Sebastien Bicard

Hallo jongens, ik ben Seb, een Fransman die in Californië woont en sinds 2006 bruiloften behandelt.

Net als velen van jullie ben ik min of meer per ongeluk in dit geweldige beroep gevallen. Mijn vorige professionele achtergrond (in financiën) heeft verre van directe artistieke banden, maar ik ben gaan houden van de krankzinnige creatieve energie die ik in mijn foto’s giet, en de mensen en fotografen met wie ik werk. YAY voor de kans om te werken met kickass-koppels op ongelooflijke plaatsen die een stuk van hun leven documenteren – een moment, een dag of zelfs meer …

Het is echt moeilijk om mezelf te beschrijven, dus ik zal de feedback van mijn koppels gebruiken om mijn stijl te definiëren: echt, verhalend, landschapsgericht, humeurig en romantisch. Ik denk dat dat vrij accuraat is!

Ik heb alles geleerd wat ik weet sinds ik mijn eerste Canon 5D heb opgehaald In die tijd. Ik hield altijd van de romige, maar scherpe textuur van de afbeeldingen die het gerenderd heeft, en ik fotografeer nu met twee Canon 5D Mark IV. Omdat ik aan de dramatische kant ben, is het best geweldig om het beschikbare dramatische bereik te gebruiken in vergelijking met de Canon 5D Mark III. Ik aarzel niet om mijn bestanden met 2 stops te onderbelichten en achteraf te corrigeren of aan te passen. En dang, het voelt zo goed!

Ik fotografeer 90% van de tijd met Canon 35mm f/1.4L en Canon 50mm f/1.2L op mijn lichaam. Ik zal af en toe overstappen naar de Canon 45mm f/2.8 TS-E, 85mm f/1.2l of de Canon 135mm f/2L voor ceremonies. Ik fotografeer bijna altijd de dansvloer met mijn Canon 16-35mm f/2.8L om dat “intieme” gevoel te krijgen als ik dicht bij mensen ben alsof ik deel uitmaak van het feest!

Ik heb ook een paar reserve lenzen voor speciale opnames: Canon 50mm f/1.8, Canon 45mm f/2.8, Canon 24mm f/1.4 L.

Tijdens de receptie gebruik ik een Canon 600EX II-RT en twee Yongnuo YN600EX-RT II Flitsen. Ik speel een beetje met OCF, dus ik gebruik twee Cheetah Stand C8.

Laten we het over tassen hebben. Ik ben een freak voor cameratassen en kan me nog niet echt committeren aan mijn ultieme gear / camera / stuff bag (maar ik blijf het proberen!). De tas die ik het vaakst gebruik, of als ik veel moet wandelen of rondlopen, is de Peak Design Everyday 30L Backpack. Ik ben nog nooit zo’n slimme tas tegengekomen voor al mijn spullen… maar het is te groot voor bruiloften.

Voor de Big Day gebruik ik een combinatie van tassen: Think Tank Airport Navigator voor al mijn verlichtingsapparatuur + mijn reservelenzen en vervolgens Peak Design Everyday Sling voor alle benodigde items (d.w.z. batterijen, kaarten, portefeuilles, prisma, kauwgom, energiereep, lens, notebook, pen, sleutels, pijnstillers… Zo kan ik nog wel even doorgaan!). Dit zakje is een juweeltje.

Mijn laatste gedachte is bij wat een game changer is geweest: de MoneyMaker van Holdfast.. Met dit dubbele cameraharnas ben ik perfect in balans en zie ik er geweldig uit voor een bruiloft. Ik kan me niet voorstellen dat ik nooit meer met deze geweldige tool zou werken!

www.sebastienbicard.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer