Sam Wyper

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Sam. Ik ben een trouwfotograaf gevestigd aan de oostkust van Australië. Ik fotografeer nu al vier jaar bruiloften en ben net zo verliefd op het fotograferen van bruiloften als de dag begon (hoewel misschien niet zo nerveus meer over het hele ding).

Er zijn zoveel uitdagingen die gepaard gaan met het fotograferen van bruiloften. Ze kunnen erg snel zijn, momenten zijn vluchtig, het coördineren van groepen mensen kan op zijn zachtst gezegd moeilijk zijn, en als fotografen hebben we vaak geen controle over de belichting en moeten we werken met wat de situatie ons ook voorschotelt.

Ondanks alle moeilijkheden met het fotograferen van bruiloften, zijn er altijd zoveel echt lonende momenten te beleven. Ik jaag altijd die Nanna-tranen na, volg episch licht en zoek naar nieuwe perspectieven om het verhaal van de dag over te brengen. Huwelijksfotografie is zo veelzijdig en ik heb echt betrouwbare uitrusting nodig om de dag door te komen.

Camera

Sony A9 – Mijn go to bodies zijn Sony A9’s waarvan ik er altijd twee bij me heb die aan mijn Holdfast Moneymaker zijn bevestigd. Ik begon met Canon 5D Mark IV’s, maar toen Sony hun A7 III-model uitbracht, werd ik volledig weggeblazen door de autofocus en andere mogelijkheden die een spiegelloos systeem bood. Het is eerlijk om te zeggen dat ik meteen verslaafd was.

Toen ik besloot om de definitieve overstap naar Sony te maken, heb ik geïnvesteerd in een paar A9’s, voornamelijk voor de mogelijkheid om in stilte te fotograferen onder alle lichtomstandigheden. De mogelijkheid om in stilte te fotograferen heeft me in staat gesteld om meer stealthy te zijn, dichter bij de actie te komen en meer emoties vast te leggen zonder het klik-, klik- en klikgeluid in de gezichten van mensen.

Wat mijn lenzen betreft, was de grootste factor die mijn keuze beïnvloedde het gewicht. Voor mijn Sony-dagen herinner ik me dat ik thuiskwam met krakende schouders en een zere rug, soms moest ik opstaan en de volgende dag het hele ding opnieuw moest doen. Hoewel Sony-body’s qua gewicht vergelijkbaar zijn met Canon-body’s, zijn de lenzen die momenteel worden aangeboden veel lichter in gewicht en ook scherp.

Mavic Pro 2 – Mijn recente investering in een drone heeft zichzelf vrijwel meteen terugverdiend met koppels die vroegen dat ik de drone op hun bruiloft zou gebruiken. Het hebben van een drone heeft me uitgedaagd om locaties vanuit een ander perspectief te bekijken.

DJI Smart Controller – Wanneer ik de drone gebruik tijdens een portretsessie op een bruiloft, moet ik de drone zo snel mogelijk in de lucht kunnen krijgen. Er wordt minder gerommeld met de Smart Controller en het ingebouwde scherm is kristalhelder. Ik kan in minder dan een minuut een drone in de lucht hebben met één slimme controller. Ik wou dat het wat lichter was, maar hé, we kunnen niet alles hebben, toch?

Lenzen

Sony 35mm f/1.8 Super lichtgewicht, kleefpunts scherp, een geweldige reportagelens. Ja, ik ben verleid door de nieuwe Sony 35mm f/1.4 GM, maar mijn kleine handige 1.8 lens draagt zijn gewicht tien keer over.

Sony 55mm f/1.8 Zeiss – Zeer vergelijkbaar in gewicht en uiterlijk met mijn 35mm f/1.8. Een geweldige mid-telelens voor echt strakke ceremonies en creëert prachtige portretten.

Sony 85mm f/1.8 – De lichtste 85mm Sony lens in de aanbieding. Is de bokeh goed genoeg voor mij op 1.8? Zonder twijfel, ja.

Sony 50mm Macro f/2.8 – Voor mijn detail en ringfoto’s. En dan is het bye-bye voor de rest van de dag.

Sony 24-105mm f/4 – Ik kocht dit oorspronkelijk nadat ik hoorde dat Davina en Daniel deze lens uitsluitend gebruikten voor hun bruiloften. Voor mij is dit mijn go-to familieportretlens. Het hebben van een zoom kan superhandig zijn voor het vastleggen van familieportretfoto’s. Ik gebruik het ook af en toe voor ceremonies waarvan ik weet dat ik het 24mm-perspectief tijdens een groot deel van de ceremonie nodig zal hebben.

Verlichting/Triggers

Godox 860II – Ze doen het werk prima voor wat ik nodig heb.

Godox X Pro S flitstrigger – Voor al mijn off-camera flash gebruik. Werkt heel goed.

Flash Accessoires – Magod Gels, Mag Grid, Mag Sphere en Mag Bounce. Ik gebruik meestal 1/4 gels bij het stuiteren van flitsen in recepties en rasters in combinatie met bollen voor off-camera flitsportretten.

Tassen/Riemen

Holdfast Moneymaker – Strak design, voelt geweldig aan, laat me eruit zien als een enorme hipster. Om de camera’s steviger vast te maken heb ik geïnvesteerd in Manfrotto Tripod platen en Back Rapid clips.

Hardware en software

Presets – Atlas presets van Tribe Archipelago. Plus de vreemde DVLOP-preset in het mengsel.

Samsung Portable SSD T7 – Razendsnel, klein genoeg om comfortabel in mijn zak te passen en ik hoef geen tranen te vergieten als ik hem per ongeluk op de grond laat vallen.

Pro Grade Digital USB 3.1 Gen 2.0 Dual-Slot Card Reader – Supersnel, geweldig voor als ik snel mijn SD-kaarten naar de computer na een bruiloft.

MacBook Pro 15″ – De Ferrari van de laptops.

Wacom Intuos – Het leven is gewoon zoveel gemakkelijker met een.

MISC.

Atmosfeer Aerosol – Ik vind meestal een dronken gast die bereid is om het dek te raken en de aerosol te spuiten terwijl ik mijn off-camera flitsportretten maak. Koppels lijken het te graven. Ik ben niet zeker over hun bruiloft gasten hoor …

Zen Space Desk – Ik ben friggin verliefd op mijn nieuwe elektronische sta-bureau. De toevoeging van het geïntegreerde kabelmanagementsysteem, de One Plug Power Station en de antivermoeidheidsmat waren geen hersenspinsels.

Uiteindelijk zou ik willen dat ik het soort minimalistische fotograaf kon zijn dat rockt met twee body’s, twee lenzen en goed is om te gaan. Maar elk stuk in mijn uitrusting dient zijn eigen unieke doel en ik ben super blij met mijn huidige setup.

Moet ik proberen meer van mijn spullen te minimaliseren? Waarschijnlijk. Ga ik investeren in een Samyang 14mm f/2.8 autofocus voor astrofotografie portretten en de onmogelijk brede portretten? Hoogstwaarschijnlijk wel.

www.samwyperphotography.com | @samwyperphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer