Suellen Bakker

Mijn naam is Suellen Baker. Ik woon en fotografeer op een van de mooiste plekken op aarde, de Tweed Valley in New South Wales, Australië.

We verbouwen suikerriet en vleesvee op een kleine boerderij buiten een landelijk stadje in het noorden van NSW genaamd Murwillumbah, en het is hier dat ik het grootste deel van mijn tijd door de heuvels dwaal om foto’s te maken.

In mijn vroege twintiger jaren maakte ik deel uit van een filmploeg van International Youth News, wat me inspireerde om een leven achter de lens na te streven, ook al was ik daar om audio op te nemen.

We reisden de wereld rond om met de jongeren te praten over hun respectieve landen om erachter te komen wat er gebeurde en wat de problemen waren waarmee ze werden geconfronteerd met hun regeringen, spirituele leiders en andere onderwerpen van belang.

Ik had ook een korte werkervaring met een commercieel fotografiebedrijf dat familieportretten en babyfoto’s maakte die me door de landelijke districten van Queensland brachten. Dit was een geweldige ervaring, maar niet iets waar ik mezelf een carrière van zag maken.

Ik fotografeer vooral graag wat er om me heen is, planten, dieren, zonsondergangen en zonsopgangen, stranden en wat de natuur te bieden heeft. Er is genoeg om uit te kiezen waar ik woon!

We hebben bijna dertig verschillende soorten vogels gewoon in onze achtertuin; dan heb je de vlinders, libellen en allerlei insecten en hagedissen. Het zijn de subtropen!

Macrofotografie is waarschijnlijk mijn favoriete genre. Kijken naar de microwereld lijkt me te helpen waarderen wat niet zo gemakkelijk te zien is. Eerder dit jaar verscheen een van mijn macrofoto’s, ‘bidsprinkhaan’, in het Duitse tijdschrift Digital Photo.

Ik geniet ook van videowerk, meestal verhalen in documentairestijl en muziekvideo’s. In 2019 werd mijn documentaire over een vriend die met de hand een door Australië ontworpen houten zeilboot in zijn schuur bouwde, Lone Ranger geselecteerd om te worden vertoond op het Byron Bay Film Festival.

Ik hou van videografie. Het is zo’n geweldig visueel formaat; er is iets heel bijzonders aan het gebruik van afbeeldingen en een soundtrack om verhalen te vertellen.

Sony A7s Mark III – mijn camera bij uitstek vanwege de mogelijkheden bij weinig licht.

Sony A7R IV – voor zijn drieëndertig megapixel full frame sensor.

GoPro 7 – voor alles wat onder water staat.

Sony FE 100-400mm f/4.5–5.6 GM OSS – deze is groot genoeg voor dieren in het wild, maar klein genoeg om zonder statief te gebruiken.

Sony 24-240mm FE f/3.5-6.3 – een uitstekende allrounder.

Sony 35mm FE f/1.8 – voor mijn video en gimbal werk.

Sony 30mm FE f/3.5 – een echte 1:1 macrolens om van dichtbij te komen.

Moza Air Lichtgewicht Handheld Gimbal

Manfrotto 290 Licht Aluminium Statief

Innorel RT85C Carbon Fiber Statief – superlicht en robuust.

Lowepro rugzak

Apple MacBook Pro 16

Ik gebruik Lightroom voor het grootste deel van mijn bewerkingen en Photoshop, soms eigenlijk zelden omdat ik moeite heb om mijn weg te vinden in het labyrint dat Photoshop is; mijn interesse in het leren van het programma wordt echter steeds wenselijker vanwege mijn nieuwsgierigheid naar het experimenteel bewerken van mijn foto’s.

Toen ik vijftig werd, dacht ik dat ik naar de filmschool zou gaan en meer zou leren over het maken van inhoud en mezelf zou omringen met gelijkgestemde mensen om geïnspireerd te raken.

Wat ik eigenlijk heb geleerd is dat je niet per se naar school hoeft om informatie of inspiratie op te doen.

Je hoeft er alleen maar op uit te trekken en het te doen!

bakerlightreproductions.myportfolio.com

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer