Shelley Reis

Ik ben een autodidactische levensstijl- en documentairefotograaf die in New South Wales, Australië, woont met mijn partner en onze twee jonge kinderen. Ik ben geïnspireerd door zowel de magie als de mundaniteit van het dagelijks leven.

Op een paar korte vakken na ben ik overwegend autodidact. Mijn artistieke lessen begonnen echter al vroeg onder leiding van mijn moeder, een kunstenaar en kunstlerares, die me het belang van compositie leerde en de schoonheid in de details opmerkte. Op onze lange autoritten dwong ze mijn vader regelmatig om de auto te stoppen en ons eruit te halen (vaak tegen onze wil) om een interessante boom of een prachtig getextureerde wolk te observeren – het soort details dat zonder een seconde na te denken aan het gewone oog voorbij zou gaan.

Daardoor heb ik me in de loop der jaren in veel verschillende vormen met kunst beziggehouden, maar pas zes jaar geleden, toen mijn zoon werd geboren, vond ik echt mijn ‘niche’. Ik kocht mijn eerste spiegelreflexcamera toen ik teleurgesteld was dat ik zijn rauwe schoonheid en vrije geest niet voldoende kon vastleggen en begon elk vrij wakker moment aan dit streven te wijden.

In 2015 lanceerde ik een blog, genaamd My Captured Life, en een persoonlijk project om mijn gezinsleven elke dag voor het jaar te fotograferen en te bloggen. In de loop van dat jaar groeide mijn werk enorm en werd een obsessie geboren.

Door mijn fotografie ben ik gefascineerd geraakt door de betekenis van de kindertijd en de rol die de kindertijd speelt als de belangrijkste bron van referentie gedurende het hele leven van een individu. Fotograferen met een voornamelijk documentaire benadering, mijn doel is om beelden te creëren die zowel eigentijds zijn als dienen als een bron van reflectie en nostalgie.

Ik gebruik gelaagdheid, beweging, kleur en contrast om wat een ‘klassieke’ momentopname uit de kindertijd zou kunnen zijn een moderne en hyperrealistische draai te geven en een groter gevoel van diepte in het werk te creëren. Het iconische Australische voorstedelijke bestaan en het Australische geografische landschap zijn prominent aanwezig in mijn werk, om het verhaal te complimenteren of te contrasteren en de emotionele impact van het beeld te vergroten.

Ik neem momenteel een beperkt aantal lokale klanten aan voor familiesessies en begeleid andere fotografen om hen te helpen hun kunstenaarschap te ontwikkelen. Daarnaast ben ik Educator bij Beyond the Wanderlust, waar ik mijn online workshop ‘Art &Soul: Adding Depth and Emotion to Storytelling Images’ geef.

Ik fotografeer voornamelijk met een Canon EOS 6D lichaam. Ik heb twee body’s en heb meestal mijn Sigma Art 35mm f/1.4 op mijn hoofdlichaam, en mijn Sigma Art 24mm f/1.4 aan de andere kant. Beide lenzen zijn ontzettend scherp. Omdat ik vaak fotografeer in mijn huis of bij mijn klanten thuis, fotografeer ik het liefst met een lichtgroothoeklens om me in staat te stellen meer in het frame te passen in krappe binnenruimtes. Ik heb ook het gevoel dat de lichtgroothoek me vaak in staat stelt om het verhaal in mijn beelden beter te ontwikkelen.

Wanneer ik klanten buiten fotografeer of een evenement fotografeer, zal ik meer dan waarschijnlijk mijn Tamron 24-70mm f/2.8 gebruiken lens omdat het me meer veelzijdigheid en bereik geeft. Af en toe fotografeer ik ook graag met een creatieve techniek genaamd ‘free-lensing’ (fotograferen met de lens los van de camera), dus ik houd mijn ‘handige vijftig’ Canon 50mm f/1.8 in mijn tas voor dat doel, want het is echt lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren.

Ik bewaar het allemaal in mijn handige Manfrotto-rugzak als ik op pad ga om te fotograferen.

Gear afgebeeld:

Manfrotto Essential Camera en Laptop Tas

Canon EOS 6D | x 2
Sigma Art 35mm f/1.4

Sigma Art 24mm f/1.4 – review hier
Tamron 24-70mm f/2.8

Canon 50mm f/1.8

LensPen Lens reiniger

Sandisk Extreme Pro geheugenkaarten – 64GB en 32GB
Canon RC-6 draadloze afstandsbediening

Apple Macbook Pro 15 inch

Verwijzigingen

www.mycapturedlife.com
instagram.com/mycapturedlife_photoblog
facebook.com/mycapturedlife

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer