Steve Womers

FacebookPinterestDelen

Mijn werk richt zich op vastgelegde en geconstrueerde portretten, waarbij ik vaak probeer iets over te brengen van de kwetsbaarheid van mensen en de griezelige aard van hun relaties met elkaar en de wereld om hen heen.

Ik probeer eenvoudig te werken en me te concentreren op het onderwerp in plaats van op de uitrusting. Ik koop meestal tweedehands apparatuur bij een gerenommeerde dealer, dus ik heb een zekere mate van garantie, hoewel ik nooit problemen heb gehad.

In de loop der jaren heb ik gemerkt dat wanneer ik in een creatieve sleur zit of moeite heb om een creatief voorstel te ontwikkelen, ik fotografische apparatuur ga googelen; dit is een waarschuwingssignaal. Op deze momenten weet ik nu de cameraporno aan de kant te zetten en creatief door te drukken.

Ik herinner mezelf eraan dat veel van ’s werelds grootste fotografen overtuigend werk produceren met apparatuur die veel goedkoper en geavanceerder is dan wat er al in mijn kit zit.

Ik heb maar twee camera’s: een Canon 6D en een Fujifilm X100F, beide tweedehands aangeschaft. De Canon is mijn werkpaard en de Fujifilm is mijn handcamera; het gaat overal met me mee. Het is lichtgewicht, discreet, robuust en produceert uitstekende resultaten. Het is een goede kleine camera om te hebben in een harde, dynamische situatie. Ik heb het voor alles gebruikt, van straatfotografie tot portretten tot het bedekken van bosbranden.

Ik werk meestal met een Canon 50mm f/1.2 lens die nieuw is gekocht (een verwennerij waar ik nooit spijt van heb gehad). Ik maak graag portretten met mijn Canon 85mm f/1.8 (ook nieuw aangeschaft). De enige andere objectieven die ik gebruik zijn een Canon 70-200mm f/4 en een Canon 35mm f/2, beide tweedehands. Als ik iets anders nodig heb voor een bepaalde shoot, huur ik die in.

Het grootste deel van mijn kit past binnen een Wandrd Prvke 21L. Het is waterdicht, reist goed in vliegtuigen, biedt plaats aan een laptop en draagbare harde schijf en biedt goede beveiliging voor paspoorten, telefoon, portemonnee enz. Het is ook een goede ergonomische keuze voor een fotograaf die graag over straat loopt.

Ik werk meestal met natuurlijk licht, maar als dat niet mogelijk is, neem ik mijn toevlucht tot een paar Godox V1-C en bijpassende trigger. Hun levensduur van de batterij is uitstekend en ze waren een fractie van de prijs van hun belangrijkste concurrent op de markt.

Als ik in een krappe plek zit of het terrein samenspant tegen een gewoon statief, trek ik een Platypod Ultra met Neewer metalen pro balhoofd tevoorschijn.

Samen met de gebruikelijke reservebatterijen, filters en dergelijke, zijn de enige andere items in mijn kit als ik onderweg ben een klein multifunctioneel hulpmiddel voor het uitvoeren van reparaties en een van de titels uit de uitstekende serie fotografieboeken van Henry Carroll, die regelmatige toetsstenen zijn voor ideeën, inspiratie en probleemoplossing.

www.stevewphotos.com | @stevewphotos

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer