zijn veel technische details hieromheen, maar om samen te vatten, betekent dit dat de preset zich bewust kan zijn van wat de lichtconditie is en zich kan aanpassen aan elk beeld en elke lichtomstandigheden.

Het is dit, in plaats van een one-size-fits-all preset die de Visual Flow Presets een beetje intrigerender maakt.

Er is een 2-stappenbenadering voor hoe Visual Flow Presets u de gewenste look geven:

Stap één: Kies het vooraf ingestelde pakket voor uw gewenste look. Dit is eenvoudig, er is er op dit moment maar één, het Modern Preset Pack, maar er zullen er meer volgen.

Stap twee: Selecteer de lichtconditie in de vooraf ingestelde map die het beste overeenkomt met die van de foto. Dit triggert de Colour Engine om te werken met de verlichting die je in de scène hebt.

Deze aanpassing aan lichtomstandigheden zou je in de meeste gevallen een ‘one-click-preset’ moeten geven, wat natuurlijk je workflow versnelt en ook voorkomt dat je veel dingen hoeft te veranderen, wat een oorzaak is van inconsistentie met preset-gebruikers die ik heb opgemerkt.

De presets veranderen niet alleen alle toonregelaars, maar passen ook de belichting aan. Dit is belangrijk omdat de meeste presets die ik eerder heb gebruikt allemaal belichtingsaanpassing nodig hebben die de workflow vertraagt.

Samen met deze look-and-feel presets krijg je ook een selectie van wereldwijde tools. Deze omvatten ruisonderdrukking, filmkorrel en radiale filters voor specifieke fototypen.

In tegenstelling tot de slimme RAW-verwerking zijn deze echter alleen het instellen van de sharpening- of ruisregelaars op vooraf gedefinieerde waarden.

Toch handig om deze preset te hebben, vooral voor beginners waar de hoeveelheid gladstrijken of verscherpen die nodig is niet duidelijk is.

  • De retoucheergereedschappen

Dit pakket bevat voorinstellingen voor de lokale aanpassingsgereedschappen, zoals filters en penselen.

Er is een enorm aantal van deze beschikbaar, van modificaties zoals het onthullen van clouddetails, het toevoegen van lipgloss en alles daartussenin! Ze zijn mooi gecategoriseerd, zodat je kunt vinden wat je zoekt.

Net als bij de algemene tools hierboven, lijken deze minder baanbrekend omdat ze in schuifregelaarposities in de tool kiezen, maar toch, voor degenen die beginnen met Lightroom, is er veel tijd bespaard in het hebben van deze voorgekookt.

Gebruiksgemak

Het installeren van de Visual Flow-presets is triviaal eenvoudig – dubbelklik gewoon op het pakket voor OSX en dat is alles. De volgende keer dat je LR start, heb je meer presets dan je in eerste instantie weet wat je ermee moet doen!

Ter voorbereiding op voorinstellingen raad ik u aan om in Lightroom de snel getitelde optie ‘Hover preview-voorinstellingen in loep inschakelen’ in te schakelen, die u kunt vinden op het tabblad Prestaties van Settings.

Ik heb de mijne een paar Lightroom-versies geleden uitgeschakeld omdat het bugs introduceerde die sindsdien zijn opgelost. Maar u moet het effect van elke voorinstelling zien voordat u deze toepast, dus zorg ervoor dat deze is ingeschakeld.

Ik heb een verzameling afbeeldingen gemaakt van enkele recente bruiloften, alle virtuele kopieën gereset naar de SOOC-versie, en de set werd gekozen vanwege de variatie in licht gedurende de dag.

Terwijl ik door de afbeeldingen ging, selecteerde ik de preset die het licht beschreef dat het beste bij het beeld paste. Samen met de voorbeeldoptie van Lightroom is dit een ongelooflijk snelle manier om uw afbeeldingen in vorm en consistent te krijgen.

Het feit dat de preset de belichting verandert om ‘over’ rechts te zijn, maakt dit echt een deal met één klik.

Met mijn eigen presets zijn ze altijd te donker na en hebben ze dus een variabele hoeveelheid exposure boost nodig, maar niet met deze.

Nadat de visual flow-voorinstelling is toegepast, blijft de belichtingsschuifregelaar echter op nul staan, dus ik neem aan dat deze de belichting onder de motorkap verandert als onderdeel van het DVLOP-profiel dat Adobe vervangt. Slim.

Het selecteren van het juiste licht was heel eenvoudig. Ik koos voor de optie ‘Soft Light’ voor alle indoor natural-light opnames, en de ‘Hard Light’ voor de zonnige buitenfoto’s.

Deze doen allebei hun respectievelijke werk heel goed – de laatste gaat bijvoorbeeld agressiever om met de hoogtepunten dan de eerste. Maar je ziet nooit verpletterde hoogtepunten, het is allemaal heel subtiel gedaan.

Je kunt niet zien wat er onder de motorkap gebeurt met de Visual Flow-presets, en om eerlijk te zijn hoef je dat ook niet te doen. Het bewijs zit hier in de pudding, met foto’s die direct uit de doos het merk raken.

Het was interessant om te zien hoe de schuifregelaars worden gemanipuleerd. Naast de basistoongereedschappen was er een mooi beetje contrast met een S-Curve in het Tone-Curve-paneel.

De tinten zijn een beetje aangepast en je kunt zelfs zien dat er een zachte split-tone is aangebracht met enkele warme kleuren.

Dit is wat helpt om de natuurlijke warmte en heldere tonen te geven die kenmerkend zijn voor deze preset.

Resultaten

In de praktijk met Visual Flow, terwijl sommige afbeeldingen alles correct hadden ingebeld met de enkele vooraf ingestelde klik, hadden sommige een beetje een aanpassing nodig voordat ze waren zoals ik ze wilde.

Meestal zat het in de huidtinten die iets meer richting magenta gingen dan mijn voorkeur, maar dat is gewoon een stilistisch iets en in ieder geval makkelijk te corrigeren.

Maar toen ik dat eenmaal had gedaan, was ik blij met hoe ze eruit zagen, en gezien de moeite die ik had gedaan, was ik erg onder de indruk.

Visual Flow wordt een enorme sprong voorwaarts voor iemand die zijn eigen presets nog moet ontwikkelen.

Het Modern Presets Pack is niet al te stilistisch en ziet er nog steeds natuurlijk uit en dus zijn ze een geweldige manier om uw afbeeldingen die professionele boost te geven met één (of misschien twee) klikken.

Voor een paar afbeeldingen dook ik meteen in de Retouching Tools.

Hier vond ik een aantal serieus nuttige borstels voor het gladstrijken van de huid, het verwijderen van rimpels en het definiëren van ogen en nog veel meer.

Ze zijn mooi gecategoriseerd, dus je gaat bijvoorbeeld naar de sectie ‘Ogen’ en hier kun je mascara, catch-lights of iris toevoegen. Skin, Lips, Sky krijgt ook een vergelijkbare rijke set onderwerpspecifieke tools.

Ik doe een goede hoeveelheid ontwijken en branden op mijn foto’s in vergelijking met sommige fotografen en dus was ik erg blij om zulke uitgebreide ontwijk- en brandgereedschappen te zien.

Ze zijn zorgvuldiger samengesteld dan alleen het verhogen of verlagen van de belichting (wat mijn gebruikelijke aanpak is) en maken het mogelijk om hooglichten of schaduwen afzonderlijk aan te passen, wat een niveau van precisie is dat ik nog nooit heb geprobeerd.

Het zijn complexe hulpmiddelen die gemakkelijk en op natuurlijke wijze een deel van het beeld optillen zonder het karakteristieke uiterlijk van een peuterschilderij erop, wat kan gebeuren wanneer de instellingen niet correct zijn. Erg handig voor die ‘helden’ foto’s die wat meer Lightroom liefde gaan krijgen.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voor (raw) / afters van een selectie van de shots die ik heb bewerkt met de Visual Flow Presets.

Deze zijn allemaal gemaakt met de bewerking met één klik. Ik denk dat dit het beste de kracht van dit pakket laat zien.

De preset heeft de huidtinten hier echt mooi naar voren gebracht in vergelijking met de raw. De beelden waren oorspronkelijk onderbelicht en dit werd naar het juiste niveau getild.

Nogmaals, huidtinten mooi. Ik hou van het extra contrast dat in de opname is gedraaid. Ik heb zijn knoopsgat gemarkeerd met het detailpenseel uit de ‘Retouching Tools’

Naast het inbellen van de preset voor zacht licht, heb ik ook de Retouching Tools uitgebreid op de bruid gebruikt (hoewel ze het niet nodig had, wilde ik de effecten laten zien). Extra mascara, verlichting van de iris, gladheid van de huid, vermindering van lijnen en catchlight allemaal toegevoegd. Het ziet er ook allemaal heel natuurlijk uit.

Dit is een voorbeeld van een opname waarbij ik dacht dat de huidtinten te ver naar magenta bewogen. Het is gemakkelijk te corrigeren, maar dit toont het schot vóór de correctie. Andere delen van het beeld zien er echter heel goed uit.

Mooie schone behandeling van deze natuurlijke scène. Goede details zijn uit de schaduwen van de bomen gehaald en de lucht mooi in balans gebracht.

Waar voor je geld

De Visual Flow-toolkits beginnen vanaf $ 95 voor het Modern Preset Pack en / of de Retouching Kit.

Voor $ 165 krijg je de Modern &Retouch-bundel, die het volgende bevat:

  • 10 voorinstellingen met één klik
  • gratis moderne &retoucherende bundelupdates
  • 47 krachtige retoucheerpenselen
  • 26 geavanceerde scènetools

Als u een professionele fotograaf bent die geld verdient via huwelijks- of portretfotografie, lijkt dit waarschijnlijk een betaalbare en verstandige investering in uw bedrijf.

Bekijk hier de volledige prijzen.

Conclusie

Ik heb nog nooit een vooraf ingesteld pakket gebruikt en had ze afgedaan als een beetje een gimmick. Ja, ik zie in Photoshop dat acties heel krachtig kunnen zijn, maar heb Lightroom nooit echt als een goede kandidaat beschouwd.

Ben ik bereid mijn woorden op te eten? Eigenlijk vooral, ja!

Voor fotografen die nieuw zijn in Lightroom, nog steeds hun stijl of consistentie ontwikkelen of op zoek zijn naar manieren om hun workflow te stroomlijnen, vereisen de Visual Flow Presets een goede look.

Met bekende docenten SLR Lounge en input van DVLOP’s boffins dan is er hier zeker sprake van een ‘geheime saus’ die zorgt voor een soepele, natuurlijke en (belangrijk) efficiënte toepassing van presets die achteraf weinig of geen geknutseld hoeven te worden.

De retoucheertools zullen elke fotograaf, nieuw of oud, iets geven om over te glimlachen, omdat er hier verschillende trucs zullen zijn die ze niet gebruiken. Of dat ze misschien wel in photoshop doen, maar efficiënter goed kunnen doen binnen Lightroom. Sterk aanbevolen

Alle afbeeldingen www.nickchurchphotography.co.uk