Steve Wheller

Hallo, ik ben Steve Wheller, een trouwfotograaf uit Zuid-Wales in het Verenigd Koninkrijk. Ik fotografeer al meer dan 20 jaar bruiloften.

Ik begon op 20-jarige leeftijd met het fotograferen van landschappen en fotografeerde kort daarna mijn eerste bruiloft met mijn EOS Canon N. Sindsdien heb ik nooit meer achterom gekeken.

Ik denk dat de invloed van het eerste fotograferen van landschappen terugkomt in mijn trouwfoto’s. Ik hou van een foto van een bruid en bruidegom in een weids, weids landschap.

Camera

Ik fotografeer momenteel met de Canon 5D MK IV nadat ik me een weg omhoog heb gewerkt door alle Canon body’s van de Canon EOS N tot en met de MK IV..

Ik heb altijd van het uiterlijk van de bestanden van Canon gehouden en ben zo gewend aan het besturingssysteem dat ik bij hen ben gebleven.

Ja, net als iedereen wacht ik op Canon om een fatsoenlijke spiegelloze uit te brengen, omdat al mijn lenzen Canon zijn, dus ik ben niet op zoek naar systemen te veranderen.

En ja, ik ben bijna overgestapt naar Fuji omdat ik dol ben op mijn Fuji X100T die ik voor persoonlijk gebruik heb.

Ik ga niet upgraden alleen omwille van het, maar wil graag op de hoogte blijven. Kom op Canon, kom op orde…

Ik fotografeer al mijn bruiloften met één body – Canon 5D MK IV (met een Canon 5D MK III in mijn tas als back-up) en meestal drie lenzen – 35mm f/1.4, 85mm f/1.8 en 135mm f/2. Dit houdt mijn set-up licht, maar dekt alle eventualiteiten.

Lenzen

Canon 35mm f/1.4 – Hou van dit objectief en dit staat de hele dag op mijn camera. Stelt me in staat om alle hoeken te dekken en is geweldig bij weinig licht. Perfect voor kerken.

Canon 135mm f/2 – Een prachtige lens die wordt gebruikt voor portretten van koppels en voor openhartige fotografie.

Canon 85mm f/1.8 – Ik heb dit objectief al jaren en het is heerlijk en licht. Ik gebruik het vooral voor de paarportretten.

Canon 50mm f/1.2 – Een mooie lens voor weinig licht.

Canon 24-70mm f/4 – Ik gebruikte deze lens de hele tijd toen ik voor het eerst begon met het fotograferen van bruiloften, maar uiteindelijk verhuisde ik naar prime-lenzen omdat ze me meer aan de foto’s laten denken en me laten bewegen in plaats van zoomen.

Canon 16-35mm f/2.8 – ik gebruik dit voornamelijk voor het avondfeest. Het stelt me in staat om dichtbij en in het midden van de actie te komen.

Verlichting/Triggers

1 x Godox V850II – Geweldige flitser en werkpaard met kracht die de hele dag meegaat.

2 x NEEWER NW 860II Flashes – Godox kopieën die goed werken met het Godox systeem.

Godox X1 Trigger – Gebruikt om de drie bovenstaande flitsen te bedienen.

YONGNUO YN360 Handheld LED Video Light – Gebruikt voor creatieve foto’s.

Godox AD200 – Geweldige krachtige flitser voor portretten of bij weinig licht.

Tassen/Riemen

Thinktank Retrospective 20 – Een geweldige schoudertas met een camera, twee lenzen en bits en bobs. Lekker licht en kan de hele dag meegedragen worden.

Evecase Small Canvas Shoulder Pouch Case – Deze schoudertas houdt mijn 85mm en 135mm. Het zit de hele dag op me en stelt me in staat om heel snel van lens te wisselen.

ThinkTank Airport Essentials – Dit bevat het grootste deel van de uitrusting en stelt me in staat om al mijn spullen veilig op te bergen.

Hardware en software

Adobe Lightroom

Adobe Photoshop

MISC.

Anti-shock geheugenkaarthouder (King of Flash)

Godox Ad-s7 Multifunctionele 45cm Paraplu Softbox

Godox 120cm / 47.2in Draagbare Octagon Softbox Paraplu

Peak Design Koppeling v3

Peak Design Pro Pad v2 voor Capture Camera Clip v3

Peak Design Pro Plaat voor Capture Pro Camera Clip PL-PP-1

Wees jezelf, houd het simpel en jaag het licht na.

www.artbydesignphotography.co.uk | @artbydesignphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer