SmartAlbums Review – Album Builder voor fotografen

Eerlijkheidshoek: ik begon aanvankelijk aan dit hele SmartAlbums-avontuur met de gedachte dat ik het gewoon zou bekijken en jullie allemaal zou laten weten hoe het is, en ik zou er klaar mee zijn.

Blijkt dat ik er nog niet klaar mee ben – ik ben nog maar net begonnen.

Ik gebruik al zo lang als ik me kan herinneren een albumontwerperssoftware. Zo lang zelfs heb ik gewoon niet de behoefte gevoeld om me te vertakken, omdat het me alles heeft gegeven wat ik dacht nodig te hebben.

Smartalbums

SmartAlbums

Ontwerp professionele albums binnen enkele minuten met behulp van krachtige en intuïtieve tools die naadloos integreren met uw workflow.

Gebruik code SHOTKIT15 om 15% te besparen

Controleer de huidige prijs

Maar na, oh, vijf minuten rondneuzen in deze verbazingwekkend intuïtieve tool voor het maken van albums die door de fotografiegoden zelf is verzonden, ben ik volledig van plan om zelf de overstap naar SmartAlbums te maken.

(Vooral na de nieuwste -update, die wordt geleverd met een aantal behoorlijk ongelooflijke functies waar fotografen heel erg enthousiast over zouden moeten zijn.)

Als je deze fotografiesoftware AI-trein de laatste tijd hebt gevolgd (ImagenAI iemand? Narrative Select, iemand?!), misschien vind je de nieuwe en verbeterde SmartAlbums behoorlijk intrigerend.

Laten we het eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

Wat is Pixellu SmartAlbums ?

Pros

 • AutoBuild-functie maakt razendsnelle eerste concepten
 • Vertrouwde sneltoetsen maken het leven gemakkelijk
 • Eenvoudig op te pakken en meteen te gebruiken
 • Mooie sjablonen en lay-outs
 • Kan ook worden gebruikt om collages voor uw blog te maken
Tegens

 • Navigeren tussen panelen/tools is even wennen
 • Alleen abonnement (kan niet direct worden gekocht)

Pixellu SmartAlbums is een eenvoudige maar krachtige albumontwerpsoftware voor fotografen. Met de release van de -versie is Pixellu er op de een of andere manier in geslaagd om het hele proces nog eenvoudiger te maken met hun AutoBuild-functie.

Binnen enkele seconden nadat ik de tool voor de allereerste keer had opgestart, stroomde ik moeiteloos door de panelen om een nieuw album te maken en binnen enkele seconden (ja, seconden) had ik al een concept van een volledig album samengesteld. Echt ongelooflijk. Het enige wat ik hoefde te doen was een paar dingen verplaatsen op elke spread, en boem. Ik had met succes een album ontworpen dat ik met trots in minder dan vijf minuten aan klanten zou kunnen leveren.

En als je je hier hebt afgevraagd of je SmartAlbums ook kunt gebruiken om collages en tweeluiken voor je blog te ontwerpen, is het antwoord JA! Gebruik gewoon het tabblad “Aangepast” bij het maken van een nieuw project en pas uw afmetingen aan.

Controleer de huidige prijs

Functies

 • Autobouw

Een van de hoogtepunten is AutoBuild, waarmee u een album in 30 seconden kunt ontwerpen door een map met afbeeldingen naar het uploadgebied te slepen en neer te zetten en op “AutoBuild” te klikken – kijk hoe uw foto’s op wonderbaarlijke wijze materialiseren in de vorm van een prachtig album op basis van opnametijd, metadata en zelfs lichtinstellingen.

Deze functie is zo intuïtief dat ik iedereen vol vertrouwen zou aanraden om het te gebruiken als een manier om razendsnel een eerste concept te produceren.

Als je iets niet leuk vindt aan een AutoBuild-spread, verplaats dan gewoon je cursor naar de bovenkant van de spread en kies een andere lay-out, of sleep foto’s om ze te herschikken of volledig te verwijderen.

U kunt in de bovenstaande schermafbeelding een selectie van de vele sjablonen zien – als u op een nieuwe klikt, worden uw foto’s automatisch opnieuw gemaakt / verkleind in de voorbeeldspread, zodat u kunt kiezen welke lay-out er het beste uitziet.

 • Volledig aanpasbaar

Een andere leuke functie is dat alles volledig aanpasbaar is. U kunt tekst, patronen en achtergronden toevoegen aan elke spread direct in het programma.

De achtergronden zijn eenvoudig en schoon, en er zijn allerlei manieren waarop je ze kunt aanpassen en rangschikken om echt een creatieve spread te maken.

Er zijn ook ongeveer een half miljoen lettertypen waaruit u kunt kiezen als u liever tekst aan een pagina toevoegt. Het enige nadeel is dat de lijst met lettertypen geen voorbeeld toont van hoe elke optie eruit ziet. Je weet maar beter wat je zoekt of haheb wat serieus geduld als je van plan bent om fancy te worden met je typografie!

Ik hou vooral van deze functie omdat je mogelijk heel creatief kunt worden met je albumspreadontwerpen – zie screenshot hierboven voor wat een verschil het kan maken.

 • Aangepast omslagontwerp

Je kunt nu ook fotopakalbumhoezen maken in SmartAlbums. Cover Design kan het beste worden uitgelegd in de vorm van een video in plaats van een stilstaand screenshot, dus ik deel hun twee minuten durende introductie tot deze nieuwe functie hierboven.

Al met al denk ik dat het best cool is om een hele foto-wrap te kunnen aanpassen, en iets dat bruiloftsklanten ongetwijfeld zouden waarderen om hun albums er nog unieker en persoonlijker uit te laten zien.

 • Zoekfunctie

Wanneer u in een zee van foto’s werkt en verdwaalt, kunt u de nieuwe zoekfunctie gebruiken door op Ctrl + F te drukken om een foto op bestandsnaam op te zoeken.

Uiteraard werkt dit het beste als je meer georganiseerd bent dan ik en je bestanden iets anders noemt dan de naam die ze bij de geboorte hebben gekregen…!

Algemene prestaties

SmartAlbums is waarschijnlijk een van de, zo niet de snelste tools voor het ontwerpen van albums voor fotografen op de markt op dit moment.

Ik heb het getest op een gloednieuwe, maximale iMac, dus ik ben misschien niet de beste persoon om te vragen hoe soepel de software zelf draait op computers met lagere specificaties, maar van wat ik kan zien, is het een vrij eenvoudig programma met weinig vertraging.

Een map met afbeeldingen met een hoge resolutie werd binnen enkele seconden in de software getrokken.

Hoe dan ook, ik kan bijna garanderen dat het gemak van het maken van een nieuw album vanaf de grond af aan meer dan goed zal maken voor de vertraging die je kunt ervaren als je SmartAlbums op een oudere computer gebruikt.

Alternatieven voor SmartAlbums

Fundy Designer is een vergelijkbare fotoalbumtool die ook dienst doet als tweeluik en collagemaker voor uw webblog. Dit is de tool die ik al enkele jaren gebruik en waar ik echt van heb genoten, maar ik verkoop op geen enkele manier albums als hotcakes.

Als je niet per se jaarlijks veel inkomsten uit fotoalbums binnenhaalt en toch een budgettool wilt die je kan helpen snel een blog samen te stellen, is dit een goede om uit te checken.

Ze stellen je ook in staat om hun tool rechtstreeks te kopen voor ongeveer $ 300 als je je geen zorgen maakt over updates of geïnteresseerd bent in een abonnement.

Maar als er iets is dat SmartAlbums ons net heeft geleerd, is het dat abonnementen op albumontwerpers worden geleverd met een aantal behoorlijk levensveranderende functie-updates.

AlbumStomp van StompSoftware is een ander alternatief voor SmartAlbums. Ik weet hier eigenlijk heel weinig over, behalve wanneer iemand op de forums van huwelijksfotografen vraagt: “Welke albumontwerper moet ik gebruiken?” het zijn meestal mensen die “AlbumStomp!” of “SmartAlbums!” zeggen!

Het lijkt erop dat het ongeveer $ 150 kost om het ronduit te kopen, en heeft ook een aantal behoorlijk intuïtieve functies.

Waar voor je geld

Met drie verschillende abonnementsopties biedt SmartAlbums veel waar voor uw geld als u zelfs maar een klein beetje inkomsten uit albumverkopen krijgt.

Maandelijkse abonnementen beginnen bij ongeveer $ 16 / maand voor de software alleen, en je hebt ook een paar andere abonnementsopties om uit te kiezen die je een aantal extra functies geven, zoals hun Cloud Proofing en SmartSlides – zie onze beoordeling van SmartSlides.

Ik zal zeggen dat ik het leuk vind dat Fundy Designer je hun software laat kopen. Als u echter jaarlijks meerdere albums samenstelt, wilt u de AutoBuild-functie die SmartAlbums nu aanbiedt niet missen.

In feite maakt de AutoBuild-functie alleen al het naar mijn mening de moeite waard en is het de belangrijkste reden waarom ik van plan ben over te schakelen.

Pixellu SmartAlbums Beoordeling | Conclusie

Als je elk jaar minstens $ 500 uit fotoalbums haalt, heb je absoluut een soort albumontwerperstool nodig.

Dit is voor zowel uw gezond verstand als, belangrijker nog, nauwkeurigheid bij het ontwerpen van spreads op maat gemaakt voor het specifieke albumbedrijf waarmee u gaat afdrukken.

SmartAlbums zal niet alleen uw albumcreatie vereenvoudigen, maar zal het anders vervelende proces van het ontwerpen van albums drastisch vertienvoudigen.

Naarmate we allemaal meegroeien met onze bedrijven, zijn deze tijdbesparende tools essentieel om ervoor te zorgen dat we niet opbranden terwijl we nog steeds eersteklas eindproducten produceren die onze klanten verdienen.

Smartalbums

SmartAlbums

Ontwerp professionele albums binnen enkele minuten met behulp van krachtige en intuïtieve tools die naadloos integreren met uw workflow.

Gebruik code SHOTKIT15 om 15% te besparen

Controleer de huidige prijs