Wellington Fugisse

Mijn passie voor mensen leidde me naar fotografie. Het werd een brug om mensen en hun verhalen te ontmoeten, en een manier om hun innerlijke schoonheid met de wereld te delen. Iemands verhaal vertellen is een soort eerbetoon, een erkenning, een speciale manier om hun unieke pad te eren; en dat is iets wat mij echt inspireert en boeit.

Als fotograaf geniet ik van de uitdaging om altijd op zoek te zijn naar dat ‘extra iets’. Het leerproces dat bij fotografie komt kijken, is een nooit eindigend proces. Elke dag komt als een kans om mijn perspectief te verbreden, om verder te kijken dan wat voor de hand ligt, om de nuances en subtiliteiten van het leven te voelen.

Mijn carrière is vooral gericht op het vastleggen van het universum van bruiloften, waarschijnlijk omdat ik echt in het huwelijk geloof en omdat ik de mooiste familie ooit heb. Ik ben erg blij en voldaan met mijn vrouw en dat is misschien wel mijn meest inspirerende bron om mijn best te doen als ik het huis verlaat om te fotograferen.

Tijdens bruiloften werk ik meestal met twee Nikon D3’s Camera. Een met Sigma 24-35mm f/2.0 Art lens, en de andere met Nikon 85mm f/1.4. Ik werkte vroeger met een Sigma 35mm f/1.4 Art lens tot eind 2016; maar ik voelde dat het niet erg goed werkte toen ik meer open frames moest krijgen, vooral op kleine plaatsen. De Sigma 24-35mm f/2.0 was de oplossing voor dat probleem.

Ik werk meestal met Yongnuo 300 en 600 LEDS voor portretten en Nikon SB-900 flash om momenten vast te leggen. Ik gebruik af en toe de Lowell GL-1 om achtergrondverlichting te doen in verlovingssessies (zie ideeën) of portretsessies op bruiloften of de SB-900 flash samen met de MagMod basic kit.

Tijdens het fotograferen van verlovingssessies gebruik ik twee Nikon D700 camera’s met een Sigma 35mm f/1.4 Art lens en een Nikon 105mm f/2.8.

Tijdens bruiloften gebruikt mijn team Sigma 35mm f/1.4 Art, Nikon 50mm f/1.4, Nikon 24-70mm f/2.8 en Nikon 105mm f/2.8 Lenzen.

www.wellingtonfugisse.com.br

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer