Sigma’s nieuwe 18-50mm f/2.8 lens voor Fuji X-Mounts is heerlijk klein

FacebookPinterestDelen

Een van de nieuwste externe lenstoevoegingen op de markt voor Fujifilm X-mount camera’s is Sigma’s nieuwe 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary edition. De maker belooft hoge prestaties en een solide bouwkwaliteit, maar we weten dat hij uitzonderlijk compact is.

Deze nieuwe optiek van Sigma is de vierde die het bedrijf tot nu toe heeft gebouwd voor X-mount lenzen en de eerste onder deze lensmodellen die een zoomlens is die is gewijd aan APS-C spiegelloze camera’s.

Volgens Sigma: “Deze toevoeging stelt gebruikers in staat om te genieten van een hoogwaardige, hoogwaardige, compacte standaardzoomlens in native vatting op hun X Mount-systeem,”

Het bedrijf legt verder uit dat “deze uitzonderlijk lichte, heldere en scherpe standaardzoom voor spiegelloze camera’s met gewassensor de ultieme werkpaardlens is.”

handen die lens vasthouden

De 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary is samengesteld uit 13 elementen gerangschikt in 10 groepen. Onder deze is een SLD-element en 3 asferische lenzen. Het objectief is gebouwd met een zevenbladig diafragma en biedt een diafragmabereik van f/2.8 tot f/22.

Gezien de minimale scherpstelafstand van slechts 4,8 inch aan de brede kant, kan het ook dienen als een fatsoenlijke macrolens. Aan de telekant heeft de Contemporary een minimale scherpstelafstand van 11,9 inch en een vergroting van 1:2,8.

Sigma heeft zijn nieuwe lens een 35 mm full-frame equivalent zoombereik van 27 mm tot 75 mm gegeven met behoud van het f / 2.8-diafragma en beschrijft het kleine formaat als een belangrijke verkoopfunctie. Inderdaad, de lens is slechts 2,4 inch (6 cm) breed en 3 inch (7.6cm) lang.

Gezien deze afmetingen is het niet verwonderlijk dat de 18-50 mm F2.8 DC DN Contemporary niet meer dan 10,1 gram of 285 gram weegt. Het voorfilter van de lens is 55 mm en de vatting is met rubber afgedicht voor gedeeltelijke veerkracht tegen water, stof en slecht weer in het algemeen.

Met andere woorden, dit is een echt compacte, lichte lens die vooral handig is op de behuizing van een compacte APS-C spiegelloze camera tijdens buitenopnamen.

fuji camera met lens

Sigma omschrijft de Contemporary als de lichtste lens in zijn klasse als een AF-compatibele, f/2.8 APS-C, constant diafragma zoomoptiek.

Een ander ding dat Sigma ook beweert voor zijn nieuwste lensmodel is een Fujifilm-specifiek besturingsalgoritme dat de communicatiesnelheid tussen de AF-schijf van de lens en de Fuji-camera waarop deze is gemonteerd, vergemakkelijkt.

Volgens het merk laat dit de AF in dit objectief uitzonderlijk snel werken, terwijl het ook in staat is tot continue prestaties en zelfs werkt met in-camera aberratiecorrectie als de camera die wordt gebruikt die specifieke technologie heeft.

Sigma brengt de 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary uit voor Fujifilm X-vattingen vanaf december en deze zal beschikbaar zijn voor een verkoopprijs van $ 549.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer