Zhiyun’s Pocket Video Light en 100W Light bieden prachtige veelzijdigheid

FacebookPinterestDelen

Als je verlichting van studiokwaliteit nodig hebt voor zeer mobiele locatiegebaseerde shoots, zijn de Fiveray F100-stickverlichting en M40-zakvullampen van het merk Zhiyun misschien precies wat je zoekt.

Het Chinese merk Zhiyun heeft een productcombo uitgebracht die probeert te laten zien hoe verlichting van studiokwaliteit geen zware standaards en veel ondersteunende apparatuur hoeft te omvatten.

De Fiveray F100 draagbare sticklamp en Fiveray M40 zaklamp van het bedrijf samen kunnen gemakkelijk naar vrijwel overal worden meegenomen en bieden een verrassende hoeveelheid verlichtingskracht.

fotograaf die lichtsticks opzet

Credits afbeelding: Zhiyun

Beide apparaten zijn nu beschikbaar en beide maken gebruik van Zhiyun’s zogenaamde stay-cool-technologie om oververhitting te voorkomen en het stroomverbruik te minimaliseren.

Het merk heeft deze technologie zelfs gepatenteerd als het “Dynavort Cooling System”.

Een geweldige geldbesparende optie is om de F100 Fiveray-lichtstick en de Fiveray M40-zaklamp nu in handen te krijgen voor een speciale Black Friday-kortingsaanbieding die 55% van hun normale verkoopprijs verwijdert.

Ze zijn natuurlijk ook het hele jaar door beschikbaar als je geen haast hebt en geen honderden dollars wilt besparen.

De stay-cool-technologie van Zhiyun’s Dynavort Cooling System is geïnspireerd door de begeleiding van deskundige fysici volgens de maker.

Zhiyun beweert ook dat het een tweerichtingskoelsysteem en intelligente besturingsmechanismen gebruikt om de F100- en M40-lampen aanhoudend koel te houden.

Om de boel een beetje op te splitsen, laten we beginnen met de Fiveray F100 stick light. Dit is een nieuwe professionele fotografieverlichtingsstick van het merk en is de tweede in zijn soort die door Zhiyun aan het Fiveray-assortiment is toegevoegd.

De F100 is gebouwd voor gebruik met één hand en is ontworpen om comfortabele bediening en instellingen te bieden voor minieme aanpassingen terwijl u ermee werkt. Het biedt ook een eenvoudige maar duidelijke kleurweergave voor shoots van welke aard dan ook.

De F100-stick kan ook uitzonderlijk helder worden en biedt tot 27.708 lux bij gebruik van zijn piekvermogen van 100 watt. Binnenin wordt het geleverd met 5 keer de dichtheid van LED-chips die worden aangeboden door de meeste andere sticks in zijn prijsklasse. Dit betekent serieuze verlichtingskracht.

De F100 biedt ook zes verschillende creatieve lichteffecten voor het fotograferen in een veelzijdig scala aan ruimtes die klein of groot kunnen zijn.

Andere unieke kenmerken van de stick zijn onder meer aanpassing met één klik van instellingen zoals tint en verzadiging en een intensiteitsmodus die kan worden gekalibreerd via de bedieningsknop van de F100.

Extra functies die Zhiyun claimt voor de F100 zijn professionele kleurweergaven die met 47% kunnen worden verhoogd van 2700K naar 6200K in CCT-modus.

De F100 wordt ook geleverd met een matlichtbehuizing waarmee hij naar wens een diffuse verlichtingssfeer kan bieden.

Lichte stick

Zhiyun’s Fiveray M40 is een verrassend krachtig zaklicht dat niet zo fel schijnt als de F100, maar toch een flinke 14000 lux verlichting levert.

Het doet dit met een maximaal uitgangsvermogen van 40 W voor opnamen met dichtbij en diffuus licht. Het kan ook snel worden opgeladen als dat nodig is met zijn snellaadcapaciteit.

Net als de F100 wordt de M40 ook geleverd met stay-cool-technologie en moduleert de temperatuur door algoritmegestuurde koelaanpassingen.

Omdat dit een zeer draagbare, echt zakformaat lamp is, weegt deze toevallig ook slechts 320 gram of 11 gram.

In de M40 zitten 176 LED-chips die zowel sterk licht leveren als helpen bij het creëren van een ongelooflijke kleurweergave die varieert van warme tot koele tinten.

De M40 wordt geleverd met twee draaiwielen voor nauwkeurige dimregeling en kan, indien gebruikt met een cardanische stabilisatoreenheid en rotatiebeugel van hetzelfde merk, 360 graden verlichtingsrichting creëren.

zakverlichting op display

Zhiyun’s eigen CEO Yilun Liao heeft ook verklaard dat “we gepassioneerd zijn over het gebruik van baanbrekende innovaties – of het nu gaat om onze iconische gimbals of onze nieuwe FIVERAY-verlichtingsapparaten – om het maken van inhoud te vereenvoudigen en opnieuw vorm te geven. Met verschillende primeurs in de industrie, waaronder het DynaVort-koelsysteem™ van de M40, bieden onze producten volledige creatieve controle en gemak voor iedereen die zijn innerlijke filmmaker wil ervaren en uitdrukken.”

Zowel Zhiyun’s F100 light stick als zijn zeer draagbare M40 Pocket Light zijn nu beschikbaar op de website van de fabrikant tegen een unieke kortingsprijs. Tot nu toe worden ze niet verkocht door Amazon of zelfs B &H, hoewel we verwachten dat dit snel zal veranderen.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer