Wotancraft Trooper Camera Tas Review

Dit is een onpartijdige Wotancraft Trooper review voor fotografen die op zoek zijn naar een duurzame, hoogwaardige, multifunctionele camera messenger bag.

Wotancraft heeft een toegewijde aanhang opgebouwd van fans van hun handgemaakte, premium cameratassen. Ik heb er in het verleden verschillende beoordeeld, maar vandaag wil ik me concentreren op hun nieuwste creatie: de Wotancraft Trooper Interior Module Schoudertas (L-maat).

Wotancraft Trooper

Wotancraft Trooper

Origineel ontwerp en uiterlijk. Functioneel, mooi, duurzaam en een waar genot om te gebruiken.

Controleer de huidige prijs

Met zoveel camera schoudertassen op de markt, is Wotancraft erin geslaagd om de Trooper te onderscheiden van de massa met functies en functionaliteit die echt nuttig zijn? Is het relatief hoge prijskaartje te rechtvaardigen?

Laten we de Wotancraft Trooper eens nader bekijken en zien wat ik leuk en niet leuk vond.

Inhoudsopgave

Wotancraft Trooper Beoordeling | Specificaties

Wotancraft Trooper Schoudertas

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs
  • Afmetingen: (B x D x H)

Binnenkant: 37 x 13 x 27 cm
Buitenkant: 42 x 16 x 27,5 cm
Voorvak: 15 x 19 cm
Sleuf aan de voorzijde: 15 x 19 cm
Achterzak: 34 x 21 cm
Toegang links &rechter zijvak: 20 cm
Laptop sleeve module interieur: 34 x 25 cm
Laptop sleeve module buitenkant: 37 x 27 cm
gewicht
± 1,40 kg

  • Materiaal:

Plantaardig gelooid rundleer
W.A.L gewaxt canvas (cordura © 500D gebaseerd)
Microvezelvoering van medische kwaliteit
Zinklegering &messing hardware, met vintage afwerking
Bronzen YKK Ritsen met roestvrije coating
Eva-schuimvulling met hoge dichtheid (voor zak & verdelers)
Latex doam padding (voor schoudervulling)

  • Pakket bestaat uit:

Hoofdtas x1
Laptop sleeve module x1 |
Verdelers, groot x3
Verdelers, klein x2
Afneembare schouderriem x1
Afneembare schoudervulling x1
Katoenen stofdichte tas x1

Wotancraft Trooper Beoordeling | Buitenkant

Wotancraft-Trooper-Recensie

De stijve constructie van de Wotancraft Trooper maakt het mogelijk om rechtop te zitten op zijn waterbestendige lederen basis.

Wotancraft producten zijn gebouwd om een leven lang mee te gaan, en dit is vooral het geval met de Trooper.

Canvas en leer wordt vaak gebruikt op premium cameratassen, maar meestal ten koste van overmatig gewicht (zie bijvoorbeeld mijn Holdfast Roamographer-tasrecensie).

Hoewel de Wotancraft Trooper in L (er zijn 5 maten) op geen enkele manier licht is met een bescheiden 1,4 kg, omdat hij is gemaakt van niet op katoen gebaseerde gewaxte ‘W.A.L.’ Cordura biedt het een lichte gewichtsbesparing ten opzichte van traditioneel canvas.

Degenen die graag een cameratas sierlijk laten verouderen, zullen waarderen dat de oppervlaktewascoating van de Trooper in de loop van de tijd slijtage- en kreukplekken ontwikkelt, waardoor het een denimachtige verweerde look krijgt, uniek voor de gebruiksfrequentie.

W.A.L. verwijst naar 3 belangrijke kenmerken van het materiaal van de Trooper: Waterbestendigheid (dankzij de waslaag); Slijtvastheid (dankzij de smalle stikgaten in de stof); en Lichtgewicht (dankzij de Cordura 500D stof die 50% lichter is dan canvas op basis van katoen).

Wat het gewicht betreft, de beste cameratassen voor mij moeten in ieder geval zo licht mogelijk zijn wanneer ze worden uitgepakt. Onze camera-uitrusting is zwaar genoeg zoals hij is, zonder te kampen met het extra gewicht dat gebruikelijk is bij ‘modieuze’ leren of canvas tassen.

Wotancraft-Trooper-Recensie

De plantaardig gelooid koeienhuid en zinklegering / messing hardware ziet er geweldig uit en gaat een leven lang mee.

Hoewel de Trooper zeker lichter is dan de vorige op katoenen canvas gebaseerde creaties van Wotancraft, vanwege het gewicht van de leren riemen en metalen gespen, is hij nog steeds een beetje omslachtig wanneer hij volledig is geladen.

Dat gezegd hebbende, dit alles komt neer op een absoluut bomvrij camera messenger bag – een die je leven als fotograaf zal overleven en er met de leeftijd beter uit zal blijven zien.

Het is moeilijk om te innoveren met cameratassen in zo’n verzadigde markt, maar Wotancraft is erin geslaagd om dit te doen met enkele ingenieuze opbergfuncties op de Trooper.

Zijzakken zijn gedeeltelijk verborgen en bieden toegang vanaf de achterkant, waar je handen van nature vallen wanneer je een boodschappentas op je schouder draagt.

Dit heeft als bijkomend voordeel dat zakkenrollers worden afgeschrikt, door alleen toegang te bieden vanaf ‘uw’ kant van de tas.

Trooper beoordeling Wotancraft

De zijzakken van de Trooper zijn alleen toegankelijk vanaf de zijkant van de fotograaf en verbergen de ingang van potentiële zakkenrollers.

Ik hou van de manier waarop de zijvakken uitzetten om grotere items zoals waterflessen en flitsers te huisvesten, zelfs met omvangrijkere modifiers zoals de Magmod MagBeam nog steeds bevestigd.

Aan de voorkant van de tas onder de klep zitten twee platte zakken, waarvan er één elastisch is om uit te zetten. De meest voor de hand liggende toepassingen hiervoor zijn portefeuilles, sleutels en telefoons, hoewel het elastische vak groot genoeg is voor een handige vijftig of andere kleine prime-lens.

Wotancraft Trooper cameratas

De voorzakken van de Wotancraft Trooper zijn functioneel en goed gepositioneerd.

De ‘zeeschelpenklep’ opent om een afgeronde opening te onthullen, met gebogen taps toelopend die zich helemaal rond wikkelt, zodat de zijkanten spleetvrij zijn wanneer de klep gesloten is, net als een camerarugzak met oprol (zie hier voor meer beoordelingen van de oprolbare rugzak).

De opening die de onderkant van de klep ontmoet, is voorzien van magneten die de klep gesloten houden, zonder dat de gespen van de riemen volledig hoeven te worden vastgemaakt, en biedt een snellere, handigere manier om de zak tijdelijk vast te maken.

Wotancraft Trooper sluiting

De binnenkant van de klep onthult twee magneten die een veel snellere sluiting mogelijk maken dan de gespen van de riemen.

Het openen van de Wotancraft Trooper is even wennen, want de schelpenklep en de stijfheid van de leren bandjes bovenop de klep voorkomen dat de klep 180 graden open ‘valt’, wat ik gewend ben bij een camera messenger bag.

De bandjes zelf zijn gemaakt van plantaardig gelooid rundleer met zinklegering en messing hardware, met een prachtige vintage afwerking.

Het bovenste gedeelte van de riem kan worden losgemaakt, zodat u een jas of zelfs een statief in de ruimte tussen de riem en de bovenkant van de tas kunt schuiven.

Een dierenhaat van mij met camera messenger bags is het ontbreken van een handvat aan de bovenkant, maar gelukkig is dit niet het geval bij de Trooper.

Een andere handige toevoeging die niet op veel andere schoudertassen te zien is, is de bagagegreepsleuf met een klittenband aan de onderkant om de tas aan de trekstangen van uw rollende cameratas te bevestigen.

Onder de bagagegreep zit een achtervak met ritssluiting, ideaal voor een iPad, reisdocumenten of tijdschriften. Alle ritsen zijn bronzen YKK met een roestvrije coating, gebouwd om lang mee te gaan en om de regen buiten te houden.

Wotancraft-Trooper-bag Beoordeling

De gewatteerde band is voorzien van hoogwaardig latexschuim om het gewicht gelijkmatig te verdelen.

De afneembare schouderband van de Wotancraft Trooper maakt gebruik van een dikke laag latexschuim, het type dat normaal gesproken in bedden en kussens voorkomt.

Het is ongetwijfeld comfortabel en verdeelt de lading van de tas goed, maar deze luxe zorgt wel voor extra gewicht. Het gewatteerde gedeelte van de riem kan worden verwijderd, wat mijn voorkeur zou hebben voor dagelijks gebruik.

Wotancraft Trooper Beoordeling | Binnenste

Wotancraft-Trooper-Recensie

De 15″ gewatteerde laptophoes, met modulaire componenten bevestigd.

De Wotancraft Trooper Interior Module Schoudertas is een hele mond vol naam, maar het komt allemaal neer op de wens om een echt aanpasbaar cameratas.

De meeste cameratassen bieden tegenwoordig aanpasbare gewatteerde inzetstukken die in verschillende opstellingen kunnen worden gemeten om aan de grootte van uw uitrusting te voldoen.

Wotancraft is echter nog een stap verder gegaan door een selectie modulaire componenten aan te bieden die aan de binnenkant van de Trooper kunnen worden vastgemaakt, waardoor kleinere items beter kunnen worden georganiseerd.

Het ‘Modulaire’ concept is afgeleid van militaire uitrusting, waarbij in genaaide zakken worden omgezet in onafhankelijke module-accessoires, zodat elke persoon de juiste module voor de missie kan monteren / demonteren.

Sommige modulaire cameratasontwerpen richten zich op externe modules, maar de interieurmodules van de Trooper vallen minder op en zijn misschien meer geschikt voor fotografen die er in hun dagelijks leven niet uit willen zien als onderdeel van een S.W.A.T.-team …!

Wotancraft Trooper modulair systeem

De modulaire interieurcomponenten kunnen afzonderlijk worden besteld en bieden oneindige organisatorische opties voor kleinere alledaagse voorwerpen.

Ik hou vooral van het gebruik van ‘korte haak’ klittenband dat in niets lijkt op de traditionele ruwheid van ‘lange haak’ klittenband, en vermindert het scheuren en ‘fuzzyen’ van de binnenstof op de lange termijn.

Omdat het klittenband is, kunnen de modulaire componenten worden gebruikt op elke andere tas die u misschien al bezit en die het vertrouwde wazige gewatteerde interieur biedt.

De Trooper wordt ook geleverd met een goed uitziende 15″-laptophoes gemaakt van hetzelfde gewatteerde materiaal, zodat u de modules aan de buitenkant kunt bevestigen.

Wat betreft de capaciteit van deze L-variant van de tas, biedt het interieur van 37 x 13 x 27 cm tardis-achtige draagkracht, gemakkelijk groot genoeg om twee professionele lichamen, talloze lenzen, flitsers en zelfs wat kleding bovenop te overspoelen.

Wotancraft-Trooper-Recensie

Het holle interieur van de Trooper past meer dan genoeg camera-uitrusting voor een dag shoot.

Vanwege de diepte van de Trooper, merkte ik dat de bovenste helft van het interieur meestal ongebruikt bleef, behalve misschien wat kleding of vergelijkbaar ‘zacht’ item dat bovenop mijn camera-uitrusting kon worden gelegd.

Deze ‘dode ruimte’ is waarschijnlijk een goede zaak, omdat het voorkomt dat de tas wordt overladen met spullen, maar nog steeds ruimte biedt voor grotere lenzen of hogere camera-uitrusting.

Voor spiegelloze camerashooters, of degenen die misschien geen twee pro-size DSLR-camerabody’s hoeven te dragen, zou ik de L- of zelfs M-versies van de Trooper aanbevelen – zie alle maten hier.

Wotancraft Trooper Beoordeling | Laatste woorden

Wotancraft Billingham maatvergelijking

Maatvergelijking met een Billingham Hadley Pro. Buitenafmetingen zien er misschien hetzelfde uit, maar de Trooper is in feite ongeveer 20% groter.

Ondanks de kleine eigenaardigheden die normaal gesproken worden geassocieerd met een cameratas van topkwaliteit gemaakt van zwaar leer, metaal en canvas, vond ik de Wotancraft Trooper over het algemeen een goed ontworpen, nuttig product dat een plezier zou zijn om te bezitten.

Qua grootte is het groot genoeg om alle camera-uitrusting te dragen die ik nodig heb om een bruiloft te fotograferen, inclusief ruimte om te sparen. Het laden tot zijn volledige capaciteit zou het natuurlijk erg zwaar maken, iets dat we moeten proberen te vermijden met een cameratas in de stijl van een boodschapper met één schouder.

Op het gebied van gewicht was dit mijn enige kleine teleurstelling, maar zoals eerder vermeld, is het volledig te rechtvaardigen bij het gebruik van zware materialen zoals canvas, leer en metaal, die bedoeld zijn om een leven lang mee te gaan.

Wotancraft heeft zijn best gedaan om gewichtsbesparingen in het canvas te realiseren, maar misschien zullen we in de toekomst ook soortgelijke verbeteringen in de riemen en gespen zien.

Ik heb het uiterlijk van de Trooper niet besproken omdat het volledig subjectief is, maar naar mijn mening is het een geweldig uitziende tas die karakter en mannelijkheid uitstraalt.

Zoals met de meeste producten in het Wotancraft-assortiment, weet ik zeker dat het een hit zal zijn bij stijlvolle fotografen en reizigers over de hele wereld.

Wotancraft-Trooper-Recensie

Wat de olifant in de kamer betreft, zal de prijs van de Wotancraft Trooper de meningen zeker polariseren! Voor ongeveer $ 300 met gratis internationale verzending voor alleen de tas en laptopdrager (de modulaire items zijn apart geprijsd), zijn er mensen die zullen voelen dat het veel waar voor je geld is voor een tas van deze kwaliteit, en degenen die gewoon met hun ogen rollen.

Ik heb in mijn tijd genoeg goedkope cameratassen gekocht om te weten dat je tot op zekere hoogte krijgt waar je voor betaalt, dan zijn de extra kosten grotendeels te wijten aan de schaal van de fabrikant en details die alleen merkbaar zijn voor de eigenaar zelf.

Eén ding is zeker: de Wotancraft Trooper is niet voor iedereen, maar dat is niet erg. Ik bewonder kleinere fabrikanten van fotografiegoederen die hun eigen ding doen, echt unieke producten verkopen aan een kleinere niche van deze enorme industrie, die zijn producten echt waardeert.

Met nieuwe cameratassen die elke week verschijnen, is het leuk om te zien dat Wotancraft blijft innoveren en de grenzen verlegt over wat er mogelijk is met de bescheiden schoudertas.

Het uniek gebogen, gemagnetiseerde klep / interieur en het aanpasbare modulaire organisatiesysteem zijn echt nuttig, en de zware constructie en het ruige uiterlijk dragen allemaal bij aan een hoogwaardige, goed ontworpen cameratas die ik niet zou aarzelen om aan te bevelen.

Wotancraft Trooper

Wotancraft Trooper

Origineel ontwerp en uiterlijk. Functioneel, mooi, duurzaam en een waar genot om te gebruiken.

Controleer de huidige prijs