Sarah Medaert

Hallo, ik ben Sarah Medway, een buitenfotograaf gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Mijn liefde voor fotografie begon via mijn vader en ontwikkelde zich tijdens mijn studie aan het Ravensbourne College of Art and design in Kent.

Nu ben ik freelance grafisch ontwerper en daarnaast streef ik ook fotografie na, voornamelijk landschappen rond de Eden Valley in Kent en de zuidkust.

Ik ben een leider van een fotografieworkshop voor The National Trust, Kent Wildlife Trust en The Big Cat Sanctuary in Kent – ik ben gepassioneerd over het behoud van ’s werelds bedreigde grote katten.

Ik begon vele jaren geleden met een filmcamera, een Pentax ME Super. Dit was een prachtige kleine camera en het hield mijn hand vast tijdens het studeren voor de fotografiekant van mijn diploma.

Toen digitaal opkwam, vond ik het gebrek aan resolutie en sluitervertraging frustrerend en uiteindelijk onbevredigend binnen mijn prijsklasse en gaf ik nog steeds de voorkeur aan mijn filmcamera. Dit veranderde toen ik de Canon 5D Mark I kocht, met een volformaat sensor en redelijk betaalbare prijs. Tevreden met de resultaten van de Mark I, Ik kocht de 5D Mark II in 2009.

Ik geniet van het vastleggen van weer, stormen en het moment waarop licht het landschap transformeert en de elementen van de natuur sfeer en textuur onthullen. Ik vind het fijn om mijn camera de hele tijd bij me te hebben voor deze vluchtige momenten van magisch licht. Ik heb echter de omvangrijkheid van mijn kit een probleem gevonden om mee te sjouwen. Zeker als ik door klanten gevraagd word om onhandig te bezoeken om locaties te bereiken.

Mijn kit moet in staat zijn om afbeeldingen met een hoge resolutie te produceren voor commerciële reproductie. Ik schrijf en produceer fotografie voor verschillende publicaties, waaronder BBC Countryfile magazine. Ik heb geëxposeerd in het centrum van Londen, waaronder The Mall Galleries en OXO Gallery.

Ik kreeg de opdracht van Leeds Castle om het kasteel en het terrein in de loop van een jaar te fotograferen en de seizoenen en het weer vast te leggen. Dit culmineerde in een tentoonstelling in het kasteel en mijn afbeeldingen worden nu gebruikt op veel kasteelwinkelproducten.

Een jaar geleden kocht ik een Fuji X-T2, waar ik van hou. Het is intuïtief te gebruiken, zeer draagbaar en het produceert uitstekende resultaten. Bovendien heeft het een aantal vrij extreme weersomstandigheden overleefd.

Mijn huidige kittas is opgebouwd rond landschaps-, natuur- en big cat fotografie.

Mijn essentials voor een uitstapje zijn:

1. Fuji X-T2

2. Fuji XF 55-200mm f/3.5-4.8

3. Fuji XF 18-55mm f/2.8-4

4. Fuji XF 100-400mm f/4.5-5.6

5. Fuji 10-24mm f/4

6. Manfrotto 190CL statief met 390RC2 kop

7. Lee filters ND zachte gradaties 0.3 / 0.6 / 0.9

8. Lee filter De Grote Stop

9. Fujifilm RR-90 Remote Release

10. SanDisk Extreme geheugenkaarten

11. iPhone 7 plus

12. Hoya Polarisator

Ook draag ik een picknickkleed, een kleine zitzak, een paar vuilniszakken en supermarkt draagtassen bij me. Ze zijn allemaal nuttig gebleken.

De picknickdeken is aan één kant dik en waterdicht, zodat ik erop kan liggen/knielen zonder modderig of nat te worden.

De zitzak is perfect om de camera te laten rusten als het niet praktisch is om een statief te gebruiken.

De vuilniszakken en draagtassen hebben mijn kit en camera talloze keren gered toen ik in stormen werd gevangen. Hoewel mijn LowePro tas een goede ingebouwde all-weather pull out cover heeft, zijn deze snel te pakken.

Mijn iPhone wordt voortdurend gebruikt om voorspellingen te controleren, en voor zijn kompas en navigatiesysteem.

Dit alles zit in of is bevestigd aan mijn LowePro Mini Trekker AW.

www.sarahmedwayphotography.com

2014

Ik ben opgeleid aan het Ravensbourne College of Art and Design en heb een BA Hons in Graphic Design behaald. Mijn passie voor fotografie begon tijdens mijn studie voor mijn diploma, waar fotografie een integraal onderdeel van de cursus was. Ik ben een freelance grafisch ontwerper en webdesigner – het is naast mijn ontwerpbedrijf dat ik ook mijn fotografie-interesses nastreef.

Het huwelijk van licht en land is voor mij de sleutelfactor en de kern van mijn werk. Ik geniet van de manier waarop licht het landschap tijdelijk transformeert en wolkenlandschappen, sfeer en texturen onthult – ik probeer dat moment vast te leggen.

Ik vind het leuk om de integratie en het effect van weer en landschap te verkennen, zowel lokaal waar ik woon in Kent, VK als tijdens het reizen.

Ik heb de Kent Wildlife Trust Photographer of the Year award gewonnen en mijn werk is verschenen in Coast Magazine, BBC Countryfile magazine, The Great Outdoors, plus andere publicaties en boeken. Ik exposeer ook in Londen en het zuidoosten, waaronder de Mall Galleries, Londen.

Ik begon vele jaren geleden met mijn vertrouwde filmcamera, een Pentax ME Super, die een prachtige kleine camera was en mijn hand vasthield door te studeren voor de fotografiekant van mijn diploma. Toen digitaal opkwam, vond ik het gebrek aan resolutie en sluitervertraging frustrerend en uiteindelijk onbevredigend binnen mijn prijsklasse en gaf ik nog steeds de voorkeur aan mijn filmcamera. Dit veranderde toen ik de Canon EOS 5D Mark 1 kocht, met een volformaat sensor en redelijk betaalbaar. Tevreden met de resultaten van de Mark 1, kocht ik de 5D Mark 2 in 2009. Mijn huidige kittas is opgebouwd rond landschaps- en natuurfotografie.

Mijn essentials voor een uitstapje zijn:

1. Canon EOS 5D Mark 2
2. Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
3. Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM
4. Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM
5. Canon EF 50mm f/1.4 USM
6. Manfrotto 190CL statief met 390RC2 kop
7. Lee filters ND zachte gradaties 0.3 / 0.6 / 0.9
8. Lee filter De Grote Stop
9. Canon TC-80N3 afstandsbediening
10. San Disk Extreme geheugenkaarten
11. iPhone 5
12. B + W Polarisator

Ook draag ik een picknickkleed, een kleine zitzak, een paar vuilniszakken en supermarkt draagtassen bij me. Ze zijn allemaal nuttig gebleken. De picknickdeken is aan één kant dik en waterdicht zodat ik erop kan liggen/knielen zonder modderig of nat te worden. De zitzak is perfect om de camera te laten rusten als het niet praktisch is om een statief te gebruiken. De vuilniszakken en draagtassen hebben mijn kit en camera talloze keren gered toen ik in stormen werd gevangen, hoewel mijn Lowepro-tas een goed ingebouwde all weather pull-out cover heeft, zijn deze snel te pakken. Mijn iphone wordt constant gebruikt om voorspellingen te controleren, te gebruiken als kompas en navigatiesysteem. Dit alles zit in of is bevestigd aan mijn Lowepro Mini Trekker AW.

www.sarahmedwayphotography.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer