Sara Rogers

Hallo! Ik ben Sara Rogers, een trouwfotograaf gevestigd in Vancouver, Canada. Ik kwam fotografie tegen na een baan als interieurontwerper en heb de afgelopen drie jaar bruiloften gefotografeerd. Ik heb eindelijk iets gevonden waar ik super gepassioneerd over ben; Ik hou van het fotograferen van bruiloften, elopements en avonturen en kon me niet voorstellen dat ik iets anders zou doen!

Tijdens de afgelopen drie seizoenen van het fotograferen van bruiloften, is mijn uitrustingstas langzaam geëvolueerd en nu draag ik alles wat ik nodig heb voor een trouwdag in een Think Tank Airport Roller Bag.

Ik hou het graag simpel, vooral op het gebied van verlichting, en werk waar mogelijk het liefst met omgevingslicht. Dingen veranderden echt voor mij toen ik begon te fotograferen met de Nikon D750. Het dynamisch bereik en de prestaties bij weinig licht zijn zo goed dat ik mijn ISO kan stoten en toch zonder flits kan fotograferen tot het dansende gedeelte van de avond. Ik ben benieuwd wat de D850 heeft te bieden, dat zal mijn volgende aankoop zijn (wanneer ik het me kan veroorloven om er twee te kopen)!

Ik bestudeer altijd het licht en zie hoe het gedurende de dag verandert. Sommige van mijn meest interessante foto’s zijn voortgekomen uit moeilijke lichtomstandigheden.

Ik werk beter onder druk, dus ik probeer uitdagende situaties te gebruiken om mijn creativiteit te beïnvloeden en uit te putten. Dit helpt ook bij klanten, vooral op een trouwdag. Als je kalm kunt blijven, helpt het om ze te ontspannen en stelt het hen in staat om je te vertrouwen om je werk te doen.

Vanwege mijn achtergrond in design word ik ook voortdurend geïnspireerd door architectonische details zoals trappen, repetitieve functies en verschillende texturen, dus je zult deze dingen vaak in mijn werk zien.

Mijn comfortzone is over het algemeen breed fotograferen met een 35mm om veel van het landschap achter een paar vast te leggen, en ik hou van de documentaire kwaliteit van die lens. Ik heb onlangs ook een 58mm gekocht en het is mijn go-to tweede lens geworden, vanwege de bokeh en de mogelijkheden bij weinig licht.

Ik ben zo nederig om op Shotkit te worden vermeld naast zoveel getalenteerde fotografen wiens werk ik echt bewonder, heel erg bedankt dat je het me hebt gevraagd!

Mijn kit

Camera:

Nikon D750 (x 2)
Ik ben zo blij met de prestaties van deze camera, de AF is supersnel en het dynamisch bereik is geweldig. Ik fotografeerde vroeger met een D800 maar de bestandsgroottes van de D750 zijn veel beter beheersbaar. Ik hou van de dubbele SD-kaartsleuven – geen super dure CF-kaarten meer kopen – plus ik heb een SD-sleuf in mijn MacBook, dus ik upload liever op die manier.

Lenzen:

Nikon 105mm f/2.8

Af en toe als ik geïnspireerd ben, haal ik deze lens tevoorschijn voor een macro detailopname, maar ik gebruik hem ook af en toe als portretlens als ik veel compressie wil.

Nikon 85mm f/1.4

Ik gebruik deze lens meestal tijdens de ceremonie of als ik een gestikte afbeelding pano doe.

Nikon 58mm f/1.4

Een van mijn favoriete lenzen en verlaat zelden mijn camera. De dromerige bokeh en zachtheid van dit objectief geven het een kwaliteit waar ik van hou!

Nikon 35mm f/1.8

Mijn meest gebruikte lens, het is geweldig voor een documentaire gevoel. Ik koos voor de goedkopere 1.8-versie omdat het een fractie is van de prijs van de 1.4 en veel lichter. Ik ga over het algemeen sowieso niet breder dan 2.2 dus dit objectief is voor mij logisch.

Sigma 24mm f/1.4

Ik gebruik deze lens altijd op de dansvloer om een beetje meer van de actie in het frame te krijgen. Ik gebruik een sluitersleeptechniek waarbij ik handmatig scherpstel op f / 11, dus de Sigma-kalibratieproblemen zijn geen probleem geweest met deze lens, omdat de meeste problemen met Sigma met de grotere diafragma’s zijn.

Verlichting:

Nikon SB-700 Speedlight (x2)
Ik gebruik on-camera flitser meestal tijdens het dansen. Soms zet ik hem aan in een donkere ontvangstruimte.

Magmod Magsfeer

Geweldige aanvulling op de snelheidslichten, de MagMod verspreidt het licht mooi en je kunt wat directe flitser introduceren zonder mensen te verblinden.

LumeCubes (x2)
Dit zijn superhandige kleine LED lampjes die ik onlangs heb opgepikt, ze zijn echt licht van gewicht en je kunt steek ze gewoon in je zak of lenstas als je een extra stoot licht nodig hebt tijdens de eerste dans of als je nachtportretten maakt. Ze worden geleverd met verschillende CTO’s en gekleurde gels en je kunt ze gemakkelijk overal optuigen met een aantal kleine Gorilla Pods.

Ander:

Holdfast Money Maker Dual Camera Harnas

Superhandige band, houdt het gewicht van de camera’s mooi verdeeld over beide schouders. Ik heb minstens één gast per bruiloft commentaar op mijn riem, dus het is een goede gespreksstarter. Mijn enige klacht is dat als je het oude model hebt met de d ringen en lang haar je altijd je haar omhoog moet dragen of het wordt uitgetrokken.

Think Tank Airport Roller Tas

Geweldige tas en super duurzaam, gemakkelijk om mee te reizen ook. Het Airport-model heeft rugzakriemen, maar ik heb ze nog nooit gebruikt. Ik zou waarschijnlijk een model krijgen dat de riemen niet heeft als ik een ander zou kopen.

Eneloop oplaadbare batterijen

Ik heb veel van deze oplaadbare in mijn tas voor mijn flitsers. Ik vind dat ze langer meegaan dan de traditionele niet-oplaadbare batterijen, plus ze zijn beter voor de planeet 🙂

32 GB Sandisk Extreme Pro SD-kaarten 95MB / s

Mijn camera’s hadden bufferproblemen voordat ik overschakelde naar deze kaarten, nu kan ik zonder problemen continu fotograferen.

Shootsac Lenstas

Ik vind deze tas leuk omdat hij mooi tegen mijn heup past en prima opbergruimte is voor een extra lens en al mijn back up kaarten en batterijen. Mijn enige klacht is dat het gewicht niet gelijkmatig verdeeld is, dus je moet de hele dag van schouder blijven wisselen.

Think Tank Batterij- en kaarthouders
Ik heb verschillende Think Tank Pocket Rocket SD Card wallets want als ik meerdere bruiloften in één weekend fotografeer, neem ik graag een nieuwe portemonnee en kaarten mee voor elke bruiloft, gewoon om ervoor te zorgen dat alles aan het einde van het weekend correct is geüpload voordat ik kaarten formatteer! Ook maken ze handige batterijhoesjes die alles bij elkaar houden.

sararogers-photography.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer