Steve Sumpton

FacebookPinterestDelen

Het is een behoorlijk gek jaar voor me geweest: in januari produceerde ik mijn debuut solotentoonstelling bij Mister Morris als onderdeel van het Melbourne Midsumma Festival, en een van mijn stukken kwam helemaal naar New York City als onderdeel van de Chelsea International Photography Exhibition. Ik stond op de shortlist voor de Australian Photography Awards en Capture Magazine’s Emerging Photographer of the Year in de categorie Fine Art, terwijl ik slechts een jaar eerder nog steeds een Diploma of Photo Imaging aan het behalen was.

Mijn werk is vrij sterk geïnspireerd door Gregory Crewdson en de schoonheid die we allemaal kunnen vinden in het alledaagse. Ik denk dat we allemaal naar film en tv kijken om ons leven te modelleren en te vergelijken met en ik denk dat het een schoonheid is om iets te zien dat beter weerspiegelt wie we eigenlijk zijn, niet alleen deze hyperseksualiseerde, stadsbewoners die altijd als beste uit de bus lijken te komen.

Voor mijn debuut solotentoonstelling wilde ik dat moment van ‘coming out’ als kunstenaar gebruiken om het andere grote ‘coming out’-moment van mijn leven te verkennen. Mijn serie ‘Through The Screen’ gebruikte onbekende personages om mijn verhaal over uit de kast komen als homoseksuele man aan mijn vrienden, familie en mezelf te vertellen op een manier waarvan ik hoopte dat mensen zich ermee konden identificeren. Het kwam ook slechts enkele maanden nadat Australië eindelijk het homohuwelijk legaliseerde, dus het voelde als een bijzonder belangrijke serie voor mij om te produceren.

Dus, mijn uitrusting…

Ik fotografeer met een Canon EOS 7D. Ik zou graag iets indrukwekkenders kopen, maar in werkelijkheid kan ik het niet rechtvaardigen. Deze camera wordt letterlijk bij elkaar gehouden met tape en doet alles wat ik nodig heb. Ik heb een paar verschillende lenzen, maar de belangrijkste die ik gebruik is een Canon EF 16-35mm f/2.8L. Het geeft me een relatief brede opname zonder me enige vervorming te geven, en op momenten dat ik het verwissel voor een andere lens, merk ik dat ik gewoon terug wil veranderen.

Ik ben op zoek naar mijn verlichting setup te veranderen naar iets meer draagbaar, maar in dit stadium gebruik ik twee Elinchrom D-Lite RX4 flitsers (en vaak een verlengsnoer of twee). Over het algemeen zet ik er geen in de fabriek gemaakte lichtmodifiers op (hoewel ik een paar softboxen heb die ik gebruik voor portretten), maar ik gebruik vaak stroken karton en andere restjes die ik in de buurt vind om de locatie te transformeren; het maken van nep ramen, koplampen, neonreclames, etc.

Dat is eerlijk gezegd ongeveer alle apparatuur die ik gebruik. Natuurlijk heb ik een statief dat een integraal onderdeel is van het maken van mijn afbeeldingen, omdat ik meerdere foto’s aan elkaar naai om de juiste look te krijgen. Ik heb een trigger voor de lichten en ik fotografeer met een set Elinchrom Large Panel Kleurfilters die me helpen de sfeer van de shoot te beheersen, maar eigenlijk is dat alles!

Enkele andere apparatuur die uitkomt (afhankelijk van de shoot):

Canon EF 70-200mm f/4L – Ik gebruik dit over het algemeen voor portretten, maar het sluipt soms ook naar binnen voor andere shoots.

Canon EFS 10-22mm f/3.5-4.5 – Ik gebruik dit niet echt als ik mensen in mijn foto’s wil (wat ik over het algemeen doe) – maar wie weet heeft het een plaats in toekomstige projecten.

Vanguard Espod 233AP Statief – Het werkt goed met mijn lichaam en lens. Alles zwaarder en ik zou zeker moeten upgraden.

Xlite 22x90cm Pro Strip Softbox – Ik hou van dit voor portretten, maar het wordt niet veel gebruikt in mijn fine-art foto’s.

Xlite 60cm Pro Octa Softbox – Nogmaals, geweldig voor portretten, en het wordt af en toe wat gebruikt in mijn fine-art foto’s.

www.stevesumpton.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Leer more hier