Silvio Massolo

Hallo allemaal, Ik ben Silvio, een Italiaanse fotograaf.

Ik maak foto’s op bruiloften, maar ik ben geen echte ’trouwfotograaf’. Ik bedoel, ik hou ervan om foto’s te maken op bruiloften – maar in de loop der jaren heb ik voor uitgevers en bedrijven gewerkt en toen ik besloot om trouwverhalen te gaan vertellen, realiseerde ik me dat ik de taal van de fotojournalistiek met me had meegenomen.

Ik heb meestal een hekel aan het maken van geposeerde foto’s, omdat mijn gedachte is: “Als ik je vertel wat je moet doen, zul je jezelf niet op foto’s vinden, maar gewoon een fictieve opstelling die ik voor je ensceneer.”

De trouwdag is rijk aan betekenisvolle momenten: ik ben blij als ik het geluk van de bruid en bruidegom en hun bezorgde en vermoeide uitdrukkingen kan opvangen. Ik streef ernaar om waarde te geven aan de intimiteit van het paar en essentiële sferen te creëren. Ik hou er ook van om de ironische momenten en tegenstrijdigheden van deze spannende dag vast te leggen.

Elk koppel is uniek en het belangrijkste voor mij is om deze uniciteit te kunnen vertalen naar foto’s. Ik ben geïnteresseerd in het vangen van de authenticiteit van de relaties van mensen. Elke keer is een enorme kans voor menselijke groei.

Mijn belangrijkste uitrusting is Nikon, maar soms heb ik een Fuji X-E2 bij me met een Fujinon 18mm f/2 – het is klein, licht en onopvallend.

In de loop der jaren is mijn tas geëvolueerd en probeer ik nu alleen echte essentiële items mee te nemen. Ik gebruik twee tassen: Vanguard Vojo messenger bag en Hama Track Pack rugzak.

Mijn uitrusting

Nikon D700 (x2)

Een “oude” dame. Mijn eerste liefde heeft nog veel te vertellen.

Nikon 24-70mm f/2.8

Een geweldige zoomlens die ik de hele trouwdag en vooral tijdens de voorbereiding en receptie gebruik. Het is heel scherp. Naast de scherpte is het kenmerk dat ik leuk vind aan dit objectief de veelzijdigheid.

Nikon 35mm f/1.8

Ik hou van deze brandpuntsafstand. Voor mij is het perfect om trouwverhalen te vertellen in een documentaire stijl. Ik hou ervan om dicht bij het paar te blijven, dus ik gebruik het veel voor portretten. Het is altijd gemonteerd op een van de camerabody’s. Ik kan upgraden en vervangen door de f/1.4 versie Nikon of Sigma. Ik zal echter de f/1.8 blijven gebruiken, want hoewel dit objectief is ontworpen voor het Nikon DX-formaat, creëert het bij gebruik op een full-frame camera een “natuurlijk” lichtafvaleffect waar ik dol op ben.

Nikon 85mm f/1.8

Een lens die veel meer waard is dan hij kost. Ik gebruik het in portretsessies.

Nikon 17-35mm f/2.8

Dit is een zeer goede lens, maar op dit moment gebruik ik het niet erg veel.

Nikon SB-600 en SB-900

Ik fotografeer het liefst in omgevingslicht waar mogelijk, maar tijdens dansen gebruik ik deze om lichteffecten te creëren door speedlite en omgevingslicht te mengen.

Yongnuo RF-602

Goedkopere maar handige handmatige triggers.

Neewer PT-176S LED paneel

Een goedkoop, klein en handig LED paneel. Soms gebruik ik het op de dansvloer als alternatief voor speedlite.

Cliff’s staart

Last but not least, cliff’s staart. Het maakt geen deel uit van de uitrusting … 🙂 maar Cliff maakt deel uit van mijn wereld, dus ik ben blij dat het op de foto verschijnt.

Dat is alles!

www.silviomassolo.com | @silviomassoloweddingphoto

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer