Sigma 56mm f/1.4 Lens Test

FacebookPinterestDelen

Het eerste dat u moet doen bij het kiezen van een lens, is beslissen welke soorten onderwerpen u gaat fotograferen. Met de Sigma 56mm f/1.4 is het duidelijk een portretgeoriënteerd objectief.

Als het gaat om het maken van portretten, vind ik het geweldig om een lens te hebben die prachtige achtergrond bokeh en scherpe ogen kan produceren. Daarvoor valt dit objectief op.

De meeste objectieven die dergelijke resultaten kunnen produceren zijn groot, zwaar en duur, maar de Sigma 56mm f/1.4 is precies het tegenovergestelde!

Sigma-56mm-F14-Review-04

Sigma 56mm f/1.4

Kleine, lichtgewicht lens die stil is om scherp te stellen en scherp als een tack.

Controleer de huidige prijs

Als je een geweldige Sigma portretlens wilt voor je APS-C Sony- of Canon-camera, raad ik deze ten zeerste aan.

Ik zal hieronder ingaan op hoe deze lens presteert in verschillende situaties.

Samenvatting

Er is weinig niet leuk aan de Sigma 56mm f/1.4. De brandpuntsafstand en het grote diafragma maken het een uitzonderlijke portretlens die scherpe onderwerpen en aangename bokeh produceert. Bovendien is de bouwkwaliteit robuust en is de autofocus uitstekend, vooral voor de betaalbare prijs. Al met al levert dit objectief veel waarde.

Inhoudsopgave

Sigma 56mm f/1.4 Technische Gegevens

Pros

 • Scherpte
 • Bokeh
 • Grootte/gewicht
 • Brandpuntsafstand
Tegens

 • Licht duur
Controleer de huidige prijs
 • APS-C / Crop Sensor Lens
 • Diafragma bereik: f / 1.4 – f / 16
 • Minimale scherpstelafstand: 1,64 ft (50 cm)
 • Gewicht: 9.88 oz / 280 g
 • Lengte: 2.34″ / 60 mm
 • Diameter: 2,62 ” / 67 mm
 • Filtermaat: 55 mm

Bouw & Ergonomie

sigma 56mm f/1.4 lens test

Net als bij de andere twee objectieven in het Sigma prime trio heeft de Sigma 56mm f/1.4 spectaculaire bouwkwaliteit.

De metalen buitenkant is gekoppeld aan kunststof binnencomponenten om zowel duurzaam als lichtgewicht te zijn.

Met een slanke 9,9 oz (280 g) weegt deze lens heel weinig voor zijn prestaties.

Ik hou ook van de korte looplengte van slechts 2,34 inch (60 mm). Dit is ongelooflijk compact voor de mogelijkheden die het biedt in termen van brandpuntsafstand en minimale diafragma.

De korte lengte balanceert vooral goed met de compacte spiegelloze camerabody’s waarvoor hij is ontworpen.

Zoals ik had verwacht, heeft de loop een mooie grote rubberen scherpstelring die de lens een mooi gripvast en duurzaam gevoel geeft.

Samen met het stevige ontwerp van de Sigma 56mm f/1.4 komt een hoge mate van weers- en stofafdichting – nog een groot voordeel.

Niet veel camera’s in deze klasse bieden een afdichting waar de lensvatting aan de camerabehuizing wordt bevestigd, maar ik waardeerde deze functie omdat spiegelloze camerasensoren al behoorlijk belicht zijn zonder een spiegel om ze te beschermen.

Ergonomisch is dit objectief erg simplistisch. Het enige bewegende deel is de rubberen scherpstelring.

Ik zou graag zien dat Sigma functies zoals een focus hold-knop of een automatische / handmatige scherpstelring bevat, maar ik waardeer het dat het elimineren ervan waarschijnlijk de kosten van de lens tot een minimum beperkt.

Over het algemeen voelt deze lens geweldig in mijn hand! Ik hou van de prestaties en functionaliteit die het biedt in zo’n klein pakket!

Focus prestaties

sigma 56mm f/1.4 scherpstelprestaties

Sony A6100 + Sigma 56mm f/1.4 | 1/200 f/1.4 ISO 160

Net als bij de andere Sigma objectieven in de line-up (namelijk de 30mm f/1.4 en 16mm f/1.4) heeft dit objectief fantastische autofocus.

Het lijkt erop dat Sigma heeft uitgevonden hoe sony bij te houden, en het hebben van een niet-native lens is misschien niet langer een probleem als het gaat om autofocussnelheid.

Ik was in staat om snel scherp te stellen bij weinig licht, snel bewegende onderwerpen te volgen en zelfs scherpe scherpstelling te behouden bij het fotograferen in gouden achtergrondverlichting (een van mijn favoriete manieren om portretten te maken).

Het snelle f /1.4 diafragma op dit objectief helpt waarschijnlijk zijn vermogen om snelle en nauwkeurige scherpstelling bij weinig licht.

Als je van een aantal langzamer scherpstellende lenzen uit het verleden komt, zal de Sigma 56mm f/1.4 bijna onmiddellijk aanvoelen bij het grijpen van de focus!

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit is waar dit objectief echt uitblinkt! Veel mensen maken zich zorgen over de scherpte als het gaat om een portretlens en de Sigma 56mm f/1.4 levert!

De Sigma 56mm f/1.4 behoort tot de scherpste APS-C objectieven die er zijn en biedt haarscherpe details over het hele frame.

Zoals verwacht neemt de scherpte toe naarmate het objectief een beetje wordt gestopt, maar ik vond dit een duidelijke winnaar in scherpte, zelfs bij f / 1.4.

De bokeh van dit objectief is het andere gebied waar het uitblinkt. Met een full frame equivalente brandpuntsafstand van 84mm, is dit wat de meesten beschouwen als de ideale portretfotografie brandpuntsafstand.

In combinatie met de bokeh die bij het minimale diafragma van f/1.4 wordt behaald, zorgt dit objectief voor een aantal prachtige portretfoto’s.

Aberratie en vervorming worden goed gecontroleerd na het toepassen van de Adobe Lightroom-correcties.

Ik hou ook van de compressie die dit objectief heeft bij de equivalente brandpuntsafstand van 84mm.

Naast het goed geproportioneerde portret, kan het ook achtergronden dichter bij het onderwerp laten voelen en onderwerpen isoleren in schone composities.

Hoewel deze brandpuntsafstand misschien iets te tele is voor de meeste binnenopnamesituaties, gebruik ik hem graag om landschappen te fotograferen. Het dwingt je om je te beperken tot een onderwerp en selectiever te zijn met je compositie.

Algeheel de beeldkwaliteit van dit objectief is spectaculair. Ik hou van de bokeh en scherpte.

De meest voorkomende problemen met goedkopere objectieven zijn non-issues met de Sigma 56mm f/1.4!

Sigma 56mm f/1.4 Voorbeeldopnames

Bekijk deze voorbeeldopnames gemaakt met de Sigma 56mm f/1.4.

voorbeeldportret met de sigma 56mm f/1.4

Sony A6100 + Sigma 56mm f/1.4 | 1/100 f/1.4 ISO 800

Waar voor je geld

sigma portret lens voor Sony Aps-c

Dit objectief is het duurste in het Sigma prime trio (16mm, 30mm en 56mm f/1.4) maar het is nog steeds uitstekende waarde.

Ik vond de scherpte en bokeh die het creëert vergelijkbaar met veel duurdere objectieven die ook veel groter/zwaarder zijn.

Als je wilt een toppresterende portretlens voor een geweldige prijs, de Sigma 56mm f/1.4 is een goede keuze.

In vergelijking met de Sony E 50mm f/1.8 voelt hij veel duurzamer en robuuster aan. Daarnaast voelt de autofocus sneller aan! Met dat in het achterhoofd is de Sigma 56mm f/1.4 een duidelijke winnaar.

Voor minder dan US $ 500, deze lens is verbazingwekkende waarde!

Controleer de huidige prijs

Sigma 56mm f/1.4 Test | Conclusie

Sony A6100 + Sigma 56mm

Over het algemeen was ik erg onder de indruk van de Sigma 56mm f/1.4.

Het lijkt alle kwaliteiten van een top-presterende lens te hebben: geweldige bouwkwaliteit, uitstekende autofocus, indrukwekkende beeldkwaliteit en fantastische waarde!

Ik probeerde iets negatiefs te vinden over deze lens, maar vond heel weinig dingen om niet leuk te vinden. Het is de duurste van de drie Sigma snelle prime lenzen voor APS-C, maar niet veel.

Als je als portretfotograaf op zoek bent naar een goedkope lens om mooie portretten te maken, kun je niet fout gaan met de Sigma 56mm f/1.4. Het is ontworpen om perfect te passen bij portretwerk met uitstekende bokeh en scherpte!

Sigma-56mm-F14-Review-04

Sigma 56mm f/1.4

Kleine, lichtgewicht lens die stil is om scherp te stellen en scherp als een tack.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen