Sittig Fahr-Becker

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Sittig Fahr-Becker. Ik ben een fotograaf gevestigd in München. In het begin was ik een beetje aan en uit met fotografie, omdat ik gewoon niet het geduld had om te wachten tot de film was ontwikkeld.

Ik studeerde stedenbouw in Londen in 1998 aan de Westminster University toen mijn huisgenoot een Olympus D-500L digitale camera mee naar huis nam. Na er een tijdje mee gespeeld te hebben moest ik er gewoon eentje voor mezelf hebben.

Aanvankelijk heb ik een aantal vroege modellen consumentencamera’s doorgenomen en photoshop 4.0 gedaan Cursussen. Canon kwam toen (eindelijk!) met de Digital Rebel, mijn eerste echte digitale camera. Omdat megapixels en kwaliteit niet zo hoog waren ben ik overgestapt zodra ik het me kon veroorloven en ging voor de Canon 20D.

De Canon 20D was een echte traktatie. Echter, wanneer de Canon 5D kwam uit de volformaat sensor was onweerstaanbaar. Maar ik was nog steeds op zoek naar meer kwaliteit, vooral bij weinig licht, dus uiteindelijk de Canon 1DS Mark III paste het beste bij mij.

Ik gebruikte de Canon 1DS Mark III tot dit jaar voor mijn productfotografie, met mijn Canon 24-70mm f/2.8L, Canon 70-200mm f/4L en Canon 50mm f/1.2L.

In die tijd heb ik ook de Mamiya RZ PRO II gebruikt. met film omdat het een prachtige look en feel had en ik het voornamelijk gebruikte voor straat- en portretfotografie.

Daar eindigt het verhaal niet. Fuji betrad de markt met zijn Fuji X-Pro1 en een nieuwe sensor met deze verbazingwekkende kwaliteit en mogelijkheden bij weinig licht. De hele tijd met kunstlicht werken in stillevenfotografie, ik wil het echt niet voor iets anders gebruiken.

Met de Fuji X-Pro1, Fuji X-Pro2, Fuji XF 18mm f/2, Fuji XF 35mm f/1.4, Fuji XF 60mm f/2.4 Macro, Fuji XF 56mm f/1.2 R, Fuji XF 10-24mm f/4 R OIS en de Fuji X-100F, ik heb nu de perfecte straat- en reportagekit.

Ik heb onlangs al mijn Hasselblad apparatuur verkocht en een Fuji GFX 50s gekocht met de Fuji GF32-64mm f/4 R LM WR. Werken met de GFX is gewoon geweldig en geeft me echt de kwaliteit en details waar ik naar op zoek was.

Ik gebruik de GFX vooral voor mijn product-, stilleven- en portretfotografie, waar het echt schittert. De details en kwaliteit klaaren altijd de klus – je hebt geen snelle camera nodig voor dit soort taken. Ermee werken is gewoon een plezier en ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik ben overgestapt.

Voor hoge ISO’s gebruik ik de Fuji X-Pro1 en 2 of Fuji X-100F. Ze zijn niet zo snel, maar ik werk er graag mee. Ze zijn klein, onopvallend en de beeldkwaliteit is fantastisch. Door het nieuwe sensorontwerp zijn hoge ISO’s echt bruikbaar. Tot nu toe heb ik geen behoefte gehad om een flitser te gebruiken bij het werken met hen. Ze zijn perfect voor mijn straatfotografie en kleinere opnames.

De verlichtingsuitrusting waarmee ik genoegen heb genomen is de Elinchrom Ranger Quadra RX, Elinchrom D-Lite RX4 als back-up, en diverse lichtvormers.

De reden dat ik me op Elinchrom heb gevestigd, is dat ik ze kende van de universiteit. Ze brachten de Elinchrom Quadra RX uit toen ik op zoek was naar iets draagbaars. Ze zijn een geweldig hulpmiddel voor mij, omdat sommige klanten hun foto’s liever thuis of in de studio laten maken, zodat ik niet veel apparatuur bij me hoef te dragen.

Andere apparatuur die ik gebruik zijn een X-Rite MSCCPP Passport ColorChecker, sommige Lance camera riemen, een Fuji EF-X20 Flash en een Gitzo GT-3340L Series 3 Aluminium Statief.

www.sittigfahrbecker.com

2014

Hallo, mijn naam is Sittig Fahr-Becker. Ik ben een fotograaf gevestigd in Berlijn. Eerst was ik een beetje aan en uit met fotografie omdat ik gewoon niet het geduld had om te wachten tot de film ontwikkeld was.

Ik studeerde stedenbouw in Londen in 1998 aan de Westminster University toen mijn huisgenoot een Olympus D-500L digitale camera mee naar huis nam. Na er een tijdje mee gespeeld te hebben moest ik er gewoon eentje voor mezelf hebben.

Aanvankelijk heb ik een aantal vroege modellen consumentencamera’s doorgenomen en deed ik sommige Photoshop 4.0 cursussen. Canon kwam toen (eindelijk!) met de Digital Rebel, mijn eerste echte digitale camera. Omdat megapixels en kwaliteit niet zo hoog waren ben ik overgestapt zodra ik het me kon veroorloven en ging voor de Canon 20D.

De Canon 20D was een echte traktatie. Toen de Canon 5D uitkwam was de volformaat sensor echter onweerstaanbaar. Maar ik was nog steeds op zoek naar meer kwaliteit, vooral bij weinig licht, dus uiteindelijk paste de Canon 1DS MK3 het beste bij mij.

Ik gebruikte de Canon 1DS MK3 tot dit jaar voor mijn productfotografie, met mijn Canon 24-70mm f/2.8L, Canon 70-200mm f/4.0L en Canon 50mm f/1.2L.

In die tijd gebruikte ik de Mamiya RZ PRO II ook met film omdat deze een prachtige look en feel had en ik hem vooral gebruikte voor straat- en portretfotografie.

Daar eindigt het verhaal niet…. 2 jaar geleden kwam Fuji op de markt met zijn Fuji X-Pro1 en een nieuwe sensor die deze verbazingwekkende kwaliteit en mogelijkheden bij weinig licht heeft. De hele tijd met kunstlicht werken in stillife fotografie, ik wil het echt niet voor iets anders gebruiken. Met de Fuji X-Pro1, Fujifilm XF 18mm f/2, Fujifilm XF 35mm f/1.4, Fujifilm XF 60mm f/2.4 Macro en de Fuji x100s heb ik nu de perfecte straat- en reportagekit.

Ik heb net mijn hele Canon apparatuur verkocht en een gebruikte Hasselblad H3DII-31 gekocht met de Hasselblad 80mm f/2.8 HC en de Hasselblad 50-110mm f/3.5-4.5 HC. Ermee werken is gewoon geweldig en geeft me echt de kwaliteit en het detail waar ik naar op zoek was. De verlichtingsuitrusting waarmee ik genoegen heb genomen is de Elinchrom Ranger Quarda RX, Elinchrom D-lite RX4 als back-up en verschillende lichtvormers.

Ik gebruik de Hasselblad vooral voor mijn product-, stilleven- en portretfotografie, waar hij echt schittert. De details en kwaliteit klaaren altijd de klus – je hebt geen snelle camera nodig voor dit soort taken of hoge ISO’s. Ermee werken is gewoon een plezier en ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik ben overgestapt. Voor hoge ISO’s gebruik ik de Fujifilm X-pro1 of Fujifilm X100s. Ze zijn ook niet zo snel, maar ik vind het gewoon leuk om ermee te werken. Ze zijn klein, onopvallend en de beeldkwaliteit is fantastisch. Door het nieuwe sensorontwerp zijn hoge ISO’s echt bruikbaar. Ik had tot nu toe geen behoefte om een flitser te gebruiken bij het werken met hen. Ze zijn perfect voor mijn straat- en gig-fotografie, maar verwerken ook portretten.

De reden dat ik voor Elinchrom heb gekozen is vooral omdat ik ze van de universiteit gewend was. Ze hebben net de Elinchrom Quarda RX uitgebracht toen ik op zoek was naar iets draagbaars. Ze zijn een geweldig hulpmiddel voor mij, omdat sommige klanten er de voorkeur aan geven om hun foto’s thuis of in de winkel te laten maken, zodat ik niet veel apparatuur bij me hoef te dragen.

Andere apparatuur die ik gebruik zijn een X-Rite MSCCPP Passport ColorChecker, enkele Lance camerariemen, een Fujfilmi EF-X20 Flash en een Gitzo GT3340L Series 3 Aluminium Statief.

www.sittigfahrbecker.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer